Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Cohere: Νέα χρηματοδότηση ύψους 270 εκατ. δολαρίων για το «αντίπαλο δέος» της OpenAI

Στον νέο γύρο χρηματοδότησης ηγήθηκαν σημαντικοί «παίκτες» της αγοράς όπως, η Nvidia, η Oracle και η Salesforce Ventures

Το ποσό των 270 εκατ. δολαρίων κατάφερε να συγκεντρώσει η Startup τεχνητής νοημοσύνης, Cohere, η οποία ανταγωνίζεται την δημιουργό του ChatGPT, OpenAI.

Στον νέο γύρο χρηματοδότησης ηγήθηκαν σημαντικοί «παίκτες» της αγοράς όπως, η Nvidia, η Oracle και η Salesforce Ventures, μεταξύ άλλων.

Ποια είναι η Cohere

Η Cohere έχει ως έδρα το Τορόντο και ειδικεύεται σε επιχειρηματικές εφαρμογές. Το εγχείρημα της Cohere στην παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη διαφέρει από άλλες εταιρείες τεχνητής νοημοσύνης, καθώς εστιάζει σε επιχειρήσεις και όχι σε μεμονωμένους καταναλωτές. Σε αντίθεση με την OpenAI, η Cohere στοχεύει στη δημιουργία ενός μεγάλου γλωσσικού μοντέλου, το οποίο θα μπορεί να συνομιλεί με τους χρήστες σε ένα εταιρικό πλαίσιο χωρίς να επιτρέπει την πρόσβαση σε ευαίσθητα δεδομένα.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Αντάν Γκόμεζ, δήλωσε: «Καθώς ο πρώιμος ενθουσιασμός σχετικά με την παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη μετατοπίζεται προς τους τρόπους ανάπτυξης των επιχειρήσεων, οι εταιρείες εμπιστεύονται την Cohere για την επιτυχή μετάβασή τους στη νέα εποχή της τεχνολογίας».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις