Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

InAccel: Ποια είναι η ελληνική Startup που εξαγόρασε η Intel

Η εξαγορά λαμβάνει περισσότερο τη μορφή του acquihiring, καθώς η ομάδα της ελληνικής Startup ενσωματώνεται στο δυναμικό του tech κολοσσού

Όλα δείχνουν πως έχουμε ακόμα ένα σημαντικό exit στο εγχώριο οικοσύστημα καινοτομίας, καθώς μετά τη Code BGP που εξαγοράστηκε από τη Cisco, πληροφορίες θέλουν ακόμα μια ελληνική Startup να έχει περιέλθει στον έλεγχο διεθνούς κολοσσού. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσιεύματα η InAccel εξαγοράστηκε από την Intel, με τη σχετική συμφωνία να έχει κλείσει πριν από λίγες ημέρες.

Ωστόσο, τα δημοσιεύματα υποστηρίζουν πως η εξαγορά λαμβάνει περισσότερο τη μορφή του acquihiring, καθώς η ομάδα της ελληνικής Startup ενσωματώνεται στο δυναμικό του τεχνολογικού «γίγαντα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Intel συνεργάζεται εδώ και καιρό με την InAccel, ενώ το λογισμικό που έχει αναπτύξει η ελληνική Startup εταιρεία μπορεί να διευκολύνει τη χρήση της νέας γενιάς επεξεργαστών τεχνητής νοημοσύνης του αμερικανικού στο cloud (cloud deployment).

Ποια είναι η InAccel

H InAccel είναι πρωτοπόρος διεθνώς στην ανάπτυξη και στην αξιοποίηση επεξεργαστών ειδικού σκοπού για εφαρμογές όπως η μηχανική μάθηση, η μηχανική όραση και οι εφαρμογές βιο-πληροφορικής.

Η Startup ιδρύθηκε με σκοπό να καλύψει την ανάγκη που υπήρχε στην αγορά για ταχύτερη επεξεργασία μεγάλου όγκου δεδομένων. Νέες εφαρμογές, όπως η ανάλυση μεγάλων δεδομένων και η μηχανική μάθηση, έχουν τεράστιες απαιτήσεις σε υπολογιστικούς πόρους κάτι που δημιουργεί μεγάλες προκλήσεις στους διαχειριστές υπολογιστικών κέντρων. Για τον λόγο αυτό η ελληνική Startup παρέχει έτοιμες βιβλιοθήκες για επιταχυντές (FPGAs) στο cloud, βοηθώντας τις εταιρείες να αυξήσουν την απόδοση των εφαρμογών τους και παράλληλα να μειώσουν σημαντικά το κόστος λειτουργίας στο cloud, το οποίο εξαρτάται άμεσα από το χρόνο χρήσης των πόρων.

Μάλιστα, το 2018 η Startup κατάφερε να «σηκώσει» χρηματοδότηση ύψους ύψους 500.000 ευρώ από τη Μarathon VC, ενώ το 2021 βραβεύτηκε με το Venture Impact Awards με την υποστήριξη του The Hellenic Initiative.

Τα ιδρυτικά μέλη της εταιρείας (Δρ. Χριστόφορος Κάχρης, Ηλίας Κορομηλάς και Ιωάννης Σταμέλος) έχουν μεγάλη εμπειρία στη σχεδίαση ειδικών ψηφιακών κυκλωμάτων για εφαρμογές όπως η μηχανική μάθηση.

Σήμερα η InAccel είναι στελεχωμένη με υψηλής κατάρτισης νέους μηχανικούς, ενώ έχει συνεργαστεί με μεγάλες εταιρείες στον χώρο της πληροφορικής όπως η Microsoft, η Amazon και η Xilinx.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις