Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Google Messages: Ξεπέρασαν τους 1 δισ. χρήστες!

Με την επιτυχία του milestone ο αμερικανικός κολοσσός ανακοίνωσε επτά νέα χαρακτηριστικά που θα βελτιώσουν τη λειτουργία της εφαρμογής για τους χρήστες.

Η Google με ανακοίνωση της ενημέρωσε ότι ξεπέρασε τους 1 δισεκατομμύριο ενεργούς χρήστες μηνιαίως στο RCS! Ωστόσο, για να γιορτάσει την επίτευξη αυτού του στόχου δίνει στην εφαρμογή της “Messages” 7 νέες διασκεδαστικές λειτουργίες «που θα κάνουν την προσωπικότητα σας να λάμψει», όπως επισημαίνει η εταιρεία.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τη Google, το RCS (Rich Communication Services) είναι το πρότυπο που έχει αντικαταστήσει τα SMS και MMS. Το συγκεκριμένο πρότυπο προσφέρει μια πιο σύγχρονη και ασφαλή εμπειρία ανταλλαγής μηνυμάτων με δείκτες πληκτρολόγησης, κοινή χρήση πολυμέσων υψηλής ποιότητας, βελτιωμένες ομαδικές συνομιλίες, καλύτερο απόρρητο όπως κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο και άλλα με RCS.

Επισημαίνεται ότι οι σημαντικές αυτές βελτιώσεις των “Messages” γίνονται για να μειωθεί το χάσμα με άλλες ανταγωνιστικές υπηρεσίες όπως το iMessage της Apple.

Τα νέα χαρακτηριστικά της εφαρμογής είναι τα ακόλουθα:

  • Photomoji: Με το συγκεκριμένο ο χρήστης μπορεί να μετατρέψει οποιαδήποτε φωτογραφία του σε reaction για τα μηνύματα στις συνομιλίες του, χάριν στην Τεχνητή Νοημοσύνη της Google. Οι δημιουργίες αυτές αποθηκεύονται και μπορεί να επαναχρησιμοποιηθούν.
  • Voice Moods: Είναι κινούμενα emoji που τοποθετούνται πάνω από ένα φωνητικό μήνυμα, προκειμένου να εκφράσουν, οπτικά, πώς αισθάνεται εκείνη τη στιγμή. Έχουν βελτιωθεί τόσο το sampling rate όσο και το bitrate.
  • Screen Effects: Τα εφέ οθόνης επιτρέπουν στα ζωντανά κινούμενα σχέδια να καταλαμβάνουν ολόκληρη την οθόνη, όταν πληκτρολογεί ο χρήστης συγκεκριμένα μηνύματα όπως “χιόνισε” ή “Σ’ αγαπώ”.
  • Custom Bubbles: Οι φυσαλίδες αλλάζουν χρώμα όπως και το φόντο για οποιαδήποτε συνομιλία. Ο χρήστης μπορεί να επιλέξει διαφορετικό χρώμα για κάθε συνομιλία.
  • Reaction Effects: Η ίδια η Google αναφέρει ότι «δίνουν περισσότερη ζωή στις συνομιλίες σας», ενώ τα 10 πιο δημοφιλή emoji ζωντανεύουν πάνω στα μηνύματα εφόσον τα επιλέξει ο χρήστης.
  • Animated Emoji: Αυτά είναι οπτικά εφέ για συγκεκριμένα emoji και ενεργοποιούνται όταν τα στέλνει ο χρήστης μέσα στα μηνύματα. Κάτι αντίστοιχο υπάρχει και στο WhatsApp. 
  • Profile: Ο χρήστης μπορεί να εξατομικεύσει το όνομα και την εικόνα προφίλ του μαζί με τον αριθμό τηλεφώνου του. 

Όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά θα γίνουν σταδιακά διαθέσιμα καθώς προς το παρόν θα είναι διαθέσιμα στην beta έκδοση του Messages.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις