Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Airbnb: Δικαστική απόφαση αλλάζει όσα ξέρουμε για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις

Μια δικαστική απόφαση – σταθμός έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα στις βραχυχρόνιες  μισθώσεις, τύπου airbnb, που έχουν γίνει πλέον καθημερινότητα και στη δική μας χώρα.

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με «Tα Νέα», το Μονομελές Πρωτοδικείο Ναυπλίου απαγόρευσε με απόφασή του την ενοικίαση διαμερίσματος μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας, έπειτα από προσφυγή ενοίκων της ίδιας πολυκατοικίας.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το Πρωτοδικείο αποδέχτηκε την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων των υπόλοιπων ιδιοκτητών διαμερισμάτων της πολυκατοικίας και καλεί την ιδιοκτήτρια που μισθώνει το σπίτι της μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας βραχυχρόνιας μίσθωσης «να μην επαναλάβει στο μέλλον την επαγγελματική χρήση ως τουριστικού καταλύματος και να περιοριστεί στη χρήση αυτής ως κατοικίας».

Η ιδιοκτήτρια μάλιστα απειλείται με κράτηση ενός μηνός και χρηματικό πρόστιμο ύψους 1.000 ευρώ για κάθε παράβαση, σε περίπτωση μη συμμόρφωσης.

Σε δηλώσεις της στην εφημερίδα, η δικηγόρος όσων προσέφυγαν επισημαίνει ότι πρόκειται για τεκμηριωμένη απόφαση που μπορεί να αποτελέσει τη βάση για την επίλυση και άλλων αντίστοιχων δικαστικών διενέξεων.

Η απόφαση αυτή, επομένως, πιθανότατα ανοίγει το δρόμο και σε άλλες παρόμοιες υποθέσεις και αλλάζει όσα ξέραμε μέχρι σήμερα για τις μισθώσεις διαμερισμάτων.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις