Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Το ανθρωποκεντρικό, υβριδικό AI προσφέρει μια σειρά νέων δυνατοτήτων

Η εποχή του mobile AI είναι εδώ - η οποία για τη Samsung ξεκίνησε με την εισαγωγή των χαρακτηριστικών Galaxy AI στη σειρά Galaxy S24, που αποτελεί και το πρώτο μας AI smartphone.

Από τον Won-joon Choi, EVP & Διευθυντή του R&D Office, Mobile eXperience Business στη Samsung Electronics

 

Βρισκόμαστε στην αρχή της πιο συναρπαστικής -και ίσως μιας από τις πιο ιστορικές- περιόδους της τεχνολογίας. Η εποχή του mobile AI είναι εδώ – η οποία για τη Samsung ξεκίνησε με την εισαγωγή των χαρακτηριστικών Galaxy AI στη σειρά Galaxy S24, που αποτελεί και το πρώτο μας AI smartphone.

Επανάσταση στις εμπειρίες κινητής με μία υβριδική AI προσέγγιση

Για να μεταφέρουμε τα πραγματικά οφέλη της τεχνολογίας AI στη σειρά Galaxy S24, ακολουθήσαμε μια υβριδική προσέγγιση για την ενσωμάτωση της τεχνητής νοημοσύνης.

Το AI προσφέρει τόσες πολλές δυνατότητες και θεωρούμε ότι οι κινητές συσκευές αποτελούν το κύριο σημείο πρόσβασης για την απελευθέρωση της δυναμικής του, καθώς οι χρήστες σε όλο τον κόσμο συνεχίζουν να βασίζονται στο smartphone τους για τις περισσότερες από τις καθημερινές τους ανάγκες.

Ο ουσιαστικός ρόλος που διαδραματίζουν οι κινητές συσκευές στην καθημερινή ζωή υποδηλώνει πως αποτελούν προσωπικά αντικείμενα που οι άνθρωποι χρησιμοποιούν σε αρκετές σημαντικές στιγμές. Για αυτό το λόγο, τα smartphones ανταποκρίνονται αντίστοιχα, ώστε οι χρήστες να μπορούν πραγματικά να τα αξιοποιούν στο έπακρο με έναν πιο απλό, πιο διαισθητικό και πιο “επικό” τρόπο. Αναγνωρίζουμε επίσης τη σημασία της ιδιωτικής ζωής, γι’ αυτό και δίνουμε στους χρήστες τον πλήρη έλεγχο του τι μοιράζονται και τι κρατούν ιδιωτικό.
Πιστεύουμε ότι, η υβριδική μας προσέγγιση είναι η πιο πρακτική και αξιόπιστη λύση για την ικανοποίηση όλων αυτών των αναγκών και φέρνει τη Samsung. Παρέχουμε μια ισορροπία μεταξύ της άμεσης ανταπόκρισης και της πρόσθετης διασφάλισης της ιδιωτικότητας της τεχνολογίας AI εντός της συσκευής. Ταυτόχρονα, παρέχουμε την ευελιξία του AI που βασίζεται στο cloud, μέσω ανοικτών συνεργασιών με κορυφαίους συνεργάτες του κλάδου, προσφέροντας μια ποικιλία λειτουργιών που χρειάζονται στην καθημερινή τους ζωή.

Επέκταση των δυνατοτήτων AI εντός της συσκευής

Καθώς οι φωνητικές κλήσεις είναι το πιο βασικό χαρακτηριστικό ενός smartphone αλλά και ένας εύκολος και ιδιωτικός τρόπος επικοινωνίας, δημιουργήσαμε τη λειτουργία «Live Translate» βασισμένη στο AI της συσκευής. Η Samsung έχει δεσμευτεί να δώσει τη δυνατότητα στους χρήστες να επικοινωνούν χωρίς γλωσσικά εμπόδια, ενώ ταυτόχρονα διασφαλίζει ότι κάθε επικοινωνία είναι ασφαλής και ιδιωτική.
Για να γίνει αυτό πραγματικότητα, η ομάδα R&D της Samsung εργάσθηκε εντατικά. Από τον προσδιορισμό του σωστού μεγέθους των γλωσσικών μοντέλων AI, μέχρι την εκπαίδευση και τη δοκιμή σε πραγματικά σενάρια, οι οργανισμοί R&D του τμήματος Mobile Experience (MX) προκάλεσαν τον εαυτό τους και ξεπέρασαν τα όρια αυτού που δυνατού ώστε να λειτουργήσει αυτό το χαρακτηριστικό εξ ολοκλήρου στη συσκευή.

Τα παγκόσμια δίκτυα R&D της Samsung σε όλο τον κόσμο, τα οποία είναι υπεύθυνα για την ανάπτυξη των καλύτερων ταλέντων και θεμελιωδών τεχνολογιών σε κάθε περιοχή, έχουν επίσης διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο. Τα ερευνητικά κέντρα της Samsung σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Πολωνίας, της Κίνας, της Ινδίας και του Βιετνάμ έχουν αφιερωθεί στην ανάπτυξη και την επέκταση των γλωσσών που υποστηρίζονται από το Galaxy AI. Με στόχο να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να ξεπεράσουν τα γλωσσικά εμπόδια και να επικοινωνούν πιο φυσικά, ο ρόλος των τοπικών γραφείων R&D περιλαμβάνει την ανάδειξη νέων δυνατοτήτων σε περισσότερες γεωγραφικές περιοχές.

Όλες αυτές οι προσπάθειες επέτρεψαν στη Samsung να προσφέρει κάτι εντελώς νέο, το οποίο είμαι ενθουσιασμένος που θα μοιραστώ. Σύντομα, η Samsung επεκτείνει τη δύναμη του Galaxy AI πέρα από τη δική της εφαρμογή κλήσεων, επεκτείνοντας το Live Translate σε άλλες εφαρμογές μηνυμάτων τρίτων κατασκευαστών για την υποστήριξη φωνητικών κλήσεων. Έτσι, μπορείτε να παραμείνετε σε επαφή με φίλους ή συναδέλφους, επικοινωνώντας στις αγαπημένες σας εφαρμογές σε πολλές γλώσσες.

Και δεδομένου ότι αυτό το χαρακτηριστικό έχει ενσωματωθεί στο μοντέλο γλωσσικής μετάφρασης AI της συσκευής μας, οι χρήστες θα είναι σε θέση να βιώσουν επικοινωνία χωρίς εμπόδια και χωρίς να ανησυχούν για θέματα απορρήτου, όπως η κοινοποίηση προσωπικών δεδομένων εκτός του τηλεφώνου τους κατά τη χρήση του Live Translate.

Αναμένω ότι όλο και περισσότερες λειτουργίες AI θα ενσωματώνονται σε κινητές συσκευές, καθώς η έξυπνη υπολογιστική ισχύς των τελευταίων επεξεργαστών -ιδιαίτερα των NPU- εξελίσσεται με εξαιρετικά γρήγορους ρυθμούς, μαζί με άλλες τεχνολογίες. Αυτό θα επιτρέψει σε περισσότερους ανθρώπους να διευκολύνουν την καθημερινότητα τους, προσφέροντας παράλληλα μεγαλύτερη ηρεμία, με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης.
Αναπτύσσοντας την Galaxy AI για τις ανάγκες του μέλλοντος, σήμερα.

Όλα αυτά τα συναρπαστικά νέα αποτελούν μέρος της επέκτασης της δέσμευσής μας στο Galaxy AI και την επόμενη φάση της εποχής της κινητής, με το mobile AI. Η εισαγωγή του Galaxy AI στη σειρά Galaxy S24 ήταν μόνο η αρχή. Για να προσφέρουμε μια εντελώς νέα και μοναδική εμπειρία AI, θα βελτιστοποιήσουμε περαιτέρω την εμπειρία Galaxy AI για τις επερχόμενες foldable συσκευές. Οι foldable συσκευές μας αποτελούν την πιο ευέλικτη και προσαρμόσιμη μορφή Samsung Galaxy, όταν συνδυαστούν με το Galaxy AI, θα «ξεκλειδώσουν» νέες δυνατότητες.

Η Samsung έχει επίσης δεσμευτεί να επεκτείνει τις εμπειρίες Galaxy AI στο ευρύτερο οικοσύστημα Galaxy. Καθώς η εποχή της τεχνητής νοημοσύνης για κινητές συσκευές προχωρά με γρήγορους ρυθμούς, η Samsung επιταχύνει τις καινοτομίες AI για να καλύψει τις ανάγκες του σήμερα, αλλά και του μέλλοντος.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις