Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

 Θ.Ε.Α – ΕΒΕΑ: Δυναμικό παρών στη Διεθνή Έκθεση Τεχνολογίας Collision Tech Conference 2024

Οι εννέα νεοφυείς επιχειρήσεις της Θ.Ε.Α. που συμμετείχαν είναι οι Quantum Neural Technologies, Grapevine, Keyvoto, Vivestia, Traqbeat Technologies, Dataphoria, Wastecloud, Kleesto, Nature4Nature Technologies.

H Θερμοκοιτίδα Νεοφυών Επιχειρήσεων Αθήνας – Θ.Ε.Α. του ΕΒΕΑ πραγματοποίησε με επιτυχία την πρώτη της παρουσία στη Διεθνή Έκθεση Τεχνολογίας Collision Tech Conference 2024, στο Τορόντο του Καναδά, από τις 17 έως τις 24 Ιουνίου 2024, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής, του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Αττικής και της Enterprise Greece.

Στην πολυμελή ελληνική αποστολή συμμετείχαν η Περιφέρεια Αττικής, με επικεφαλής τον Περιφερειάρχη κ. Νίκο Χαρδαλιά, η Θερμοκοιτίδα Νεοφυών Επιχειρήσεων Αθήνας του Ε.Β.Ε.Α., την οποία εκπροσώπησε η Διευθύντρια Διεθνών Εμπορικών Σχέσεων, κα Ελένη Φώτη, το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Αττικής, και η Εnterprise Greece, την οποία εκπροσώπησε ο κ. Δημήτρης Καρύδης. Οι εννέα νεοφυείς επιχειρήσεις της Θ.Ε.Α. που συμμετείχαν είναι οι Quantum Neural Technologies, Grapevine, Keyvoto, Vivestia, Traqbeat Technologies, Dataphoria, Wastecloud, Kleesto, Nature4Nature Technologies. Η ελληνική παρουσία στην Έκθεση είχε ιδιαίτερη σημασία, καθώς το Collision Tech Conference 2024 είναι μία από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις σε παγκόσμιο επίπεδο όσον αφορά τη νεοφυή επιχειρηματικότητα και την προβολή των startups επιχειρήσεων, που συγκεντρώνει κορυφαίες τεχνολογικές εταιρείες απ’ όλο στον κόσμο. Φέτος, η Έκθεση προσέλκυσε περισσότερους από 40.000 συμμετέχοντες από 140 χώρες, πάνω από 1.000 επενδυτές και 1.400 δημοσιογράφους, καθώς και 2.000 startups.

Οι συμμετέχοντες είχαν τη μοναδική ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τους κορυφαίους εκπροσώπους του κλάδου και να αποκομίσουν πολύτιμες γνώσεις, καθώς το Collision 2024 περιλάμβανε ομιλίες, συνεδρίες, συναντήσεις με επενδυτές, διακεκριμένους συμβούλους, επιχειρηματίες, δημοσιογράφους και συνεργάτες. Το περίπτερο της ελληνικής αποστολής επισκέφτηκε ο Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Νίκος Χαρδαλιάς, και συναντήθηκε με τους εκπροσώπους των καινοτόμων επιχειρήσεων.

Την Τρίτη 18 Ιουνίου, το ΕΒΕΑ μαζί την Enterprise Greece, το “The Hellenic Initiative Canada” και το “Hellenic-Canadian Board of Trade” συνδιοργάνωσαν μια εντυπωσιακή εκδήλωση με θέμα “Get-together with the Greek startups in the Collision Conference”. Η εκδήλωση περιλάμβανε παρουσιάσεις για το νομικό πλαίσιο, την κουλτούρα και τις δυνατότητες χρηματοδότησης που χαρακτηρίζουν το καναδικό οικοσύστημα startups. Παράλληλα, οι νεοφυείς επιχειρήσεις της Θ.Ε.Α. παρουσίασαν με ιδιαίτερα θερμή ανταπόκριση την επιχειρηματική τους ιδέα σε ένα πολυπληθές κοινό 90 ατόμων, αποτελούμενο από σημαντικούς επενδυτές, επιχειρηματικούς αγγέλους, εκπροσώπους του κλάδου και μέλη του “Hellenic-Canadian Board of Trade” και του “The Hellenic Initiative Canada”. Στην εκδήλωση ήταν παρόντες ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Τορόντο, κ. Παναγιώτης Αντωνάτος και ο κ. Διονύσιος Πρωτοπαπάς, Εμπορικός Ακόλουθος του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στο Τορόντο.

Την Πέμπτη, 20 Ιουνίου, οι startups, μαζί με τον Περιφερειάρχη Αττικής, κ. Νίκο Χαρδαλιά, και την ελληνική αντιπροσωπεία, επισκέφτηκαν το Ινστιτούτο MaRS (MaRS Discovery District), τον μεγαλύτερο αστικό κόμβο καινοτομίας στον κόσμο. Την ελληνική αντιπροσωπεία υποδέχτηκε ο διοικητής του MaRS, κ. Ian Spence, ο οποίος τους ξενάγησε στους χώρους του ινστιτούτου. Στο πλαίσιο της επίσκεψης, οι startuppers της Θ.Ε.Α. είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν με τους υπεύθυνους του ινστιτούτου, να παρουσιάσουν τις ιδέες τους και να ενημερωθούν για τις δυνατότητες υποστήριξης των εταιριών τους από το ΜaRS, καθώς και για τους τρόπους προώθησης των προϊόντων και υπηρεσιών τους στην καναδική αγορά.

Η Πρόεδρος του ΕΒΕΑ, κα Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου, σχολιάζοντας τη συμμετοχή της Θ.Ε.Α. στην Έκθεση, δήλωσε: «Η συμμετοχή μας στην Collision Tech Conference στο Τορόντο αποτελεί κομβικό σημείο για την ανάδειξη της δυναμικής της Αττικής στην καινοτομία. Παρουσιάζοντας τις ελληνικές start-ups, ενισχύουμε το διεθνές επιχειρηματικό μας προφίλ και δημιουργούμε νέες ευκαιρίες για επενδύσεις που οδηγούν στην ενίσχυση της καινοτομίας, την ανάπτυξη και την πρόοδο. Η θερμοκοιτίδα του ΕΒΕΑ, η μεγαλύτερη στη χώρα, διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο, παρέχοντας υποστήριξη σε νεοφυείς εταιρείες, ενθαρρύνοντας έμπρακτα την καινοτομία και τις νέες ιδέες».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις