Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Nexi: Εκσυγχρονίζει τα κύρια συστήματα πληρωμών της με την IBM

Η αναβάθμιση της βασικής υποδομής σε IBM z16 παρέχει πιο ασφαλή, αξιόπιστη και quantum safe επεξεργασία συναλλαγών για τους πελάτες, ενώ παράλληλα μειώνει την κατανάλωση ενέργειας κατά 25%

Η Nexi, Ευρωπαϊκός ηγέτης στην αγορά ψηφιακών πληρωμών, υπέγραψε πενταετή συμφωνία με την IBM για τον εκσυγχρονισμό της κύριας της πλατφόρμας επεξεργασίας πληρωμών, με την αξιοποίηση των τεχνολογιών IBM z16 και IBM Storage. Η συνεργασία υποστηρίζει το στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης της paytech εταιρίας, επιταχύνοντας τον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών, των δεδομένων και των διαδικασιών, ώστε τα ψηφιακά κανάλια και οι εφαρμογές να λειτουργούν αξιόπιστα και με ασφάλεια, σε σημείο που να είναι “ quantum safe”.

Η ζήτηση των πελατών για ψηφιακές τραπεζικές υπηρεσίες αυξάνεται ραγδαία, καθώς οι κανονιστικές απαιτήσεις και οι απαιτήσεις συμμόρφωσης εξελίσσονται και προσεγγίζουμε μια κοινωνία χωρίς τη χρήση μετρητών. Η Nexi ανταποκρίνεται με τον εκσυγχρονισμό της τεχνολογίας της για να συμβάλει στη βελτίωση της εμπειρίας των πελατών της στην αναπτυσσόμενη πελατειακή της βάση, που περιλαμβάνει περισσότερα από 1.000 χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και περισσότερους από 2 εκατομμύρια εμπόρους. Η Nexi, μαζί με τις συνεργαζόμενες τράπεζες, διαχειρίζεται περίπου 170 εκατομμύρια κάρτες πληρωμών και περίπου 29 δισεκατομμύρια issuing & acquiring συναλλαγές σε όλη την Ευρώπη.

Ο εκσυγχρονισμός θα επικεντρωθεί στο μετασχηματισμό της βασικής τεχνολογικής υποδομής της Nexi, η οποία βρίσκεται στο κέντρο της επιχειρηματικότητάς της και αποτελεί τη βάση για τις λειτουργίες και τις υπηρεσίες ψηφιακών πληρωμών. Σημαντικό μέρος της επιχειρηματικής στρατηγικής της Nexi είναι ο εκσυγχρονισμός της βασικής τεχνολογικής πλατφόρμας της σε μια υβριδική αρχιτεκτονική cloud, ώστε τα ψηφιακά κανάλια και οι εφαρμογές να μπορούν να λειτουργούν με ασφάλεια σε οποιοδήποτε τεχνολογικό περιβάλλον. Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η IBM θα συνεργαστεί στενά με τη Nexi και θα παρέχει τις τεχνολογίες και την απαραίτητη τεχνογνωσία για να επιτευχθεί βελτιωμένη αποτελεσματικότητα των ψηφιακών υπηρεσιών πληρωμών του ομίλου και αύξηση των φορτίων εργασίας.

“Η συμφωνία με την IBM αποτελεί μέρος του σχεδίου για εκσυγχρονισμό των υποδομών μας και μας επιτρέπει να βελτιώσουμε τη λειτουργική αποδοτικότητα και να προωθήσουμε την καινοτομία, προσφέροντας παράλληλα υψηλότερα επίπεδα αξιοπιστίας και ασφάλειας για να ανταποκριθούμε ακόμη πιο αποτελεσματικά στις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες των πελατών”, σχολίασε σχετικά ο Giuseppe Dallona, CIO του Group Nexi.
Εκτός από τη βελτιστοποίηση της τεχνολογικής πλατφόρμας και τη βελτίωση της αποδοτικότητας, ένας βασικός στόχος είναι η αποτελεσματικότερη απόκριση στις ανάγκες των πελατών – Ιδιώτες, Εταιρείες και Χρηματοπιστωτικά ιδρύματα – με ψηφιακές υπηρεσίες πληρωμών που είναι όλο και πιο απλές, γρήγορες και ασφαλείς.

Υποστηρίζοντας τη βιώσιμη ανάπτυξη της Nexi, το σύστημα IBM z16 έχει σχεδιαστεί με γνώμονα την ενεργειακή απόδοση, επιτρέποντας στη Nexi να επιτυγχάνει μεγαλύτερες επιδόσεις με λιγότερη ενέργεια. Οι τεχνολογίες της IBM βελτιώνουν σταθερά την ενεργειακή τους απόδοση, δηλαδή αυξάνοντας τη μέγιστη χωρητικότητα του συστήματος ανά KW ενός mainframe περισσότερο από 100 φορές σε 14 γενιές. Ως αποτέλεσμα, η Nexi μπορεί να δει μείωση της κατανάλωσης ενέργειας των υποδομών της κατά 25% και της διασποράς θερμότητας κατά επίσης 25%. Αυτό μπορεί να συμβάλει στη μείωση των εκπομπών CO2, ενισχύοντας την επίτευξη των στόχων βιωσιμότητας. Για να ενισχύσει το ταξίδι εκσυγχρονισμού της με βιώσιμες λύσεις, η ΝΕΧΙ θα χρησιμοποιήσει την καινοτόμο τεχνολογία flash storage της ΙΒΜ, με σκοπό την δημιουργία υποδομής που κύρια χαρακτηριστικά της θα είναι η υψηλή διαθεσιμότητα, επεκτασιμότητα χωρίς υψηλή επιβάρυνση κόστους και με σχεδίαση που θα επιτρέπει αξιόπιστη διαθεσιμότητα δεδομένων, σε σχέση με τις υψηλές απαιτήσεις φορτίων που απαιτεί το σημερινό περιβάλλον υποδομών.

“Μέσω αυτής της συνεργασίας, η IBM θα υποστηρίξει τη Nexi στην αναπτυξιακή της πορεία παρέχοντας αξιόπιστες, ασφαλείς και αποτελεσματικές τεχνολογίες παράλληλα με μια βαθιά γνώση στο χρηματοπιστωτικό τομέα. Με αυτό το τρόπο, θα βοηθήσει τη Nexi να επιταχύνει τον εκσυγχρονισμό των ψηφιακών πληρωμών για τη βελτίωση της εμπειρίας των πελατών, ενώ παράλληλα θα συμβάλει στη μείωση των εκπομπών CO2 για την προώθηση ενός βιώσιμου ψηφιακού μετασχηματισμού”, τόνισε ο Nico Losito, Vice President του Τομέα Τεχνολογίας της IBM Ιταλίας.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις