Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

PayPal – iZettle: Τελικά όλα γίνονται για έναν “καλό γάμο”;

Με ειδήσεις σαν και αυτές σίγουρα αναρωτιέσαι για το λόγο ύπαρξης, αλλά κυρίως τα κίνητρα πίσω από το “κίνημα” των Startups. Τελικά όλοι θέλουμε να κάνουμε μια Startup για την καινοτομία και το ταξίδι ή για να “κάνουμε έναν καλό γάμο”; Ή όλα μαζί;

Βέβαια μια είδηση σαν και αυτή κάνει ξεκάθαρη, επίσης, τη ανάγκη συγχωνεύσεων στο χώρο Fintech μια και προφανώς υπάρχει “υπερπληθυσμός” που δεν μπορεί να τον συντηρήσει η αγορά.

Το τρίτο συμπέρασμα από την μεγάλη εξαγορά της Σουηδικής iZettle από το PayPal είναι ότι τελικά η πρώτη FinTech γίνεται ένας επικίνδυνος αντίπαλος για τις τράπεζες και τις εταιρείες καρτών μια και αποκτά πρόσβαση σε ένα μεγάλο αριθμό φορητών POS και εμπόρων τα οποία μπορούν εύκολα να δεχτούν ηλεκτρονικές πληρωμές, από ψηφιακό χρήμα μέχρι το Apple Pay αλλά και τα Tokens της Amazon.

Η Paypal είχε βάλει στόχο να αναπτυχθεί στο λιανικό εμπόριο και ειδικά στους offline εμπόρους μια και ήθελε και να αναπτύξει το πελατολόγιο της και τα έσοδα αλλά και να εκμεταλλευτεί τη μεγάλη δυναμική που έχει στις πληρωμές online.

Πέρα όμως από την άμεση πρόσβαση στο λιανεμπόριο η PayPal ολοκληρώνει τις υπηρεσίες της και “θωρακίζεται” έναντι της Amazon, την οποία θεωρεί μεγάλο αντίπαλο. Πλέον μπορεί να προσφέρει πολυκαναλικά εργαλεία ψηφιακών πληρωμών για όλες τις ανάγκες, από μεταφορές χρημάτων και πληρωμές μέσω Venmo και BrainTree, τις δικές της υπηρεσίες και πληρωμές στα καταστήματα.

H εξαγορά της iZettle από το PayPal άγγιξε τα 2,2 δισ. δολ. με τον Ευρωπαικό μονόκερο να έχει ιδρυθεί το 2010 και αναμένει έσοδα 165 εκατ. δολ. το 2018 με τζίρο συναλλαγών 6 δισ. περίπου, βέβαια αναμένει κερδοφορία EBITDA το 2020.

Η iZettle έχει περίπου 500.000 πελάτες και λειτουργεί σε 11 χώρες: Δανία, Ιταλία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ολλανδία, Νορβηγία, Ισπανία, Σουηδία, Μεξικό και Βραζιλία με το PayPal να αποκτά άμεση πρόσβαση σε αυτές τις αγορές αλλά και ακόμα περισσότερες επιλογές προς τους λιανέμπορους σε Η.Π.Α. Ηνωμένο Βασίλειο και Αυστραλία.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις