Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Playmobil: Ψαλίδι στο 17% του εργατικού δυναμικού της

Ο όμιλος αναφέρει τις τρέχουσες οικονομικές προκλήσεις και την παγκόσμια ύφεση που προκλήθηκε από την πανδημία του κορονοϊού, η οποία έχει προκαλέσει αναστάτωση στις αλυσίδες εφοδιασμού, από τις οποίες λέει ότι δεν έχει ακόμη ανακάμψει.

Η Playmobil ανακοίνωσε τη Δευτέρα την κατάργηση του 17% του εργατικού δυναμικού της, συμπεριλαμβανομένου σχεδόν του μισού στη Γερμανία, με φόντο τη πτώση των πωλήσεών της σε όλο τον κόσμο.

«Ανακοινώνουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αναδιάρθρωσης, που περιλαμβάνει την κατάργηση 694 θέσεων παγκοσμίως έως το 2025», δήλωσε ο γερμανικός όμιλος Horst Brandstätter, στον οποίο ανήκει η μάρκα. Αυτό αντιστοιχεί στο «17% του εργατικού δυναμικού παγκοσμίως και στο 16% στη Γερμανία», διευκρινίζει το δελτίο τύπου.

Ο όμιλος αναφέρει τις τρέχουσες οικονομικές προκλήσεις και την παγκόσμια ύφεση που προκλήθηκε από την πανδημία του κορονοϊού, η οποία έχει προκαλέσει αναστάτωση στις αλυσίδες εφοδιασμού, από τις οποίες λέει ότι δεν έχει ακόμη ανακάμψει. Οι διαταραχές στις διεθνείς αλυσίδες εφοδιασμού έχουν οδηγήσει σε ελλείψεις και αύξηση του κόστους παραγωγής, οι οποίες έχουν επιδεινωθεί από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ο όμιλος Horst Brandstätter, που πήρε το όνομά του από τον ιδρυτή που πέθανε το 2015, έχει υποστεί «σημαντική μείωση των κερδών τα τελευταία δύο χρόνια», προσθέτει η εταιρεία. Κατά την κλιμακωτή οικονομική χρήση Μαρτίου 2021-Μαρτίου 2022, ο κύκλος εργασιών του ομίλου μειώθηκε κατά 2,8% στα 736 εκατομμύρια ευρώ, ενώ αυτός της δραστηριότητας της Playmobil μειώθηκε κατά 4,3%. Τα προβλήματα εφοδιασμού ώθησαν ορισμένους λιανοπωλητές να διογκώσουν αρχικά τις παραγγελίες τους για να εξασφαλίσουν ότι είχαν αρκετά παιχνίδια στα ράφια. Αλλά μεταξύ οικονομικής επιβράδυνσης και πληθωρισμού, οι πωλήσεις δεν ήταν τόσο καλές όσο αναμενόταν και οι παραγγελίες στα Playmobil μειώθηκαν

Ο όμιλος υποφέρει επίσης από ανταγωνισμό με τους κύριους αντιπάλους του, τη δανέζικη Lego, νούμερο 1 στον κόσμο στα παιχνίδια, και την αμερικανική Mattel, η οποία επωφελείται από την εκθαμβωτική επιτυχία της ταινίας Barbie. Με αυτή την αναδιάρθρωση, ο Horst Brandstätter διασφαλίζει ότι «εγγυάται» τις υπόλοιπες θέσεις εργασίας στη Γερμανία και την Ευρώπη.

Ο μικρός αρθρωτός άνθρωπος είναι σχεδόν 50 ετών. Ο πατριάρχης Horst Brandstätter υποκίνησε τη δημιουργία του κατά τη διάρκεια της πετρελαϊκής κρίσης της δεκαετίας του 1970, η οποία προκάλεσε αύξηση των τιμών των πλαστικών. Για να εξασφαλίσει τη συνέχεια της οικογενειακής επιχείρησης παιχνιδιών, η οποία υπήρχε από το 1908, είχε ζητήσει από έναν σχεδιαστή καλουπιών να εφεύρει ένα σύστημα παιχνιδιών που απαιτούσε ελάχιστες πρώτες ύλες. Παρουσιάστηκε στο κοινό το 1974, γεννήθηκε το ειδώλιο των 7,5 εκατοστών.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις