Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Σύστημα υπερηχογραφίας εξοπλισμένο με εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης απέκτησε το νοσοκομείο Παπαγεωργίου 

Πρόκειται για σύστημα Voluson SWIFT ΒΤ23, το οποίο είναι το πρώτο που εγκαθίσταται σε ελληνικό δημόσιο νοσοκομείο και είναι εξοπλισμένο με μια ολοκληρωμένη σουίτα εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης και με τεχνολογίες αυτοματισμού (Sono-Automation).

Ένα σύστημα υπερηχοτομογραφίας, σύγχρονης ψηφιακής τεχνολογίας, εγκαταστάθηκε στην Α’ Πανεπιστημιακή Μαιευτική – Γυναικολογική Κλινική στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου και αξιοποιείται για τις ανάγκες της Μονάδας Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής.

Πρόκειται για σύστημα Voluson SWIFT ΒΤ23, το οποίο είναι το πρώτο που εγκαθίσταται σε ελληνικό δημόσιο νοσοκομείο και είναι εξοπλισμένο με μια ολοκληρωμένη σουίτα εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης και με τεχνολογίες αυτοματισμού (Sono-Automation). Τα πλεονεκτήματά του είναι ότι μειώνει την πολυπλοκότητα, αυξάνει την αποτελεσματικότητα και τη συνέπεια των εξετάσεων και, επιπλέον, δίνει τη δυνατότητα υπερηχογραφικών απεικονίσεων με εξαιρετικά μεγάλη σαφήνεια. Επιπλέον, σύμφωνα με τους γιατρούς της Κλινικής, ειδικά στην περίπτωση των γυναικών που υποβάλλονται σε κύκλους εξωσωματικής γονιμοποίησης, το συγκεκριμένο σύστημα νέας γενιάς παρέχει αυτόματη μέτρηση και ταξινόμηση των ωοθυλακίων.

Το νοσοκομείο Παπαγεωργίου απέκτησε αυτό το σύστημα χάρη σε δωρεά της μεταλλευτικής εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός». Το σύστημα υπερηχοτομογραφίας παρέδωσε χτες στο Νοσοκομείο ο συντονιστής σχέσεων με τις τοπικές κοινότητες της «Ελληνικός Χρυσός» Θεοδόσης Γκόντιας, παρουσία του προέδρου του Δ.Σ. του Νοσοκομείου Μιχάλη Καραβιώτη, του καθηγητή ΑΠΘ στην Α’ Πανεπιστημιακή Μαιευτική – Γυναικολογική Κλινική και υπεύθυνου της Μονάδας Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής Ευστράτιο Κολυμπιανάκη και του καθηγητή ΑΠΘ στην ίδια Κλινική Λεωνίδα Ζεπειρίδη.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις