Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Elon Musk: Στην xAI και στο X τα τσιπ της Nvidia που προορίζονταν για την Tesla

Η απόφαση αυτή έχει προκαλέσει ανησυχίες μεταξύ των επενδυτών σχετικά με τον αντίκτυπο στο χρονοδιάγραμμα ανάπτυξης της Tesla και τη διαχείριση των πολλαπλών επιχειρήσεών του από τον Musk.

Ο Elon Musk έχει ανακατευθύνει χιλιάδες τσιπ Nvidia που προορίζονταν αρχικά για την Tesla στην εταιρεία κοινωνικών μέσων του, X και την startup AI, xAI, καθυστερώντας ενδεχομένως τα έργα AI και αυτονομίας της Tesla. Η απόφαση αυτή έχει προκαλέσει ανησυχίες μεταξύ των επενδυτών σχετικά με τον αντίκτυπο στο χρονοδιάγραμμα ανάπτυξης της Tesla και τη διαχείριση των πολλαπλών επιχειρήσεών του από τον Musk.

Ο Musk δίνει προτεραιότητα στην ανάπτυξη που σχετίζεται με την τεχνητή νοημοσύνη εκτός της Tesla και αναζωπύρωσε τις ανησυχίες που έχουν εκφράσει ορισμένοι μέτοχοι σχετικά με τη δέσμευσή του στην εταιρεία EV ενώ διευθύνει αρκετές άλλες εταιρείες. Η αλλαγή αυτή καθυστερεί την παραλαβή από την Tesla περισσότερων από 500 εκατομμυρίων δολαρίων σε επεξεργαστές, σύμφωνα με το CNBC.

Σε μια ανάρτηση στο X, ο Musk είπε ότι η Tesla δεν είχε μέρος για να αποθηκεύσει και να ενεργοποιήσει τους επεξεργαστές Nvidia, προσθέτοντας ότι η προγραμματισμένη επέκταση του εργοστασίου Giga στο Τέξας είχε σχεδόν ολοκληρωθεί.

Νωρίτερα φέτος είχε ανακοινώσει ότι η Tesla αυξάνει τον αριθμό των πιο προηγμένων τσιπ της Nvidia που έχει αναπτύξει και θα δαπανήσει 10 δισεκατομμύρια δολάρια για AI φέτος, στο πλαίσιο πρωτοβουλιών για την προώθηση της ανάπτυξης λογισμικού FSD και ρομποτικής. Ο δισεκατομμυριούχος επιδιώκει επίσης την ανάπτυξη AI στο X και το xAI, για το chatbot Grok, μεταξύ άλλων εφαρμογών. Το xAI, το οποίο ξεκίνησε ο Musk το 2023 για να αμφισβητήσει το ChatGPT της OpenAI, συγκέντρωσε χρηματοδότηση 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων τον περασμένο μήνα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις