Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η LG ποντάρει στη δύναμη της βιώσιμης συσκευασίας

Η εταιρεία συμβάλλει ενεργά σε ένα βιώσιμο μέλλον ενσωματώνοντας φιλικά προς το περιβάλλον υλικά στις συσκευασίες της

Η διαχείριση της συσκευασίας είναι απαραίτητη για την αντιμετώπιση των σημερινών περιβαλλοντικών προβλημάτων και η LG ενσωματώνει αποτελεσματικά στις συσκευασίες της υλικά φιλικά προς το περιβάλλον. Η LG Electronics συμμετέχει σε προγράμματα ανακύκλωσης στην Ευρώπη και πληροί τις νομοθετικές υποχρεώσεις σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ ενώ παράλληλα δεσμεύεται για τη δημιουργία βιώσιμης συσκευασίας που επικεντρώνεται στη μείωση των επιπτώσεων στο περιβάλλον μέσω της μείωσης των αποβλήτων, της εξοικονόμησης πόρων και της μείωσης των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Τι είναι οι φιλικές προς το περιβάλλον συσκευασίες και τι κάνει η LG για να τις συμπεριλάβει περισσότερο στην Ευρώπη;

Σε μια εποχή όπου κυριαρχούν τα περιβαλλοντικά ζητήματα, οι φιλικές συσκευασίες προς το περιβάλλον αποτελούν σημαντικό κομμάτι στη λύση. Η LG, μια εταιρεία γνωστή για την καινοτομία της, συμβάλλει ενεργά σε ένα βιώσιμο μέλλον ενσωματώνοντας φιλικά προς το περιβάλλον υλικά στις συσκευασίες της. Από το 2005, η LG Electronics συμμετέχει ενεργά σε προγράμματα απόσυρσης και ανακύκλωσης στην Ευρώπη σύμφωνα με τις οδηγίες WEEE (Waste Electrical and Electronic Equipment). Οι οδηγίες αυτές ορίζουν ότι κάθε κράτος μέλος της ΕΕ διαθέτει ένα μοναδικό σύστημα συγκέντρωσης και ανακύκλωσης.

Τι είναι η βιώσιμη συσκευασία;

Η βιώσιμη συσκευασία είναι κάτι περισσότερο από μια λέξη- είναι μια δέσμευση για τη μείωση των επιπτώσεων στο περιβάλλον. Σε αντίθεση με τις συνήθεις συσκευασίες, η βιώσιμη συσκευασία δίνει προτεραιότητα στην προστασία του περιβάλλοντος καθ’ όλη τη διάρκεια του κύκλου ζωής της. Από το σχεδιασμό έως την απόρριψη, ο σκοπός της φιλικής προς το περιβάλλον συσκευασίας είναι η:

– Μείωση των αποβλήτων

– Εξοικονόμηση πόρων

– Μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα

Πώς όμως μπορείτε να ξεχωρίσετε τις βιώσιμες συσκευασίες από τις υπόλοιπες; Αναζητήστε πιστοποιήσεις όπως FSC (Forest Stewardship Council) για τα υλικά με βάση το χαρτί ή ελέγξτε το σύμβολο με τα βελάκια για τα ανακυκλώσιμα πλαστικά. Η LG υιοθετεί αυτές τις αρχές, διασφαλίζοντας ότι οι συσκευασίες της δεν είναι μόνο οπτικά ελκυστικές αλλά είναι και φιλικές προς το περιβάλλον.

Ανακυκλώσιμο Πλαστικό 

Η LG έχει δεσμευτεί να μειώσει τα πλαστικά απόβλητα. Το 2021, η LG Electronics (LG) αποκάλυψε το στόχο της να χρησιμοποιεί σχεδόν 600.000 τόνους ανακυκλωμένου πλαστικού μέχρι το 2030, μειώνοντας τις εκπομπές ρύπων.

Επιπλέον, η LG θέτει σε εφαρμογή μέτρα σε 52 χώρες για τη συλλογή και την ανακύκλωση των ηλεκτρονικών αποβλήτων. Το Κέντρο Ανακύκλωσης LG Chilseo στη Νότια Κορέα, το οποίο ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2001, όχι μόνο συλλέγει τα ηλεκτρονικά απόβλητα, αλλά χρησιμοποιεί επίσης ανακυκλωμένο πλαστικό για τη δημιουργία νέων εξαρτημάτων που αποστέλλονται στις γειτονικές εγκαταστάσεις της LG για οικιακές συσκευές, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν σε νέα προϊόντα όπως τα ψυγεία.

Φιλικά προς το περιβάλλον χαρτόνι και χαρτί 

Η LG ανταποκρίνεται στη ζήτηση των καταναλωτών με οικολογική συνείδηση, οι οποίοι εκτιμούν τη συσκευασία από βιώσιμες πηγές, επιλέγοντας ανακυκλωμένο χαρτόνι και χαρτί, τα οποία προέρχονται από δάση ελεγχόμενης διαχείρισης. Για παράδειγμα, επιλεγμένα μοντέλα LG OLED evo καταφθάνουν σε κουτί από χαρτόνι που φέρει Eco Label. Οι συσκευασίες αυτές περιλαμβάνουν επίσης μια τσάντα τηλεχειριστηρίου από βιολογικά υλικά, η οποία μειώνει περαιτέρω την περιττή κατανάλωση πλαστικού.

Χύτευση Ανακυκλωμένου χαρτοπολτού  

Η χύτευση από ανακυκλωμένο χαρτοπολτό είναι μια φιλική προς το περιβάλλον εναλλακτική λύση σε σχέση με τα παραδοσιακά υλικά συσκευασίας με βάση το πλαστικό. Η LG έχει αρχίσει να χρησιμοποιεί αυτή την τεχνική παρέχοντας πιο ανθεκτικές και βιώσιμες λύσεις συσκευασίας. Αυτή η αλλαγή από τον αφρό EPS και τις πλαστικές σακούλες σε φιλικές προς το περιβάλλον συσκευασίες από ανακυκλωμένο χαρτοπολτό χάρισε στα Soundbars της LG την πιστοποίηση SGS Eco Product Certification.

Γιατί είναι Σημαντική η Φιλική προς το Περιβάλλον Συσκευασία;

Η φιλική προς το περιβάλλον συσκευασία υπερβαίνει την αισθητική – είναι ένα κρίσιμο στοιχείο στο ευρύτερο ταξίδι της προσβασιμότητας. Η βιώσιμη συσκευασία συμπληρώνει την παραγωγή με οικολογική σκέψη και, υιοθετώντας βιώσιμες πρακτικές συσκευασίας, οι εταιρείες που ανταποκρίνονται μπορούν να συμβάλουν σε μια κυκλική οικονομία όπου οι πόροι διατηρούνται και επαναχρησιμοποιούνται.

Με αυτόν τον τρόπο, η συσκευασία γίνεται ένα ισχυρό εργαλείο για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και της υποβάθμισης του περιβάλλοντος. Σε μια σημαντική αλλαγή, η LG πρωτοπορεί πλέον ενεργά σε μια νέα επιχειρηματική προσέγγιση που ενσωματώνει τη βιώσιμη ανακύκλωση των περιορισμένων πόρων. Η πρωτοβουλία αυτή υπογραμμίζει την αυξημένη δέσμευση της LG για την ανάκτηση και ανακύκλωση των χρησιμοποιημένων προϊόντων ως κεντρικό άξονα των περιβαλλοντικών προσπαθειών της.

Είναι η Ανακυκλωμένη Συσκευασία Βιώσιμη;

Η ανακυκλωμένη συσκευασία κατέχει καθοριστικό ρόλο στις βιώσιμες πρωτοβουλίες, αλλά η πραγματική βιωσιμότητά της εξαρτάται από τη σχολαστική εκτέλεση. Όταν εκτελείται αποτελεσματικά, η ανακυκλωμένη συσκευασία μπορεί να συμβάλει στην εξοικονόμηση πόρων, στον περιορισμό της κατανάλωσης ενέργειας και στη μείωση των αποβλήτων. Η LG συνεχίζει να δίνει μεγάλη έμφαση στο ταξίδι της για να διασφαλίσει ότι οι ανακυκλωμένες συσκευασίες της ευθυγραμμίζονται με αυτά τα κριτήρια, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για ένα πιο βιώσιμο αύριο.

Περισσότερο Βιώσιμες Αγορές με Οικολογικές Συσκευασίες

Στην LG Electronics, θεωρούμε σημαντικό να προσπαθούμε για βιώσιμες λύσεις σε κάθε πτυχή της καθημερινής σας ζωής, συμπεριλαμβανομένων των αγορών σας. Οι καταναλωτές έχουν τη δύναμη να λαμβάνουν πιο έξυπνες και συνειδητές αποφάσεις για τις αγορές τους, επιλέγοντας εταιρείες που δίνουν προτεραιότητα στη βιώσιμη συσκευασία. Η LG στοχεύει στη θετική αλλαγή, μία προσεκτική αγορά τη φορά.

Η ανάγκη για φιλικές προς το περιβάλλον συσκευασίες είναι ιδιαίτερα σημαντική όταν ο πλανήτης αντιμετωπίζει σοβαρά περιβαλλοντικά ζητήματα. Η LG αναλαμβάνει προληπτικά μέτρα για να συμβάλει προς ένα καλύτερο μέλλον με τη συνεχή χρήση ανακυκλωμένων πλαστικών, φιλικά προς το περιβάλλον χαρτόνι και χαρτί και καινοτόμου χύτευσης πολτού, αποδεικνύοντας τη συνεχή δέσμευσή μας προς τη βιώσιμη συσκευασία.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις