Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Coca-Cola Youth Empowered: Μια από τις μεγαλύτερες εκπαιδευτικές εκδηλώσεις για νέους στο Περιστέρι!

Στις μεγάλες εγκαταστάσεις του Εκθεσιακού Κέντρου Περιστερίου πραγματοποιείται αυτή την εβδομάδα μια από τις μεγαλύτερες εκπαιδευτικές εκδηλώσεις που έχουν γίνει ποτέ στην Αττική με αφορμή το κλείσιμο ενός έτους του προγράμματος Youth Empowered της Coca-Cola.

Πάνω από 300 νέοι 18-30 ετών και πάνω από 140 μέντορες από 23 συνεργαζόμενες εταιρείες βρίσκονται από εχθές Δευτέρα έως και την Παρασκευή 29 Ιουνίου στο Περιστέρι για ενημερωτικές ομιλίες αλλά και πρακτικά workshops έτσι ώστε οι συμμετέχοντες να έχουν μια ολοκληρωμένη εμπειρία προετοιμασίας για την αγορά εργασίας που συνδυάζει επαγγελματικές και προσωπικές δεξιότητες απαραίτητες για το εργασιακό περιβάλλον του μέλλοντος,

Πιο αναλυτικά, εκτός από βασικές γνώσεις οικονομικών, project management, επιχειρηματικό σχεδιασμό αλλά και τεχνικές πωλήσεων και διαπραγματεύσεων, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία:

  • Να γνωρίσουν από κοντά τους επικεφαλής της Coca-Cola Τρία Έψιλον, της Coca-Cola αλλά και των στρατηγικών συνεργατών του προγράμματος μέσα από ένα διαδραστικό inspirational session.
  • Να ενημερωθούν για ευκαιρίες απασχόλησης.
  • Να πραγματοποιήσουν προσομοίωση επαγγελματικής συνέντευξης, να κάνουν το βιογραφικό τους να ξεχωρίζει και να αποκτήσουν την προσωπική τους επαγγελματική φωτογραφία.
  • Να εγγραφούν στο σεμινάριο Office και LinkedIn της SocialInnov και να λάβουν τη σχετική βεβαίωση παρακολούθησης.
  • Να κερδίσουν “One To One Mentoring” με στελέχη της επιλογής τους, σεμινάριο Social Media με την ομάδα της Coca-Cola, αλλά και επισκέψεις στο Σχηματάρι Mega Plant, το μεγαλύτερο ελληνικό εργοστάσιο αναψυκτικών και χυμών, στη μονάδα παραγωγής σνακ TSAKIRIS στην Αταλάντη και στο υπερσύγχρονο κέντρο Logistics της εταιρείας METRO AEBE στα Οινόφυτα.

Το Youth Empowered εντάσσεται στην ευρύτερη πλατφόρμα προγραμμάτων της Coca-Cola Τρία Έψιλον και της Coca-Cola που απευθύνονται στους νέους με στόχο να αναπτύξουν δεξιότητες που θα τους βοηθήσουν έμπρακτα στην αναζήτηση εργασίας, στην ανάληψη επιχειρηματικών πρωτοβουλιών και στην αξιοποίηση ευκαιριών για το μέλλον που ονειρεύονται. Στόχος του προγράμματος είναι μέχρι το 2020, να βοηθήσει 20.000 νέους, ώστε να θέσουν τις βάσεις για το μέλλον τους και να βρουν εργασία.

Μέσα σε μόλις έναν χρόνο από την έναρξη του προγράμματος περισσότεροι από 4.730 νέοι είναι εγγεγραμμένοι στην πλατφόρμα του youthempowered.gr, ενώ συνολικά 550 νέοι έχουν παρακολουθήσει τα 4 physical trainings του προγράμματος σε Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Βόλο και Περιστέρι, με το 98% των συμμετεχόντων να δηλώνει ότι βοηθήθηκε ουσιαστικά από το πρόγραμμα.

Συνολικά 143 στελέχη της αγοράς έχουν προσφέρει 1.726 εθελοντικές ώρες καθοδήγησης με 23 εταιρείες και φορείς να στηρίζουν το πρόγραμμα.

Στην παρουσίαση στον τύπο που πραγματοποιήθηκε εχθές εκτός από τα στελέχη της Coca-Cola, εκπρόσωποι από το Kariera.gr, την METRO AEBE, της Γρηγόρης και της Microsoft στάθηκαν στην ανάγκη που υπάρχει για καταρτισμένους νέους, ειδικά σε ότι αφορά τα soft skills, υποστηρίζοντας το μεγάλο πρόγραμμα της Coca-Cola και δηλώνοντας έτοιμοι για άμεσες συνεργασίες αλλά και προσλήψεις και μέσω της πλατφόρμας youthempowered.gr.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε από στελέχη της Coca-Cola αυτή τη στιγμή υπάρχουν κενές θέσεις εργασίας τόσο στο εργοστάσιο στο Σχηματάρι όσο και σε διάφορες πόλεις τις Ελλάδας, οι οποίες σχετίζονται και με εποχιακές ανάγκες, με την Coca-Cola να καλύπτει αυτές τις ανάγκες κυρίως με νέους μέσω των διαφόρων προγραμμάτων άμεσης και έμμεσης επιλογής προσωπικού και εκπαίδευσης που τρέχει η εταιρεια.

H Αγγελική Πατρούμπα, Διευθύντρια Επικοινωνίας Coca-Cola Τρία Έψιλον ανέφερε: «Με το πρόγραμμα Youth Empowered, θέλουμε να δώσουμε σε χιλιάδες νέους τα εφόδια και τις ευκαιρίες να εργαστούν και να φτιάξουν το μέλλον τους στην Ελλάδα. Μας τιμά ιδιαίτερα που έχουμε σε αυτή την προσπάθεια ως συνεργάτες μερικούς από τους μεγαλύτερους και πιο υπεύθυνους εργοδότες της χώρας, που προσφέρουν στους νέους ευκαιρίες απασχόλησης, καθοδήγηση και δεξιότητες που ζητά η αγορά εργασίας. Μαζί, είμαστε έτοιμοι να δώσουμε ακόμα περισσότερα στη νέα γενιά για να δημιουργήσει το επαγγελματικό της αύριο με επιτυχία».

Η Σίσσυ Ηλιοπούλου, Διευθύντρια Επικοινωνίας και Εταιρικών Σχέσεων, Coca-Cola δήλωσε:
«Στην Coca-Cola πιστεύουμε στους νέους μας, στο ταλέντο τους και στη δύναμή τους να αλλάξουν το μέλλον της χώρας μας προς το καλύτερο. Για τον λόγο αυτό είναι βασικός πυλώνας της στρατηγικής μας να βρισκόμαστε στο πλευρό τους με προγράμματα που τους δίνουν τα απαραίτητα εφόδια για να κυνηγήσουν τα επαγγελματικά τους όνειρα. Η μεγάλη ανταπόκριση των νέων στο Youth Empowered του Περιστερίου μας χαροποιεί ιδιαίτερα και μας δίνει ακόμα μεγαλύτερη ώθηση να συνεχίσουμε δράσεις και πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις