Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Apple Intelligence: Οι νέες δυνατότητες AI στο WWDC 2024

Το Apple Intelligence θα χρησιμοποιήσει έναν συνδυασμό επεξεργασίας στη συσκευή και στο cloud, ανάλογα με την πολυπλοκότητα της εργασίας και τα ζητήματα απορρήτου.

Η Apple πρόκειται να αποκαλύψει μια σειρά χαρακτηριστικών τεχνητής νοημοσύνης που ονομάζεται “Apple Intelligence” στο Worldwide Developers Conference (WWDC) που ξεκίνησε χθες. Αυτή η πρωτοβουλία στοχεύει στην απρόσκοπτη ενσωμάτωση των δυνατοτήτων AI στα λειτουργικά συστήματα της Apple, εστιάζοντας στη βελτίωση της εμπειρίας των χρηστών μέσω λειτουργιών όπως η βελτιωμένη επεξεργασία φωτογραφιών, ο εκτεταμένος έλεγχος Siri και οι περιλήψεις και απαντήσεις που δημιουργούνται από AI.

Το Apple Intelligence, που πρόκειται να παρουσιαστεί στο WWDC, θα εισαγάγει μια σειρά χαρακτηριστικών που υποστηρίζονται από AI σε όλο το οικοσύστημα της Apple. Αυτές περιλαμβάνουν την αφαίρεση αντικειμένων με υποβοήθηση AI στην εφαρμογή Φωτογραφίες, τις διευρυμένες δυνατότητες της Siri για τον έλεγχο εφαρμογών και ενεργειών μέσω φωνητικών εντολών και τη δυνατότητα δημιουργίας προσαρμοσμένων emoji από μηνύματα κειμένου. Επιπλέον, η Apple Intelligence θα προσφέρει γρήγορες περιλήψεις σημειώσεων, μηνυμάτων και email, καθώς και αυτόματες απαντήσεις και μια προηγμένη εφαρμογή Mail ικανή να κατηγοριοποιεί και να δημιουργεί μηνύματα. Άλλα αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν αυτόματη μεταγραφή φωνητικών σημειώσεων και αυτόματη συμπλήρωση κώδικα βελτιωμένης με AI στο Xcode.

Το Apple Intelligence θα χρησιμοποιήσει έναν συνδυασμό επεξεργασίας στη συσκευή και στο cloud, ανάλογα με την πολυπλοκότητα της εργασίας και τα ζητήματα απορρήτου. Οι εργασίες που απαιτούν άμεσα αποτελέσματα και υψηλό απόρρητο δεδομένων θα υποβάλλονται σε επεξεργασία στη συσκευή, αξιοποιώντας την επεξεργαστική ισχύ της συσκευής και διασφαλίζοντας ότι τα ευαίσθητα δεδομένα παραμένουν ασφαλή. Πιο σύνθετες εργασίες που απαιτούν σημαντικούς υπολογιστικούς πόρους, όπως προηγμένη επεξεργασία φυσικής γλώσσας, περίπλοκη ανάλυση και σύνθετη παραγωγή εικόνας και βίντεο, θα εκφορτωθούν στο cloud. Η Apple αναμένεται να συζητήσει νέα μέτρα ασφαλείας για εργασίες AI στο WWDC, συμπεριλαμβανομένης της ασφάλειας που βασίζεται σε τσιπ σε κέντρα δεδομένων για επεξεργασία cloud, επιβεβαιώνοντας παράλληλα τη δέσμευσή της για την προστασία της ιδιωτικής ζωής των χρηστών.

Οι νέες λειτουργίες Apple Intelligence θα είναι συμβατές με τις πιο πρόσφατες συσκευές Apple, συμπεριλαμβανομένου του iPhone 15 Pro και νεότερων μοντέλων εξοπλισμένων με το τσιπ A17 Pro, καθώς και iPad και Mac με τσιπ M1 ή νεότερο. Ενώ αυτές οι δυνατότητες AI αναμένεται να οδηγήσουν τις πωλήσεις νέων iPhone και Mac, παραμένει αβέβαιο εάν ορισμένες λειτουργίες θα είναι προσβάσιμες σε παλαιότερα μοντέλα iPhone.

Η προσέγγιση της Apple στην τεχνητή νοημοσύνη δίνει έμφαση στην απρόσκοπτη ενσωμάτωση στις εφαρμογές της, δίνοντας προτεραιότητα στις φιλικές προς το χρήστη εμπειρίες έναντι των φανταχτερών δυνατοτήτων τεχνητής νοημοσύνης. Αυτή η στρατηγική ευθυγραμμίζεται με τη δέσμευση της εταιρείας για προστασία της ιδιωτικής ζωής και διαισθητικό σχεδιασμό, ξεχωρίζοντας από τους ανταγωνιστές στον χώρο της τεχνητής νοημοσύνης. Χαρακτηρίζοντας τα χαρακτηριστικά της ως “Apple Intelligence”, η εταιρεία στοχεύει να καταστήσει σαφές ότι λαμβάνει σοβαρά υπόψη την AI, διατηρώντας παράλληλα την ξεχωριστή προσέγγισή της στην τεχνολογία.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις