Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η HP ξεκλειδώνει μια νέα εποχή εμπειρίας AI

Τα ισχυρότερα και ασφαλέστερα υπερ-φορητά PCs με τεχνητή νοημοσύνη στον κόσμο προωθούν την επόμενη γενιά υπολογιστών ΑΙ με διάρκεια ζωής μπαταρίας έως 26 ώρες που σπάει κάθε ρεκόρ

Η HP παρουσίασε μια νέα κατηγορία υπολογιστών επόμενης γενιάς AI PC στην εκδήλωση AI Vision Event της Microsoft, σχεδιασμένη για την εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης, ώστε να δώσει στους ανθρώπους τη δυνατότητα να εργάζονται και να δημιουργούν πιο αποτελεσματικά.

Ο τρόπος με τον οποίο ζούμε και εργαζόμαστε δεν περιορίζεται πλέον σε ένα γραφείο- δημιουργούμε στο σπίτι, από το γραφείο και από παντού. Ταυτόχρονα, η τεχνητή νοημοσύνη αλλάζει ραγδαία τα πάντα, συμπεριλαμβανομένων των προσδοκιών των καταναλωτών και των επαγγελματιών για παραγωγικότητα και δημιουργικότητα. Περισσότεροι από τους μισούς από τους πρώτους χρήστες της τεχνολογίας πιστεύουν ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα τους εξοικονομήσει χρόνο, και το 72% των ηγετών επιχειρήσεων πιστεύουν ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα βοηθήσει τους υπαλλήλους να επικεντρωθούν σε πιο παραγωγική εργασία. Επιπλέον, οι προγραμματιστές κυκλοφορούν μια σταθερή ροή software με δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης, σχεδιασμένου για νέες εμπειρίες και δυνατότητες που μπορούν να γίνουν μόνο με AI PCs επόμενης γενιάς.

Για να επωφεληθεί τόσο από την ευέλικτη εργασία όσο και την τεχνητή νοημοσύνη, η HP δημιούργησε μια νέα κατηγορία συσκευών σχεδιασμένων για εργασία και δημιουργία. Η HP παρουσίασε το HP OmniBook X AI PC και το HP EliteBook Ultra AI PC, τα πρώτα AI PCs επόμενης γενιάς της HP που έχουν κατασκευαστεί από την αρχή με την πιο πρόσφατη ARM αρχιτεκτονική για την αξιοποίηση των πιο ισχυρών τεχνολογιών AI.

Και οι δύο συσκευές έχουν σχεδιαστεί και κατασκευαστεί με βάση τον επεξεργαστή Snapdragon® X Elite και την ειδική Neural Processing Unit (NPU), ικανή να εκτελεί 45 τρισεκατομμύρια λειτουργίες ανά δευτερόλεπτο (TOPS) για την εκτέλεση γλωσσικών μοντέλων και generative AI τοπικά στη συσκευή. Σε συνδυασμό με το Copilot+ PC και τα μετασχηματιστικά χαρακτηριστικά του, όπως το Recall, αυτοί οι υπολογιστές υπερφορτώνουν τη δημιουργικότητα και την παραγωγικότητα για μια πιο εξατομικευμένη, ισχυρή υπολογιστική εμπειρία.

Καθημερινά διατίθενται όλο και περισσότερες εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης, διευρύνοντας τις δυνατότητες που μπορούν να επιτευχθούν με τα τελευταία HP AI PC επόμενης γενιάς. Επικοινωνήστε και συνεργαστείτε πιο αποτελεσματικά με εργαλεία AI που αξιοποιούν τις κινήσεις, τις εκφράσεις του προσώπου και τη φωνητική αλληλεπίδραση για να επικοινωνείτε εύκολα με άλλους. Βελτιώστε τις δεξιότητες παρουσίασης σε εικονικές συσκέψεις με καθοδήγηση και ανατροφοδότηση σε πραγματικό χρόνο που υποστηρίζεται από τεχνολογίες AI. Δημιουργήστε και επεξεργαστείτε φωτογραφίες, ήχο και video πιο γρήγορα από ποτέ με λογισμικό με δυνατότητα AI που κάνει τις επαγγελματικές λειτουργίες εύκολες ακόμα και για τους αρχάριους.

«Σε αυτή τη μετασχηματιστική εποχή της τεχνητής νοημοσύνης, ο ορισμός μιας εξαιρετικής συσκευής δεν αφορά πλέον τις ταχύτητες και τις τροφοδοσίες – μετριέται από την ικανότητά μας να δημιουργούμε και να ενεργοποιούμε σημαντικές πρωτοποριακές εμπειρίες», δήλωσε ο Alex Cho, President, Personal Systems της HP «Βρισκόμαστε στην αρχή μιας νέας δεκαετίας προσωπικών υπολογιστών που θα επαναπροσδιορίσει τι σημαίνει προσωπικός υπολογιστής. Η Τεχνητή Νοημοσύνη επιτρέπει μια θεμελιωδώς πιο εξατομικευμένη και δημιουργική εμπειρία που πιστεύουμε ότι θα ενδυναμώσει τους ανθρώπους τόσο στην προσωπική όσο και στην επαγγελματική τους ζωή».

Μοναδικός σχεδιασμός για να καταρρίψει τα εμπόδια

Οι τελευταίοι υπολογιστές τεχνητής νοημοσύνης επόμενης γενιάς της HP ξεκλειδώνουν δυνατότητες πέρα από τους παραδοσιακούς υπολογιστές, καθώς εκτελούν την τεχνητή νοημοσύνη τοπικά στη συσκευή για μέγιστη απόδοση, αποτελεσματικότητα και προστασία της ιδιωτικότητας με μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας από ποτέ άλλοτε. Τα HP OmniBook X και HP EliteBook Ultra είναι σχεδιασμένα για τεχνολογικά έμπειρους ελεύθερους επαγγελματίες και εν κινήσει ηγέτες, με κομψή σχεδίαση και την τέλεια συνέργεια ισχύος και κινητικότητας που ενισχύεται από την Τεχνητή Νοημοσύνη.

Κομψότητα και ευελιξία – Ως οι πιο λεπτοί υπολογιστές τεχνητής νοημοσύνης επόμενης γενιάς στον κόσμο με 26 ώρες διάρκεια ζωής μπαταρίας, αυτές οι συσκευές απογειώνουν την παραγωγικότητα και τη δημιουργικότητα με πρωτοφανές στυλ και κινητικότητα. Και οι δύο υπολογιστές διαθέτουν το νέο λογότυπο AI Helix της HP, το οποίο αντικατοπτρίζει σήμερα τη μηχανική HP AI που παρέχει βελτιστοποιημένη απόδοση και ασφάλεια για AI. Το HP EliteBook Ultra προσθέτει ένα επιπλέον επίπεδο αντοχής για εμπορικούς πελάτες σε μπλε φινίρισμα με επίστρωση PVD (Physical Vapor Deposition) ανθεκτική στους λεκέδες.

Γρήγορη απόκριση – Με τα HP OmniBook X και HP EliteBook Ultra, βιώστε κορυφαίες επιδόσεις χωρίς να θυσιάζετε τη φορητότητα. Ανοίξτε ένα αρχείο Microsoft Excel σχεδόν 2 φορές πιο γρήγορα, κάντε streaming έως και 12 συνεχόμενες ώρες για κλήσεις μέσω Microsoft Teams ή απολαύστε έως και 22 ώρες ροής Netflix.

Υπεύθυνη κατασκευή – Ως μέρος του πιο βιώσιμου χαρτοφυλακίου PC στον κόσμο, και οι δύο συσκευές ενσωματώνουν 50% ανακυκλωμένο αλουμίνιο στα καλύμματα και 100% υλικά βιώσιμης προέλευσης για τη συσκευασία, μαζί με την εγγραφή EPEAT® Climate+ Gold και την πιστοποίηση ENERGY STAR®. Εκπροσωπώντας τη δέσμευση της HP για βιωσιμότητα, η τριετής εγγύηση του HP EliteBook Ultra εξοικονομεί κόστος και μειώνει τον χρόνο διακοπής λειτουργίας για επαγγελματίες που εργάζονται σε διάφορα περιβάλλοντα.

Έξυπνη βελτιστοποίηση για να τροφοδοτεί εμπειρίες AI

Με το 60% των ελεύθερων επαγγελματιών να χρησιμοποιούν ήδη εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης στην εργασία τους , και το 70% των προγραμματιστών να προσθέτουν τεχνητή νοημοσύνη σε υπάρχουσες εφαρμογές , η HP σχεδίασε τα HP OmniBook X και HP EliteBook Ultra για να επωφεληθούν από τα νεότερα χαρακτηριστικά και εμπειρίες λογισμικού, όπως:

  • Αξιόπιστη Συνεργασία – Καθώς η εργασία απαιτεί συνεργασία δια ζώσης και εξ αποστάσεως, τα σύγχρονα εργαλεία διάσκεψης είναι σημαντικά. Η νέα Poly Camera Pro αναβαθμίζει τις εικονικές αλληλεπιδράσεις σε όλες τις εφαρμογές συνεργασίας και ροής σε πολλαπλές κάμερες. Το Poly Camera Pro χρησιμοποιεί την NPU για να τροφοδοτεί βελτιώσεις AI όπως το Spotlight, το Background Blur & Replace, το Auto Framing και άλλα, επιτρέποντας στην CPU να διατηρεί την απόδοση πιο αποτελεσματικά, διατηρώντας παράλληλα τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.
  • Εξερεύνηση και βελτιστοποίηση – Το HP AI Companion, που διατίθεται για πρώτη φορά στους σημερινούς υπολογιστές επόμενης γενιάς AI, χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη για τη βελτιστοποίηση της συσκευής για μεγαλύτερη παραγωγικότητα, ενώ φέρνει εργαλεία AI τοπικά στη συσκευή.
  • Προστατευμένη εργασία – Καθώς η Τεχνητή Νοημοσύνη εξελίσσεται, τα αξιόπιστα μέτρα ασφαλείας είναι απαραίτητα για τους υπολογιστές Τεχνητής Νοημοσύνης. Οι επαγγελματίες χρήστες μπορούν με σιγουριά να κάνουν την καλύτερη δουλειά τους από οπουδήποτε στο HP EliteBook Ultra, με το Wolf Pro Security Next Gen Antivirus (NGAV), το οποίο αξιοποιεί τη δύναμη της μηχανικής μάθησης για την άμυνα ενάντια σε νέες και γνωστές απειλές. Ως Microsoft Secured-Core PC, η συσκευή έχει σχεδιαστεί για να προστατεύει τον υπολογιστή μέχρι το επίπεδο του υλικολογισμικού με χαρακτηριστικά ασφαλείας υλικού που θωρακίζουν τα διαπιστευτήρια του χρήστη και άλλα κρίσιμα δεδομένα.
Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις