Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Tongyi Qianwen: Η κινεζική απάντηση στο ChatGPT

H Alibaba δημιουργεί τη δική της πλατφόρμα τεχνητής νοημοσύνης

Τη δική της απάντηση στο ChatGPT της OpenAI δίνει η Κίνα μέσω της Alibaba. Ειδικότερα, ο κινεζικός γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου ανακοίνωσε και επίσημα τα σχέδια του για τη δημιουργία της δικής του πλατφόρμας τεχνητής νοημοσύνης, ονόματι Tongyi Qianwen.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας το Tongyi Qianwen, το οποίο διαθέτει δυνατότητες κινεζικής και αγγλικής γλώσσας, θα αναπτυχθεί αρχικά στο DingTalk, το λογισμικό επικοινωνίας της Alibaba και στο Tmall Genie, έναν πάροχο έξυπνων οικιακών συσκευών.

«Βρισκόμαστε σε μια τεχνολογικά κρίσιμη στιγμή που καθοδηγείται από τη γενετική τεχνητή νοημοσύνη και το cloud computing» δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Alibaba, Ντάνιελ Ζανγκ, αναφερόμενος στην κυκλοφορία του Tongyi Qianwen.

Το νέο AI εργαλείο της Alibaba θα εκτελεί μια σειρά από εργασίες, όπως η μετατροπή των συνομιλιών στις συναντήσεις σε γραπτές σημειώσεις, η σύνταξη e-mail και η σύνταξη επιχειρηματικών προτάσεων. Ακόμα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι το Tongyi Qianwen θα ενσωματωθεί και στο στο Tmall Genie, μια συσκευή παρόμοια με την Alexa της Amazon.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις