Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ο Eric Schmidt, πρώην διευθύνων σύμβουλος της Google, αναπτύσσει κρυφά στρατιωτικά drones με AI

Αυτή η πρωτοβουλία στοχεύει να φέρει επανάσταση στη στρατιωτική τεχνολογία δημιουργώντας drones που αξιοποιούν την τεχνητή νοημοσύνη για ακριβή αναγνώριση στόχων και εμπλοκή σε πολύπλοκα περιβάλλοντα πεδίου μάχης.

 

Ο Eric Schmidt, πρώην διευθύνων σύμβουλος της Google, αναπτύσσει αθόρυβα μαχητικά drones με τεχνητή νοημοσύνη μέσω του μυστικού εγχειρήματός του, αρχικά γνωστό ως White Stork και τώρα φημολογείται ότι ονομάζεται Project Eagle. Αυτή η πρωτοβουλία στοχεύει να φέρει επανάσταση στη στρατιωτική τεχνολογία δημιουργώντας drones που αξιοποιούν την τεχνητή νοημοσύνη για ακριβή αναγνώριση στόχων και εμπλοκή σε πολύπλοκα περιβάλλοντα πεδίου μάχης.

Ο Schmidt παίρνει κορυφαία ταλέντα από την Apple, τη SpaceX, τη Google και ομοσπονδιακές κυβερνητικές υπηρεσίες για να προωθήσει την ανάπτυξη των drones. Τους τελευταίους μήνες, περίπου δώδεκα υπάλληλοι έχουν ενταχθεί στην εταιρεία, η οποία λειτουργεί διακριτικά κάτω από ένα δίκτυο LLC για τη διατήρηση της μυστικότητας. Ο δισεκατομμυριούχος έχει επίσης εμπλακεί προσωπικά στη διαδικασία δοκιμών και ανάπτυξης, επισκεπτόμενος συχνά την Ουκρανία για να επιβλέπει την πρόοδο και να συγκεντρώνει σχόλια από Ουκρανούς στρατιωτικούς αξιωματούχους. Οι γείτονες του Hillspire, του οικογενειακού γραφείου του Schmidt στη Silicon Valley, έχουν παρατηρήσει άτομα να πετούν μικρά drones από την περιφραγμένη αυλή του κτιρίου, ενώ πηγές εξοικειωμένες με τις δραστηριότητές του στο Κίεβο αποκάλυψαν ότι η ομάδα του δοκιμάζει πρωτότυπα drones με το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας.

Η White Stork, η εταιρεία που ιδρύθηκε από τον Eric Schmidt τον Αύγουστο του 2023, λειτουργεί μέσω ενός δικτύου LLC. Αρχικά ονομάστηκε Swift Beat Holdings, μετονομάστηκε σε White Stork Group LLC τον Σεπτέμβριο. Τα επιχειρηματικά αρχεία του Delaware προσδιορίζουν τον Schmidt ως τον μοναδικό πραγματικό δικαιούχο της Volya Robotics OÜ, της εταιρείας χαρτοφυλακίου της Swift Beat. Πρωταρχικός στόχος της επιχείρησης είναι η ανάπτυξη μη επανδρωμένων αεροσκαφών μαζικής παραγωγής εξοπλισμένων με AI για οπτική στόχευση, ικανά να λειτουργούν σε περιβάλλοντα με εμπλοκή GPS. Αν και εξακολουθεί να βρίσκεται σε λειτουργία μυστικότητας, οι δραστηριότητες του White Stork έχουν γίνει κοινό μυστικό στην κοινότητα των drones, με τον Schmidt να συμμετέχει προσωπικά στην εξερεύνηση ουκρανικών εργοστασίων και πεδίων δοκιμών, ενώ προσεγγίζει διάφορες νεοσύστατες επιχειρήσεις.

Ο πρωταρχικός στόχος του εγχειρήματος του Schmidt είναι να αναπτύξει drones που αξιοποιούν την τεχνολογία AI για ακριβή αναγνώριση στόχων και εμπλοκή στο πεδίο της μάχης. Αυτά τα drones που λειτουργούν με AI, που συχνά αναφέρονται ως drones «αυτοκτονίας» ή «καμικάζι», έχουν σχεδιαστεί για να περιφέρονται σε ζώνες μάχης και να χτυπούν στόχους ευκαιριακά. Ο Schmidt υπήρξε ένθερμος υποστηρικτής τέτοιων drones, τονίζοντας τη δυνατότητά τους να φέρουν επανάσταση στον σύγχρονο πόλεμο, επιτρέποντας σε σμήνη drones καθοδηγούμενων από AI να συνεργάζονται αλγοριθμικά και να ξεπερνούν τα αντίμετρα του εχθρού. Ωστόσο, η ταχεία υιοθέτηση της τεχνητής νοημοσύνης στη μάχη εγείρει σημαντικά ηθικά και νομικά ερωτήματα, τα οποία ορισμένοι ειδικοί πιστεύουν ότι δεν εξελίσσονται αρκετά γρήγορα ώστε να συμβαδίζουν με τις τεχνολογικές εξελίξεις.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις