Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η EthonAI εξασφαλίζει 15,3 εκατ. ευρώ για το Manufacturing Analytics System που έχει αναπτύξει, με γνώμονα την τεχνητή νοημοσύνη

Το Manufacturing Analytics System βρίσκεται πάνω από όλες τις υπάρχουσες εργοστασιακές πηγές δεδομένων, όπως μετρήσεις αισθητήρων, πληροφορίες παραγγελιών και εικόνες υπολογιστικής όρασης.

Η EthonAI, πρωτοπόρος στην ανάλυση παραγωγής που βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη, ανακοίνωσε σήμερα τη χρηματοδότησή της Series A ύψους 15,3 εκατομμυρίων ευρώ.
Το Manufacturing Analytics System (MAS) αξιοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη για να δώσει στους μηχανικούς και τους διευθυντές μια «έκτη αίσθηση» για το τι συμβαίνει στο εργοστάσιο – βοηθώντας τους να εντοπίσουν ελαττώματα, ανεπάρκειες της διαδικασίας, να βελτιώσουν την ποιότητα και να μειώσουν τα απόβλητα έως και 50%.
Η EthonAI ιδρύθηκε από τους Julian Senoner (CEO) και Bernhard Kratzwald (CTO) το 2021. Και οι δύο ολοκλήρωσαν το διδακτορικό τους στο ETH Zurich, όπου μελέτησαν τις κατασκευαστικές εφαρμογές της τεχνητής νοημοσύνης σε ηγέτες της βιομηχανίας όπως η Siemens και η Aker Solutions. Μαζί με τον Torbjørn Netland, έναν διάσημο καθηγητή διαχείρισης παραγωγής του ETH, συνειδητοποίησαν την αξία της έρευνάς τους και αποφάσισαν να διαθέσουν την τεχνολογία τους στην ευρύτερη βιομηχανία.
Η EthonAI έχει δημιουργήσει μια εντελώς νέα κατηγορία λογισμικού: το Manufacturing Analytics System (MAS). Αυτή η πολυεπίπεδη πλατφόρμα βρίσκεται πάνω από όλες τις υπάρχουσες εργοστασιακές πηγές δεδομένων, όπως μετρήσεις αισθητήρων, πληροφορίες παραγγελιών και εικόνες υπολογιστικής όρασης.
Όπως ένα σύνολο ηλεκτρικών εργαλείων που βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη και αυξάνουν τις ικανότητες των διευθυντών εργοστασίων και των μηχανικών, το MAS δημιουργεί μια εικόνα σε πραγματικό χρόνο για το τι συμβαίνει, αναλύει την προέλευση τυχόν προβλημάτων και προβλέπει τι μπορεί να γίνει για την επίλυσή τους.
Η Index Ventures ηγήθηκε της χρηματοδότησης με τη συμμετοχή των υφιστάμενων επενδυτών General Catalyst, Earlybird και Founderful.
Η EthonAI θα χρησιμοποιήσει τη νέα χρηματοδότηση για να επιταχύνει την επιχειρηματική της επέκταση και να προσθέσει νέες δυνατότητες AI.
Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις