Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ευρωεκλογές 2024: 178.588 πολίτες ψήφισαν επιστολικά

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, Θεόδωρο Λιβάνιο, γύρω στις 21:00 θα υπάρξει η πρώτη ασφαλής εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος

Ομαλά εξελίσσεται η εκλογική διαδικασία των ευρωεκλογών σύμφωνα με την ενημέρωση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Θεόδωρου Λιβάνιου.

Πιο συγκεκριμένα, ο αναπληρωτής υπουργός δήλωσε ότι η διαδικασία συλλογής της επιστολικής ψήφου ολοκληρώθηκε και συνολικά 178.588 εκλογείς επέλεξαν αυτή τη διαδικασία, από τους οποίους 136.451 ήταν κάτοικοι του εσωτερικού και 42.137 κάτοικοι του εξωτερικού.

Σε αυτό το σημείο πρέπει να αναφέρουμε ότι η διαδικασία της επιστολικής ψήφου εφαρμόζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Οι εκλογείς, οι οποίοι δεν απέστειλαν φάκελο ή δεν παραλήφθηκε εμπρόθεσμα, ενημερώθηκαν χθες το βράδυ ότι θα μπορέσουν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα από τις 11 το πρωί στο εκλογικό τμήμα, όπου ψηφίζουν.

Ο κ. Λιβάνιος είπε ακόμα ότι συνολικά 18.380 εκλογικά τμήματα έχουν στηθεί ανά την επικράτεια και περιμένουν τους ψηφοφόρους, μέχρι τις 7 το απόγευμα που κλείνουν οι κάλπες.

Ο αναπληρωτής υπουργός ανέφερε ότι στις 12:45, στις 14:45 και στις 17:45 θα υπάρξουν ενημερώσεις με τα μέχρι τότε ποσοστά συμμετοχής.

Τέλος, σημείωσε ότι γύρω στις 21:00 θα υπάρξει η πρώτη ασφαλής εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος και του αριθμού εδρών ανά κόμμα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις