Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

SES Net: Συναντήσεις με τις συνεταιριστικές τράπεζες για ανάπτυξη της Κοινωνικής Χρηματοοικονομικής

Στο πλαίσιο της ανάπτυξης συνεργασιών σε εθνικό επίπεδο, το Δίκτυο Υποστήριξης Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας SES Net πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων με την Ένωση Συνεταιριστικών Τραπεζών Ελλάδος (ΕΣΤΕ) και Αναπτυξιακές Εταιρείες, στις 16 Οκτωβρίου στην Αθήνα.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, κατά την πρώτη συνάντηση με την ΕΣΤΕ, ο Πρόεδρος Νικόλαος Μυρτάκης, αναφέρθηκε στην ανάγκη συνεργασιών μεταξύ φορέων της Κοινωνικής Οικονομίας και της αλληλοσυμπλήρωσης χρηματοοικονομικώνεργαλείων που εξυπηρετούν τις επιχειρηματικές πρωτοβουλίες της.

Ο Jef Tavernier, ο οποιος εκπροσωπεί την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ηθικών και Εναλλακτικών Τραπεζών (FEBEA) τόνισε πως η Κοινωνική Οικονομία είναι προτεραιότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και πως υπάρχουν δυνατότητες για την ανάπτυξη διαφορετικών χρηματοοικονομικών και εκπαιδευτικών εργαλείων για Κοινωνικές Επιχειρήσεις που δεν προσφέρονται από τον παραδοσιακό τραπεζικό κλάδο.

Tο SES Net συγχρηματοδοτείται από τη Δ/νση Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Κοινωνικής Ένταξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Οι εταίροι του προγράμματος είναι η Αναπτυξιακή Καρδίτσας (ΑΝ.ΚΑ. Α.Ε.),  η Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας, η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε.) και η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ηθικών και Εναλλακτικών Τραπεζών (FEBEA).

Tο SES Net είναι μια από τις 11 προτάσεις για την ανάπτυξη εργαλείων Κοινωνικής Χρηματοοικονομικής (Social Finance) που εγκρίθηκαν σε
Ευρωπαϊκό επίπεδο και έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα Social Finance Enterprise.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις