Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Συμβουλές καριέρας από την ομάδα της ManpowerGroup Greece

Ο σύντομος και εύστοχος οδηγός που σας φέρνει η ManPowerGroup Greece, αφορά τον ψηφιακό μετασχηματισμό και φέρει τον τίτλο «Η Ψηφιακή Εξέλιξη: Οι δεξιότητες που η επόμενη γενιά φέρνει στην εργασία».

Συμβουλές καριέρας από την ομάδα της ManpowerGroup Greece

 

Στον κόσμο της απασχόλησης πολλές νέες δεξιότητες κάνουν την εμφάνισή τους οι οποίες έχουν αντίκτυπο στην επαγγελματική και καθημερινή ζωή των νέων.

Οι παλαιότερες γενιές καλούνται να μάθουν για τον νέο ψηφιακό μετασχηματισμό που επηρεάζει την οικονομία. Ωστόσο, για τους Millennials και τη Γενιά Z, οι ψηφιακές δεξιότητες αποτελούν μέρος της εργασίας τους από την πρώτη ημέρα.

Ο όμιλος ManpowerGroup παρουσιάζει ορισμένους τρόπους με τους οποίους οι νέοι μπορούν να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις δεξιότητές τους σήμερα αλλά και στο μέλλον στον χώρο εργασίας.

Αξιολογήστε το πόσο έτοιμοι είστε να εισέλθετε στην αγορά εργασίας του σήμερα

Πόσο εξοικειωμένοι είστε με την ψηφιακή τεχνολογία; Οι νέες τεχνολογίες και οι καινοτομίες αλλάζουν το μέλλον της εργασίας, και τοDigiQuotient αντικατοπτρίζει την επιθυμία και την ικανότητά σας να αναπτυχθείτε και να ηγηθείτε σε αυτόν τον συνεχώς μεταβαλλόμενο ψηφιακό κόσμο. Μπορείτε να κάνετε το τεστ για να ανακαλύψετε το πόσο εξοικειωμένοι είστε με την τεχνολογία και τι μπορείτε να προσφέρετε στους εργοδότες.

Επωφεληθείτε από τον ψηφιακό μετασχηματισμό

Όπως έγραψε ο CEO της ManpowerGroup, Jonas Prising, σε ένα γράμμα προς τους millennials, υπάρχουν πολλά θετικά στοιχεία στον ψηφιακό μετασχηματισμό. Οι αλλαγές που βλέπουμε σήμερα είναι μόνο η αρχή. Η ικανότητα του να μαθαίνεις και να προσαρμόζεσαι στις νέες, όλο, και μεταβαλλόμενες συνθήκες είναι δεξιότητες απαραίτητες, καθώς ο μετασχηματισμός συνεχίζει και θα συνεχίζει να επηρεάζει πολλούς κλάδους της οικονομίας.

“Ορισμένες θέσεις εργασίας θα επηρεαστούν σημαντικά από την αυτοματοποίηση και τη ρομποτική, και νέες θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν με τρόπους που είναι δύσκολο να προβλεφθούν, αλλά αυτό που ξέρουμε με βεβαιότητα είναι πως θα φανούν ιδιαίτερα χρήσιμες οι ικανότητες προσαρμογής αλλά και μάθησης, καθώς τα ψηφιακά συστήματα εξελίσσονται και μεταλλάσσονται διαρκώς “, δήλωσε ο Prising.

Προετοιμαστείτε για ένα μακρύ ταξίδι

Οι Millennials κατανοούν την ανάγκη για συνεχή ανάπτυξη δεξιοτήτων προκειμένου να παραμείνουν ενεργοί στην αγορά εργασίας. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να εξελίσσουν διαρκώς τις ψηφιακές τους δεξιότητες όχι μόνο στο σήμερα, αλλά και στο μέλλον. Σύμφωνα με έρευνα της ManpowerGroup για την επαγγελματική καριέρα των Millennials, το 93% επιθυμεί αέναη μάθηση και είναι πρόθυμοι να διαθέσουν τον προσωπικό τους χρόνο ή και πόρους για περαιτέρω εκπαίδευση. Αυτή η νοοτροπία βλέπει τις θέσεις εργασίας ως σκαλοπάτια με στόχο την αυτο-βελτίωση, παρά ως τον τελικό προορισμό.

Οι Millennials έχουν αναδιαμορφώσει την έννοια της επαγγελματικής ασφάλειας, θεωρούν ότι το πιο σημαντικό δεν είναι σε ποια επαγγελματική θέση θα καταλήξουν αλλά οι γνώσεις που θα έχουν κερδίσει κατά την διάρκεια της επαγγελματικής τους σταδιοδρομίας. Για τους νέους που εισέρχονται στον κόσμο της εργασίας σήμερα, οι ψηφιακές δεξιότητες αποτελούν μια δεδομένη αφετηρία. Ωστόσο, δεν αποτελούν το τέλος. Ακόμα πιο σημαντική είναι η ικανότητα μάθησης (Learnability) για τη συνεχή ανάπτυξη αυτών των δεξιοτήτων καθ’ όλη τη διάρκεια της πορείας τους, που θα αποδειχθεί επωφελές τόσο σήμερα όσο και στο μέλλον.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις