Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Κρυπτονομίσματα: Το top 6 των μεγαλύτερων χρεοκοπιών

Hacks, απάτες, κακή διαχείριση είναι μερικές από τις βασικές αιτίες που οδήγησαν τα κρυπτονομίσματα σε χρεοκοπία, με πιο πρόσφατη αυτή της FTX.

Τα κρυπτονομίσματα πρωτοεμφανίστηκαν πριν 14 χρόνια και σταδιακά εξελίχτηκαν σε μια βιομηχανία σχεδόν ενός τρις δολαρίων. Ωστόσο, τα οικονομικά γεγονότα και η κρίση δημιούργησαν πολλά προβλήματα στον κόσμο των Cryptos με πολλά ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων να έχουν καταρρεύσει μέσα στα χρόνια για  πολλούς λόγους. Hacks, απάτες, κακή διαχείριση είναι μερικές από τις βασικές αιτίες που οδήγησαν τα κρυπτονομίσματα σε χρεοκοπία, με πιο πρόσφατη αυτή της FTX, η οποία άνοιξε τους ασκούς του αιόλου και η ανησυχία είναι έκδηλη για μελλοντικές χρεοκοπίες.  Όμως έχουν προηγηθεί κι άλλες χρεοκοπίες και συγκεντρώσαμε εδώ τις 6 πιο σημαντικές.

Η FTX, το τρίτο μεγαλύτερο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων στον κόσμο, είδε τους επενδυτές να αποσύρουν 6 δισ. δολάρια μέσα σε 72 ώρες και παρόλο που η Binance έδειξε ενδιαφέρον να την σώσει τελικά την άφησε να καταρρεύσει.

Η Genesis Global Capital είχε προειδοποιήσει ότι κινδυνεύει με χρεοκοπία, λόγω της σχέσης της με δύο άλλες μεγάλες εταιρείες του κλάδου που πτώχευσαν, την Alameda Research, που ήταν μέλος του ομίλου FTX, και με το hedge fund Three Arrows Capital.

Στη συνέχεια η Core Scientific, μία από τις μεγαλύτερες εισημένες εταιρείες mining κρυπτονομισμάτων κατέληξε σε χρεοκοπία λόγω της ραγδαίας πτώσης στην τιμή του Bitcoin, το αυξανόμενο ενεργειακό κόστος και ένα απλήρωτο χρέος ύψους 7 εκατ. δολαρίων από την Celsius Network.

Λίγο πιο πίσω στον χρόνο το BitFunder χρεοκόπησε το 2013 μετά από χάκαρισμα και απώλεια σημαντικής ποσότητας Bitcoin, ενώ το GAW Miners, μια εταιρεία εξόρυξης κρυπτονομισμάτων, κατηγορήθηκε για χρηματική απάτη μέσω του κρυπτονομίσματος Paycoin και τελικά οδηγήθηκε στην χρεοκοπία. Το Paycoin ήταν ένα κρυπτονόμισμα που δημιουργήθηκε από την εταιρεία GAW Miners και εξαιτίας χρηματικής απάτης η εταιρεία τελικά χρεοκόπησε.

Τέλος, το PlusToken, μια κινεζική επενδυτική πλατφόρμα κρυπτονομισμάτων έκλεισε το 2019, με αποτέλεσμα την απώλεια κρυπτονομισμάτων αξίας εκατομμυρίων δολαρίων για τους επενδυτές της.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις