Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Οι ομάδες του 4ου κύκλου “Η Επιχειρηματικότητα στη Πράξη” του Πανεπιστημίου Αθηνών

Ολοκληρώθηκε στις 12 Ιουνίου 2018 ο τέταρτος κύκλος του εκπαιδευτικού προγράμματος «Η Επιχειρηματικότητα στην Πράξη», από το Εργαστήριο Επενδυτικών Εφαρμογών, και του Κέντρο Καινοτομίας και Έρευνας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε τον Νοέμβριο 2017 και τα μαθήματα ολοκληρώθηκαν τον Φεβρουάριο 2018. Στη συνέχεια οι συμμετέχοντες για διάστημα τριών μηνών, προετοίμαζαν το επιχειρηματικό πλάνο της ιδέας τους και την υπέβαλαν στην επιτροπή ειδικών προς αξιολόγηση. Για την καλύτερη επιχειρηματική πρόταση θεσπίστηκε χρηματικό βραβείο 3.000 ευρώ σε αναγνώριση αυτής της προσπάθειας.

Οι επιχειρηματικές ιδέες που παρουσιάστηκαν και αξιολογήθηκαν ήταν οι:

Αθηνά Μαλαπάνη: πρόκειται για μια επιχείρηση στην οποία θα διδάσκεται δημιουργική γραφή σε ενήλικες. Η δημιουργική γραφή είναι η διαδικασία, κατά την οποία ο μαθητευόμενος (ενήλικας ή ανήλικος) μαθαίνει διάφορες τεχνικές για να γράψει σωστά ένα λογοτεχνικό κείμενο.

Δημήτρης Μηλιώτης: AquaWeather, ένα καινοτόμο και πρωτότυπο φωτιστικό ενυδρείου το οποίο προσαρμόζεται όσο γίνεται περισσότερο στο φως του ηλίου. Είναι αποτέλεσμα μελέτης και πειραματισμού το οποίο μεταφέρει, μέσα από μια πλατφόρμα στο διαδίκτυο, το φως του ηλίου σε τεχνητό led φωτισμό. 

Κωνσταντίνα Σοφικίτη: Eco-College, “Το Σχολείο του Μέλλοντος” – το 1ο Πράσινο σχολείο στην Ελλάδα που φιλοδοξεί να φέρει την καινοτομία στο χώρο της Ιδιωτικής Εκπαίδευσης και να εντάξει την Ελλάδα στον χάρτη της Παγκόσμιας Πράσινης Εκπαιδευτικής Κοινότητας.

Βίκυ ΠερπερίδουΠαναγιώτης Μαστρογιάννης: Get Noticed – Never Settle, ένα Employer Branding agency με υπηρεσίες που προσφέρουν σε μικρούς αλλά και μεγάλους οργανισμούς την δυνατότητα να απορροφήσουν τα κατάλληλα ταλέντα για την εκάστοτε θέση, προβάλλοντας τα benefits τους και παράλληλα να διατηρήσουν ευχαριστημένους τους ήδη υπάρχοντες υπαλλήλους.

Ευαγγελία Σωτηροπούλου : Oinosporos, η ιδέα της σειράς περιποίησης “Oinoporos” προέκυψε από ερευνητική εργασία στο ΕΚΠΑ με πεδίο έρευνας το γιγαρτέλαιο (λάδι από το κουκούτσι του σταφυλιού) από ελληνικές ποικιλίες με απώτερο σκοπό την αξιοποίηση του συγκεκριμένου ελαίου στη δημιουργία προϊόντων περιποίησης.

Νικόλαος Πουλίδης: πρόκειται για μια διαδικτυακή εφαρμογή επίλυσης παιγνίων μέσω υπολογισμού ισορροπιών Nash και μέσα κόστη για κάθε παίκτη.

Γεωργία Ρουμελιώτη – Λουκάς Τσαπρούνης: Lessugar, αφορά στην παρασκευή ενός καινοτόμου γλυκαντικού προϊόντος το οποίο προκύπτει με ανάμιξη κοινής κρυσταλλικής ζάχαρης με τον ποιοτικότερο γλυκοζίτη της στεβιόλης, την Ρεμπαουδιοσίδη Α καθαρότητας 98%.

Κυριάκος Τσοντσίδης: experiencescanner, μηχανή αναζήτησης για δραστηριότητες και περιηγήσεις, σκανάρει οnline travel agencies εντός και εκτός συνόρων όπως πχ. expedia, viator, getyourguide κλπ.

Γιάννης και Ελένη Αναστασοπούλου: η επιχείρησ Nature’s Elixir έχει στόχο την δημιουργία σειράς φυσικών προϊόντων υγειοπροστατευτικής δράσης με βάση το ελαιόλαδο.

Ευθύμιος Βιογατζής: Pharmabeat, η online Πλατφόρμα έχει ως σκοπό να συνδέσει σε πραγματικό χρόνο όλα τα φαρμακεία-μέλη του, με τους υποψήφιους αγοραστές μέσα από τη δημιουργία εξατομικευμένων προσφορών.

Η τετραμελής επιτροπή που αξιολόγησε και βαθμολόγησε τις επιχειρηματικές ιδέες απαρτίστηκε από:

1. Παναγιώτης Αλεξάκης, Καθηγητής Οικονομικής των Επιχειρήσεων και Αγορών ΕΚΠΑ.
2. Σπύρος Αρσένης PhD, Συντονιστής προγράμματος NBG Business Seeds, Εθνική Τράπεζα.
3. Λίτσα Παναγιωτοπούλου, Γενική Γραμματεύς, Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο.
4. Νίκος Παρασκευόπουλος, CFO & Αντιπρόεδρος ΔΣ Vodafone Ελλάδας.

Η Oinosporos και η Ευαγγελία Σωτηροπούλου ανακηρύχθηκε νικήτρια και έλαβε το χρηματικό βραβείο αξίας 3.000€ το οποίο προσέφερε ο Ιδρυτής της Stickito, Γ. Ζερβός, περσινός νικητής του Προγράμματος (κεντρική φωτογραφία).

Ο Γ. Ζερβός αναφέρει “η κατάκτηση του επάθλου και οι εξαιρετικές γνώσεις που μου δώσανε οι συμμετέχοντες και οι εκπαιδευτές του προγράμματος, έδωσε ακόμα μεγαλύτερη ώθηση της Stickito, προκάλεσε το ενδιαφέρον αρκετών επενδυτικών σχημάτων και όλα δείχνουν να έχουν αρχίσει να αποδίδουν καρπούς και επειδή ποτέ δεν ξεχνάω από που ξεκίνησα, είναι η μέγιστη τιμή μου να προσφέρω το φετινό έπαθλο των 3.000 € “.

Η νικήτρια της φετινής χρονιάς Ευαγγελία Σωτηροπούλου δήλωσε: “Αισθάνομαι την ανάγκη να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες προς τον καθηγητή Νικόλαο Θ. Μυλωνά, για την ευκαιρία που μου έδωσε να συμμετέχω στο πρόγραμμα “Επιχειρηματικότητα στην Πράξη” και για τις σημαντικές γνώσεις που μου προσφέρθηκαν και με βοήθησαν πολύ στην υλοποίηση της επιχειρηματικής μου ιδέας. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω όλους τους εισηγητές του προγράμματος και ιδιαίτερα τον κ. Α. Λιβιεράτο και τον κ. Π. Μαρκαντωνάτο για τη στήριξη και την καθοδήγηση τους και την κυρία Κ. Μακρή για την πάντα πολύτιμη βοήθεια της. Εύχομαι ολόψυχα σε όλους τους συμμετέχοντες του προγράμματος κάθε επαγγελματικοί επιτυχία στην υλοποίηση της επιχειρηματικής τους ιδέας“.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις