Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η qomodo συγκεντρώνει 1.3 εκατ. λίρες για προηγμένες λύσεις κυβερνοασφάλειας

Η qomodo αναπτύσσει λύσεις ασφάλειας στον κυβερνοχώρο που προστατεύουν τα περιβάλλοντα XIoT, IIoT και Enterprise IoT.

 

Η εταιρεία κυβερνοασφάλειας IoT qomodo έχει συγκεντρώσει χρηματοδότηση Pre-Seed ύψους 1,3 εκατομμυρίων λιρών. Το Expeditions Fund ηγήθηκε της χρηματοδότησης με τη συμμετοχή των Amadeus Capital Partners, Auriga Cyber Ventures, Nio Advisors, McNally Capital, Ventures Together και του προηγούμενου επενδυτή, Techstars

Το κεφάλαιο που θα αντληθεί σε αυτόν τον γύρο θα επιτρέψει στην qomodo να ενισχύσει περαιτέρω τους πράκτορες λογισμικού της και να υποστηρίξει την επέκταση της εταιρείας στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, επιτρέποντας την άμεση δέσμευση με τους πελάτες και συμβάλλοντας στη βελτίωση της προσφοράς του προϊόντος στην αγορά.

Η qomodo πρωτοστατεί στην ανάπτυξη του πιο προηγμένου συστήματος για εκτεταμένη ασφάλεια στον κυβερνοχώρο Internet of Things (XIoT), με επίκεντρο την ανίχνευση και την πρόληψη απειλών σε επίπεδο κεντρικού υπολογιστή εντός ενσωματωμένων συστημάτων. Το XIoT περιλαμβάνει συσκευές που συνδέουν φυσικά συστήματα στο διαδίκτυο, πέρα από τους παραδοσιακούς διακομιστές και φορητούς υπολογιστές.

Με την αυξανόμενη εξάρτηση από τις τεχνολογίες IoT σε τομείς ζωτικής σημασίας για την εθνική ασφάλεια και την οικονομική σταθερότητα, οι εθνικοί κρατικοί φορείς και οι εγκληματίες στον κυβερνοχώρο στοχεύουν να εκμεταλλευτούν την ταχεία τεχνολογική ολοκλήρωση και τα υπάρχοντα κενά ασφαλείας εντός του IoT.

Οι προηγμένοι πράκτορες λογισμικού παρατηρησιμότητας IoT και πρόληψης απειλών της qomodo έχουν σχεδιαστεί για την αντιμετώπιση αυτών των απειλών ενσωματώνοντας τεχνολογία μηχανικής μάθησης για την προληπτική ανίχνευση και τον αποκλεισμό εισβολών, προστατεύοντας έτσι την κρίσιμη υποδομή χωρίς να επηρεάζεται η απόδοση του συστήματος στην κεντρική συσκευή IoT. Η qomodo είναι σε θέση να «δει» σε συσκευές που κάποτε ήταν «μαύρο κουτί» και να σκιαγραφήσει τη συμπεριφορά και τα τρωτά σημεία τους.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις