Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Silo: Χρηματοδότηση ύψους 1,16 εκατ. δολαρίων, με συμμετοχή της Genesis Ventures

Στόχος της εταιρείας είναι να μειωθεί σημαντικά το υψηλό κόστος αντικατάστασης ενός developer.

Η Silo Team, που ιδρύθηκε από τα αδέρφια Rasmus Stjernström και Ida Stjernström, εξασφάλισε έναν γύρο χρηματοδότησης ύψους 1,16 εκατομμυρίων δολαρίων με επικεφαλής την Pitchdrive και την Fuel Ventures, με στόχο να μειώσουν δραματικά το υψηλό κόστος αντικατάστασης ενός developer.

Του γύρου χρηματοδότησης ηγήθηκαν η Pitchdrive (Βέλγιο) και η Fuel Ventures (Ηνωμένο Βασίλειο), με συμμετοχή της Genesis Ventures (Ελλάδα), StartupIst Ventures (Εσθονία), ROI Ventures (Αυστρία) και μια ομάδα επενδυτών αγγέλων, συμπεριλαμβανομένων των Michael Proszynski (Σουηδία) και Ferdinand Dietrich (Αυστρία) και άλλων.

Oι εκτιμήσεις ποικίλλουν, αλλά οι περισσότερες μελέτες σχετικά με το κόστος αντικατάστασης ενός προγραμματιστή κυμαίνονται από 0,75x έως 2x τον ετήσιο μισθό τους. Για παράδειγμα, η εύρεση αντικαταστάτη για έναν προγραμματιστή που κερδίζει 90,000 $ ετησίως θα μπορούσε να κοστίσει σε μια εταιρεία οπουδήποτε από 67,000 έως 180,000 $. Αυτά τα κόστη προκύπτουν από την ανάγκη εύρεσης, πρόσληψης και εκπαίδευσης κάποιου νέου.

Η αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος απαιτεί την αντιμετώπιση συστημικών προβλημάτων, όπως οι χαοτικές ενσωματώσεις, τα ανοργάνωτα σιλό γνώσης και η περιορισμένη αυτοματοποίηση.

Η λύση της Silo Team ξεκινά με ένα προηγμένο εργαλείο ενσωμάτωσης που διασφαλίζει ότι οι νέοι προγραμματιστές είναι αποτελεσματικά ενσωματωμένοι και παραγωγικοί από την αρχή. Η Silo Team στοχεύει να εξελίξει αυτή την πρωτοβουλία σε μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα που ενισχύει ολόκληρο τον κύκλο ζωής των προγραμματιστών, αξιοποιώντας την τεχνητή νοημοσύνη για τον εξορθολογισμό της διαχείρισης γνώσης και την αυτοματοποίηση βασικών ροών εργασίας.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις