Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Schneider Electric, AVEVA και IN-CORE Systèmes συνεργάζονται για τη βελτίωση της παραγωγής μπαταριών ηλεκτρικών οχημάτων

Καθώς η αγορά EV συνεχίζει να αυξάνεται εκθετικά, η παραγωγή μπαταριών δέχεται αυξανόμενες πιέσεις για τη βελτίωση της ποιότητας, της αποδοτικότητας και των επιχειρηματικών αποτελεσμάτων.

 

Η Schneider Electric, ηγέτης στον ψηφιακό μετασχηματισμό της διαχείρισης ενέργειας και του αυτοματισμού, και η AVEVA, παγκόσμιος ηγέτης στο βιομηχανικό λογισμικό, προωθώντας τον ψηφιακό μετασχηματισμό και τη βιωσιμότητα, ανακοίνωσαν σήμερα τη συνεργασία τους με την IN-CORE Systèmes για την αύξηση της αποδοτικότητας στην παραγωγή μπαταριών ηλεκτρικών οχημάτων (EV).

Η νέα λύση θα συνδέει το επίπεδο των ηλεκτροδίων με την τελική απόδοση των κελιών και θα παρέχει στους πελάτες μια πλήρη εικόνα δεδομένων για τη βελτίωση των διαδικασιών τους.

Καθώς η αγορά EV συνεχίζει να αυξάνεται εκθετικά, η παραγωγή μπαταριών δέχεται αυξανόμενες πιέσεις για τη βελτίωση της ποιότητας, της αποδοτικότητας και των επιχειρηματικών αποτελεσμάτων. Αυτή η αύξηση της παραγωγής μπορεί να οδηγήσει σε νέα ζητήματα, όπως προβλήματα λειτουργίας και βλάβες, οι οποίες με τη σειρά τους μπορούν να οδηγήσουν σε λειτουργικές, υλικές και εργασιακές απώλειες.

Τα τελευταία χρόνια, στην παραγωγή μπαταριών για ηλεκτρικά οχήματα παρατηρούμε μέχρι και το 20% των υλικών να απορρίπτονται, και την αναποτελεσματική χρήση ενέργειας, με 47 kWh ενέργειας να απαιτούνται για την παραγωγή 1 kWh ενός στοιχείου μπαταρίας EV. Αυτές οι προκλήσεις μπορούν να μετριαστούν μόνο με μεγαλύτερη επιχειρησιακή γνώση.

Η συνεργασία μεταξύ της Schneider Electric, της AVEVA και της IN-CORE θα φέρει μεγαλύτερη συνδεσιμότητα δεδομένων στη διαδικασία παραγωγής. Η λύση ιχνηλασιμότητας (Traceability Solution) της ΙN-CORE θα συνεργάζεται με την AVEVA System Platform για να συνδέσει κρίσιμες παραμέτρους με την κατασκευή ηλεκτροδίων, το τελικό κελί και την απόδοση της συστοιχίας μπαταριών παρέχοντας σχετικά δεδομένα στο σωστό χρόνο και με τη σωστή μορφή, ώστε να διασφαλιστεί μια ολοκληρωμένη εικόνα δεδομένων. Αυτό παρέχει στους πελάτες θετικά οφέλη, όπως:

• Ταχύτερη επίλυση προβλημάτων πεδίου

• Μείωση αποβλήτων

• Βελτιστοποίηση παραγωγής

• Βελτιστοποίηση υλικών

Ο Christel Galbrun, Segment President for Mobility της Schneider Electric δήλωσε χαρακτηριστικά «Οι λειτουργικές προκλήσεις αποτελούν το μεγαλύτερο εμπόδιο για την επιτυχία στην παραγωγή μπαταριών EV. Καθώς η ζήτηση αυξάνεται, πρέπει να βελτιώσουμε την ποιότητα και την αποδοτικότητα, μειώνοντας παράλληλα τα σφάλματα και το περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Αυτή η συνεργασία με την IN-CORE θα προσφέρει νέα επίπεδα συνδεσιμότητας δεδομένων στην αγορά των ηλεκτρικών οχημάτων (EV) και θα βοηθήσει τους πελάτες να δημιουργήσουν μια πλήρη αρχιτεκτονική δεδομένων σε όλες τις διαδικασίες».

Ο Michel POPOVIC της IN-CORE Systèmes από την πλευρά του τόνισε «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαστούμε με τη Schneider Electric για την αντιμετώπιση μιας από τις βασικές προκλήσεις στην αγορά EV, τη συνδεσιμότητα δεδομένων σε επίπεδο ηλεκτροδίων. Συνδυαστικά, μπορούμε να συλλέγουμε δεδομένα ιχνηλασιμότητας, να τα συνδέουμε με την υπόλοιπη ροή δεδομένων και να τα παρουσιάζουμε σε εύληπτη μορφή, ώστε να προσφέρουμε άμεση αξία στους πελάτες».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις