Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Τράπεζες: Μπήκαν δυναμικά στο παιχνίδι της τεχνητής νοημοσύνης

Μεγάλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα κάνουν μεγάλες επενδύσεις για να κερδίσουν έδαφος και να ηγηθούν στην κούρσα της επικράτησης και της ψηφιακής εξέλιξης.

Η τεχνητή νοημοσύνη έχει μπει για τα καλά στην καθημερινή μας ζωή και στον εργασιακό χώρο φαίνεται πως έχει πάρει τα ηνία. Εταιρείες, μεγάλες επιχειρήσεις αλλά και ΜμΕ κυριαρχούνται από αυτή και αποτελεί βασικό εργαλείο για την ψηφιακή μετάβασή τους, την απλοποίηση εργασιών και πολλά ακόμη και οι τράπεζες δεν θα μπορούσαν να μείνουν ανεπηρέαστες.

Μεγάλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα κάνουν μεγάλες επενδύσεις για να κερδίσουν έδαφος και να ηγηθούν στην κούρσα της επικράτησης και της ψηφιακής εξέλιξης.

Η αμερικανική τράπεζα JPMorgan ετοιμάζει το δικό της εργαλείο ΑΙ για να παρέχει απευθείας χρηματοπιστωτικές συμβουλές σε πελάτες της και θα της εξασφαλίσει πρωτιά με την υλοποίησή του. Η τράπεζα υπέβαλε αίτηση στο Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας και Εμπορικών Σημάτων των ΗΠΑ για εμπορικό σήμα, το οποίο αφορά το λεγόμενο “IndexGPT”, ένα εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης που θα λειτουργεί κατά τα πρότυπα του Chat gpt.

Μερικές ακόμα τράπεζες όπως η Goldman Sachs και η Morgan Stanley φαίνεται πως έχουν ήδη ξεκινήσει τις δοκιμές ΑI. Η Goldman εξετάζει τεχνολογίες ΑΙ για τη δημιουργία κώδικα για επενδύσεις, ενώ η Morgan Stanley εξετάζει την τεχνητή νοημοσύνη για την παροχή προτάσεων σε αναλυτές της. Τέλος, η τράπεζα BNY Mellon δημιουργεί κόμβο έρευνας και τεχνολογίας στην Ιρλανδία για την ανάπτυξη τεχνητής νοημοσύνης.

Η μεγάλη εξάπλωση και απήχηση που είχε το Chat gpt της OpenAI ανάγκασε σχεδόν όλους τους κλάδους να ανασυνταχθούν και να εκμεταλλευτούν την τεχνητή νοημοσύνη και να οδηγηθούν στη λήψη αποφάσεων για το πως θα κάνουν το επόμενο βήμα.

Ωστόσο, οι ανησυχίες για τις θέσεις εργασίας αποτελούν μεγάλο αγκάθι και οι σύμβουλοι του χρηματοπιστωτικού κλάδου μπαίνουν με τη σειρά τους  στη λίστα των εργαζομένων που  ανησυχούν για το μέλλον των θέσεων εργασίας τους.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις