Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H Spotify εξαγόρασε την Startup διαχείρισης πνευματικών δικαιωμάτων μουσικής Loudr

Επειδή όπως επανειλημμένα έχουμε αναφέρει υπάρχει μια Startup για κάθε τι και επειδή η Spotify βρίσκεται συχνά – πυκνά στο στόχαστρο της μουσικής βιομηχανίας, αναφορικά με τα πνευματικά δικαιώματα της μουσικής που προσφέρει, προχώρησε στην εξαγορά της Startup διαχείρισης δικαιωμάτων μουσικής Loudr.

H Loudr έχει την έδρα της στην Καλιφόρνια, έχει ιδρυθεί το 2013 και προσφέρει στην μουσική βιομηχανία τα εργαλεία να εντοπίσουν τη μουσική τους στις διάφορες υπηρεσίες online και να ζητήσουν με αυτό το τρόπο τα δικαιώματα αλλά και στους εκδότες ένα κανάλι απόδοσης δικαιωμάτων.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Spotify η εξαγορά αυτή, (το ύψος της οποίας δεν έγινε γνωστό), θα βοηθήσει στο χτίσιμο ενός πιο ανοικτού, ξεκάθαρου και μοντέρνου τοπίου στο χώρο της μουσικής ενώ θα ενισχύσει τις προσπάθειες της Σουηδικής εταιρείας για μια πιο διάφανη και αποδοτική διαδικασία διάθεσης για τους μουσικούς δημιουργούς και τους κατόχους δικαιωμάτων μουσικής.

Αυτή τη στιγμή στις Η.Π.Α. είναι υπό επεξεργασία ένας νέος νόμος περί πνευματικών δικαιωμάτων στη μουσική με έμφαση τις υπηρεσίες online, στον οποίο έχουν συμφωνήσει όλες οι μεριές, με τα περισσότερα προβλήματα να προέρχονται από τους κατόχους δικαιωμάτων μουσικής της εποχής των δίσκων και των CD, με τους οποίους δεν συνεργάζεται ή δεν συνεργάζεται πλήρως το Spotify.

Πιο συγκεκριμένα, το πρόβλημα έγκειται στις διασκευές των αρχικών -παλιότερων- τραγουδιών από τρίτους μουσικούς, τα λεγόμενα cover songs, τα οποία πολλές φορές κατεβαίνουν μετά από καταγγελίες στα μεγάλα καταστήματα online, αλλά προφανώς όχι στο Spotify.

Για παράδειγμα η τελευταία αγωγή στο Spotify ύψους 1,6 δισ. δολ. έγινε από την Wixen Music Publishing η οποία έχει τα δικαιώματα μουσικών όπως οι Tom Petty, Neil Young, The Doors μεταξύ άλλων.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις