Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Gamification: Έρχεται το Minecraft: Education Edition για εκπαιδευτικούς

Το Minecraft:Education Edition έρχεται αυτό το καλοκαίρι με στόχο να προσφέρει στους εκπαιδευτικούς σε όλο τον κόσμο, μια σειρά νέων λειτουργιών και μια αναπτυγμένη κοινότητα.

Tο Minecraft, που αποκτήθηκε πρόσφατα από τη Microsoft, είναι ένας ανοιχτός κόσμος ο οποίος προωθεί τη δημιουργικότητα, τη συνεργασία και την επίλυση προβλημάτων. Το απολαμβάνει μια παγκόσμια κοινότητα με περισσότερους από 100 εκατομμύρια παίκτες, των οποίων οι δημιουργίες τους αποτελούν πηγή έμπνευσης για όλους.

Πολλές από τις δεξιότητες που απαιτούνται για να απολαύσει κανείς το Minecraft στο έπακρο, είναι ιδιαίτερα σημαντικές για τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι ψάχνουν συνεχώς για καινοτόμους τρόπους ενασχόλησης μαθητών.

Με την εισαγωγή του Minecraft στη σχολική τάξη, η Microsoft φιλοδοξεί να ενισχύσει εκπαιδευτικούς και μαθητές να διδάξουν και να μάθουν μέσω της δυνατότητας που έχουν να χτίζουν και να εξερευνούν, στο πλαίσιο ενός διασκεδαστικού και γνώριμου περιβάλλοντος.

Από το 2011, το MinecraftEdu – μία εκδοχή του Minecraft, σχεδιασμένη ειδικά για σχολικές τάξεις – έχει φτάσει σε περισσότερες από 7,000 τάξεις, σε περισσότερες από 40 χώρες ανά τον κόσμο, με τεράστια επιτυχία.

Σε συνεργασία με το Teacher Gaming LLC, ο νέος αυτός τίτλος – ο οποίος θα είναι διαθέσιμος φέτος το καλοκαίρι – θα βασιστεί πάνω στις γνώσεις από το MinecraftEdu, προσφέροντας μια διευρυμένη σειρά λειτουργιών.

Το Minecraft: Education Edition θα διαμορφωθεί τους επόμενους μήνες, με τη βοήθεια μιας online κοινότητας εκπαιδευτικών, η οποία μεγαλώνει συνεχώς.

Από τότε που ανακοινώθηκε για πρώτη φορά το Minecraft για σχολικές τάξεις, εκπαιδευτικοί από όλο τον κόσμο το χρησιμοποιούν, προκείμενου να διδάξουν στους μαθητές αποτελεσματικά τα πάντα, από θετικές επιστήμες, μέχρι τέχνη και ποίηση. Η ευελιξία αυτή, σχετικά με τις δυνατότητες που μπορεί να προσφέρει, είναι ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά που έχει ενθουσιάσει έναν μεγάλο αριθμό εκπαιδευτικών.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Minecraft: Education Edition, μπορείτε να εγγραφείτε εδώ στο ώστε να λαμβάνετε σχετικές ενημερώσεις.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις