Τετραπλή διάκριση της Ελλάδας στον Διεθνή Διαγωνισμό Δορυφορικών Εφαρμογών

Τέσσερις ελληνικές ομάδες διακρίθηκαν στον διεθνή διαγωνισμό διαστημικών εφαρμογών που διοργανώνεται κάθε χρόνο υπό την αιγίδα της ESA (Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος).

Η πρόταση “YOOR – Exchanging Experiences”, με δημιουργούς τον Φίλιππο Μπεβεράτο και τον Jean-Robert Malandra, μια εφαρμογή σε κινητές συσκευές, για ενημέρωση και επικοινωνία των ιστιοπλόων, τουριστών και ταξιδιωτών της θάλασσας, που στόχο έχει να αναδείξει τους ενδιαφέροντες μικρούς θαλάσσιους προορισμούς στην Ελλάδα και ολόκληρη τη Μεσόγειο, προκρίθηκε ανάμεσα στις ελληνικές συμμετοχές του διαγωνισμού GNSS 2014.
Πρώτο βραβείο για την καλύτερη λειτουργούσα υπηρεσία απονεμήθηκε στην πλατφόρμα έγκαιρης προειδοποίησης για πυρκαγιές “FireHub” που ανέπτυξε η ομάδα του Δρ. Χάρη Κοντοέ στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών (ΕΑΑ), η οποία και παρέλαβε το σχετικό βραβείο.

Ιδιαίτερη διάκριση είχε μια ακόμα ελληνική πρόταση με τίτλο “Seagrass in HD” από το Ινστιτούτο Θαλασσίων Επιστημών “Αρχιπέλαγος” από τους Δημοσθένη Τραγανό και Samuel Matthews, μια εφαρμογή για διαχείριση του θαλάσσιου οικοσυστήματος.

Μια ακόμη ιδιαίτερη ελληνική παρουσία ήταν αυτή της sboing με το “sbCliMate”, η οποία κατέλαβε την 4η θέση στην κατηγορία “T-Systems big data challenge”.

Οι βραβευθείσες προτάσεις θα παρουσιαστούν στην εκδήλωση: “Bringing Space down to Earth – Smart Cities Services” που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014 στις 10.00 στον Κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων – InnovAthens.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις