Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Bitcoin: Η επένδυση της δεκαετίας!

Λίγο πριν το τέλος της δεκαετίας, όλοι κάνουν έναν μικρό ή μεγαλύτερο απολογισμό και “κοιτούν” πίσω, αξιολογώντας τι άξιζε και τι όχι. Όταν μιλάμε για επενδύσεις, το τι άξιζε περισσότερο αυτή τη δεκαετία είναι πολύ ξεκάθαρο και δεν επιδέχεται ιδιαίτερη αμφισβήτηση, καθώς τα νούμερα μιλούν από μόνα τους.

Ο λόγος φυσικά για το Bitcoin, μια απίστευτα ασταθή επένδυση – για κάποιους και “τζόγος”- η οποία όμως ξεχώρισε ως η καλύτερη της δεκαετίας του 2010. Για του λόγου το αληθές, πρόσφατη έκθεση της Bank of America Securities έδειξε ότι αν κάποιος είχε επενδύσει ένα δολάριο στο bitcoin στην αρχή της δεκαετίας, τώρα αυτό θα άξιζε πάνω από 90,000 δολάρια!

Σήμερα, ένα bitcoin αντιστοιχεί σε περίπου 7.000 δολάρια. Το ποσό αυτό εξακολουθεί να είναι σημαντικά χαμηλότερο από την τιμή-ρεκόρ που είχε πιάσει το bitcoin πριν από δύο χρόνια (λίγο κάτω από 20,000 δολάρια), ωστόσο είναι σημαντικά υψηλότερο από τα κλάσματα του ενός σεντ, που κόστιζε το bitcoin στην αρχή των 10s.

Φυσικά, οι επενδύσεις στο Bitcoin παραμένουν ριψοκίνδυνες – ο λόγος που αυξήθηκαν την τελευταία δεκαετία ήταν ότι αυτό αναδείχθηκε ως το πιο δημοφιλές και ευρέως αποδεκτό κρυπτονόμισμα. Από το 2010 και μετά, όλο και περισσότεροι έμποροι άρχισαν να δέχονται πληρωμές με Bitcoin, ενώ αρκετές επενδυτικές εταιρείες και “ανταλλακτήρια” νομισμάτων, ξεκίνησαν τις συναλλαγές με αυτό, γεγονός που βοήθησε στη νομιμοποίησή του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η νομιμοποίηση αυτή, η εξοικείωση του επενδυτικού (και όχι μόνο) κοινού με το Bitcoin, ήταν αυτή που εκτός του ότι αύξησε τις επενδύσεις, άνοιξε το δρόμο και για άλλα κρυπτονομίσματα όπως το Ethereum και το Ripple αλλά και το project Libra του Facebook, το οποίο τελικά δεν είναι ξεκάθαρο αν και πότε θα υλοποιηθεί.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις