Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Hyundai και Kia “ρίχνουν” 111,5 εκατ. δολάρια σε βρετανική Startup

Η Hyundai και η Kia ανακοίνωσαν την Πέμπτη ότι επενδύουν 111,5 εκατ. δολάρια στην Arrival, μια βρετανική Startup η οποία κατασκευάζει ηλεκτρικά βαν για εμπορική χρήση. Η χρηματοδότηση αυτή, ανεβάζει την αξία της εταιρείας στα 3 δις ευρώ, σύμφωνα με εκπρόσωπό της, και την μετατρέπει αυτόματα σε μία από τις Startups με τη μεγαλύτερη αξία στη χώρα.

Σύμφωνα με τον Guardian, η εταιρεία πρόκειται να χρησιμοποιήσει τα νέα κεφάλαια για να χρηματοδοτήσει τα επόμενα στάδια ανάπτυξης της καθώς ετοιμάζεται να κλιμακώσει τις δραστηριότητες της για την παραγωγή του οχήματος της. Παράλληλα, η εταιρεία θα συνεργαστεί με τους νέους επενδυτές της για να αναπτύξει νέα εμπορικά οχήματα με μηδενικές εκπομπές καυσαερίων.

Σημειώνεται επίσης ότι η επένδυση αυτή, δίνει στην Hyundai και στην Kia, την πρόσβαση στην κατασκευαστική τεχνολογία της Arrival. Μια δυνατότητα που πιθανότατα αποτελεί “κλειδί” για τις αυτοκινητοβιομηχανίες, λόγω της αυξανόμενης πίεσης που διαμορφώνεται καθώς σύσσωμος ο κόσμος του αυτοκινήτου στρέφεται στην ηλεκτροκίνηση.

Η Arrival

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2015 και από τότε αναπτύσσεται ταχύτατα. Σήμερα, απασχολεί 800 υπαλλήλους σε 5 χώρες, διατηρεί εργοστάσιο στο Banbury και στα σχέδιά της είναι να δημιουργήσει “μικρο-εργοστάσια” κοντά σε μεγάλες αγορές όπως η Νέα Υόρκη και το Λος Άντζελες.

Το πρώτο προϊόν της Arrival είναι ένα ηλεκτρικό βαν τροφοδοτούμενο με μπαταρία, το οποίο κοστίζει το ίδιο με αντίστοιχα οχήματα που κινούνται με diesel ή πετρέλαιο. Το όχημα είναι σχεδιασμένο για εμπορική χρήση και συγκεκριμένα για αστικές μεταφορές/παραδόσεις, μια χρήση που δεν συνδέεται με μεγάλες διαδρομές και άρα δεν περιορίζεται από τη σημερινή διάρκεια των μπαταριών.

Τα πρωτότυπα βαν της έχουν ήδη δοκιμαστεί από διάφορες εταιρείες μεταφορών συμπεριλαμβανομένων των Royal Mail και DHL, ενώ προγραμματίζεται να κυκλοφορήσουν επίσημα μέσα στα επόμενα -λίγα- χρόνια.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις