Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η ισπανική Glovo έγινε μονόκερος!

Η Glovo, η ισπανική εταιρεία delivery on demand έγινε μονόκερος, ένα μήνα μετά την επέκτασή της στην Πολωνία και την εξαγορά της Pizza Portal, του τοπικού της “αντιπάλου”.

Η εταιρεία που διατηρεί την έδρα της στη Βαρκελώνη, παραδίδει τα πάντα – από φαγητό μέχρι προϊόντα σούπερ μάρκετ και φάρμακα, και έχει εδραιωθεί στις αγορές που δραστηριοποιείται (Ευρώπη, Λατινική Αμερική και Αφρική). Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι είναι ανάμεσα στους δύο κορυφαίους παίκτες delivery στις 24 από τις 26 αγορές στις οποίες έχει παρουσία!

Η Glovo “χρίστηκε” ο δεύτερος μονόκερος της Ισπανίας μετά από ένα χρηματοδότηση (πέμπτου γύρου) ύψους 150 εκατ. ευρώ. Του γύρου ηγήθηκε η Mubadala ενώ συμμετείχαν και υφιστάμενοι επενδυτές, συμπεριλαμβανομένων των Drake Enterprises, Idinvest and Lakestar. Σημειώνεται ότι αυτή είναι η δεύτερη χρηματοδότηση που “σήκωσε” η εταιρεία το 2019. Τον Μάιο είχε λάβει χρηματοδότηση 150 εκατ. ευρώ με επικεφαλής την Lakestar.

Σύμφωνα με το Tech.eu, η Glovo θα χρησιμοποιήσει τη νέα χρηματοδότηση για να αναβαθμίσει την τεχνολογία της, να δημιουργήσει νέες προσφορές παραδόσεων πολλαπλών κατηγοριών προϊόντων και να αναζητήσει νέες συνεργασίες προκειμένου να επεκτείνει την παράδοση προϊόντων σούπερ μάρκετ. Παράλληλα, η εταιρεία θέλει να επενδύσει σε αποθήκες – σούπερ μάρκετ όπου θα φυλάσσει προϊόντα έτοιμα για παράδοση (dark supermarkets). Η Glovo “τρέχει” ήδη επτά τέτοιες αποθήκες στην Ευρώπη και τη Λατινική Αμερική και θέλει να φτάσει τις 100 έως το 2021.

O Oscar Pierre, co-founder και CEO της Glovo, δήλωσε σχετικά: “Το ότι καταφέραμε να αποκτήσουμε στάτους μονόκερου είναι κάτι πραγματικά συναρπαστικό και αποδεικνύει το ταλέντο που υπάρχει στην εταιρεία αλλά και την αφοσίωσή του να συνεχίσει να καινοτομεί και να αποδιοργανώνει τον τομέα του deliver κατά παραγγελία. Παρά τη ραγδαία ανάπτυξή μας και το νέο στάτους, έχουμε το ίδιο όραμα που είχαμε πάντα: να κάνουμε οτιδήποτε υπάρχει σε μια πόλη άμεσα διαθέσιμο στους πελάτες μας”.

Αξίζει να αναφερθεί ότι παρόμοια προσπάθεια στην Ελλάδα κάνει η πλατφόρμα Stoferno.gr, μια υπηρεσία άμεσου delivery προϊόντων κάθε κατηγορίας από τοπικά καταστήματα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις