Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Εκτός Κολομβίας η Uber με δικαστική απόφαση

Για άλλη μία φορά, η Uber “απαγορεύεται” σε μία ολόκληρη χώρα. Αυτή τη φορά πρόκειται για την Κολομβία, την οποία η εταιρεία αναγκάζεται να εγκαταλείψει την 1η Φεβρουαρίου, μετά από δικαστική απόφαση εις βάρος της.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η Uber σκοπεύει να ασκήσει έφεση στην απόφαση, η οποία όπως ισχυρίζεται η ίδια είναι αυθαίρετη και παραβιάζει την συμφωνία ελεύθερου εμπορίου που προστατεύει τις θυγατρικές αμερικανικών εταιρειών. Προς το παρόν, πάντως, η εταιρεία “φεύγει” και αφήνει 88 χιλιάδες οδηγούς και 2 εκατ. πελάτες!

Σημειώνεται ότι η αγωγή που είχε ασκηθεί εναντίον της Uber υποστήριζε ότι η εταιρεία παρανομούσε “απομακρύνοντας” τους πελάτες από τα ταξί και προσφέροντας τις υπηρεσίες της χωρίς άδεια.

Όπως προαναφέρθηκε, αυτή δεν είναι η πρώτη, ούτε η δεύτερη φορά που η Uber απομακρύνεται με δικαστική απόφαση από μια πόλη ή χώρα. Πρόσφατα, γερμανικό δικαστήριο “απέκλεισε” την εταιρεία από τη χώρα καθώς έκρινε ότι αυτή δεν έχει την άδεια που χρειάζεται προκειμένου να προσφέρει μεταφορικές υπηρεσίες με μισθωμένα αυτοκίνητα.

Τον Νοέμβριο, η εταιρεία έχασε την άδεια λειτουργίας της και στο Λονδίνο, μία από τις μεγαλύτερες αγορές της, με 3,5 εκατομμύρια χρήστες, ενώ το 2017 και η Ιταλία είχε απαγορεύσει προσωρινά τις δραστηριότητες της χώρας.

Το αξιοσημείωτο εδώ είναι το γεγονός ότι η Κολομβία είναι η πρώτη χώρα στην Αμερική που παίρνει μια τέτοια απόφαση.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις