Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

LG: Αναπτύσσει B2B δραστηριότητες για τις βιομηχανικές μονάδες νέας γενιάς

Η εταιρεία επεκτείνει τις δραστηριότητές της σε Smart Factory με τεχνολογίες Τεχνητής Νοημοσύνης και τις Λύσεις Αυτοματισμού

Η LG Electronics (LG) επεκτείνει τα επιχειρηματικά της σχέδια στην παγκόσμια αγορά έξυπνων εργοστασίων, αξιοποιώντας την τεχνογνωσία της στην κατασκευή και λειτουργία έξυπνων αυτόνομων εργοστασίων.

Νωρίτερα φέτος, η LG δημιούργησε το Smart Factor Business Division στο πλαίσιο του Ερευνητικού Ινστιτούτου Μηχανικής Παραγωγής (PRI) και ξεκίνησε να αξιοποιεί τις τεχνολογίες που έχει αναπτύξει η ίδια για την κατασκευή έξυπνων εργοστασίων. Αυτές οι καινοτομίες θα παρουσιαστούν στην MODEX 2024, την κορυφαία εμπορική έκθεση εφοδιαστικών αλυσίδων, που πραγματοποιείται στην Ατλάντα της Τζόρτζια των ΗΠΑ.

Η LG smart factory business παρέχει λύσεις παραγωγικής αυτοματοποίησης και ενσωματώνει τον προγραμματισμό παραγωγής με βάση την τεχνητή νοημοσύνη, τις λειτουργίες και τη λύση Digital Twin. Στόχος της εταιρείας είναι να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα των πελατών της, προσφέροντας βέλτιστες λύσεις σε όλα τα επίπεδα, από τον προγραμματισμό και τη σχεδίαση του εργοστασίου έως την κατασκευή και τη λειτουργία. Επιπλέον, θα προσφέρονται συμβουλευτικές υπηρεσίες για την αναβάθμιση των παραγωγικών μονάδων.

Παράλληλα με το όραμα της LG να επιτύχει έσοδα 100 τρισεκατομμυρίων KRW έως το 2030, με τον τομέα B2B να στοχεύει σε έσοδα που ξεπερνούν τα 40 τρισεκατομμύρια KRW, η δραστηριότητα έξυπνων εργοστασίων χρησιμεύει ως θεμέλιο για την επέκταση B2B της LG. Η προσπάθεια αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της στρατηγικής εστίασης της LG σε τρεις βασικούς τομείς για τη μελλοντική της ανάπτυξη: επιτάχυνση των επιχειρηματικών μοντέλων εκτός λογισμικού, επέκταση των επιχειρήσεων B2B και ανάπτυξη νέων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων.

Με εκτεταμένη εμπειρία στα έξυπνα εργοστάσια, η LG διαθέτει εκτεταμένη κατασκευαστική εμπειρία σε διάφορους τομείς, όπως οικιακές συσκευές, λύσεις για τον αέρα, τηλεοράσεις, εξαρτήματα οχημάτων και ρομποτική. Επιπλέον, η εταιρεία παρέχει εξοπλισμό και τεχνολογίες επικοινωνίας τελευταίας γενιάς, συμπεριλαμβανομένων ολοκληρωμένων συστημάτων παρακολούθησης με τη χρήση μεγάλων δεδομένων και συστημάτων προγνωστικής αξιολόγησης της ποιότητας.

Η LG έχει εξασφαλίσει επίσης βασικές ψηφιακές τεχνολογίες για την υλοποίηση αυτοματοποιημένων διαδικασιών, συμπεριλαμβανομένων της τεχνητής νοημοσύνης, των μεγάλων δεδομένων και του Internet of Things (IoT). Η εταιρεία έχει επίσης αναπτύξει ένα ευφυές σύστημα παραγωγής, όπου τα ρομπότ με δυνατότητα εκμάθησης εκτελούν εργασίες καθοδηγούμενα από το Digital Twin Solution της εταιρείας. Η λύση αυτή μιμείται τα πραγματικά μηχανήματα, τον εξοπλισμό και τα συστήματα εφοδιασμού σε ένα εικονικό περιβάλλον, διευκολύνοντας την ομαλή ενσωμάτωση και βελτιστοποίηση των διαδικασιών παραγωγής.

Αυτά τα επιτεύγματα έχουν κερδίσει την αναγνώριση της LG για την κατοχή τεχνολογίας έξυπνων εργοστασίων παγκόσμιας κλάσης, που περιλαμβάνει λύσεις εξοπλισμού, λογισμικού και αυτοματισμού. Ειδικότερα, το LG Smart Park στο Changwon και το εργοστάσιο του Tennessee στις ΗΠΑ επιλέχθηκαν ως εργοστάσια-φωτιά από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ. Ειδικότερα, το LG Smart Park στο Changwon και το εργοστάσιο του Tennessee στις ΗΠΑ επιλέχθηκαν ως Lighthouse Factories από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ.

Με αυτές τις δυνατότητες, η LG ενισχύει τη συνεργασία με διάφορους εταίρους για την επέκταση του smart factory ecosystem. Μετά την υπογραφή του συμφωνητικού MOU με την LS ELECTRIC για τη “Δημιουργία Συστήματος Επιχειρηματικής Συνεργασίας για Έξυπνα Εργοστάσια και Ενίσχυση του Αμοιβαίου Κέρδους”, η LG δημιουργεί συνεργασίες με πολυάριθμους παγκόσμιους εταίρους για την προώθηση της τεχνολογίας έξυπνων εργοστασίων μέσω του cloud και της ανάλυσης δεδομένων.

«Υπό το πρίσμα του ισχυρού χαρτοφυλακίου έξυπνων εργοστασιακών λύσεων της LG, δεσμευόμαστε να συνεργαζόμαστε με τους πελάτες σε όλη τη διάρκεια της παραγωγικής τους διαδρομής, παρέχοντας βέλτιστες λύσεις σε όλα τα στάδια, από τον προγραμματισμό και τον σχεδιασμό έως την κατασκευή και τη λειτουργία», δήλωσε ο Song Shi-yong, επικεφαλής του Smart Factory Business Division της LG Electronics. Περαιτέρω ανέλυσε τα σχέδια για την εισαγωγή ενός συστήματος συνολικής εργοστασιακής προσφοράς, το οποίο θα παρέχει μια ολοκληρωμένη λύση σε συνεργασία με την LG και τους παγκόσμιους συνεργάτες της.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις