Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Mazinnov: Διασύνδεση του ελληνικού και γαλλικού οικοσυστήματος στην εκδήλωση B.I.G. στο Παρίσι

Πραγματοποιήθηκε εχθές συνέντευξη τύπου στη Πρεσβεία της Γαλλίας στην Αθήνα με αφορμή την μεγάλη αποστολή που διοργανώνει η Πρεσβεία και το δίκτυο Mazinnov στο Παρίσι στην εκδήλωση BPIFrance Inno Generation 2018.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αποστολή που έχει γίνει ποτέ από έναν οργανισμό, και ειδικά Πρεσβεία, στην Ελλάδα, μια και συμμετέχουν συνολικά περίπου 60 άτομα μέσα και γύρω από το ελληνικό οικοσύστημα Startups.

Η εκδήλωση είναι το BPIFrance Inno Generation (B.I.G.) και πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες στην Γαλλία γύρω από την τεχνολογία και την επιχειρηματική καινοτομία. Στο στάδιο AccorHotels Arena στο Παρίσι αναμένεται να συγκεντρωθούν 40.000 άτομα, μια μεγάλη αύξηση σε σχέση με πέρυσι, και όλο το γαλλικό οικοσύστημα Startups. Το ενδιαφέρον στην υπόθεση είναι ότι η εκδήλωση προέρχεται από μια τράπεζα, μια από τις μεγαλύτερες της Γαλλίας μάλιστα.

Το STARTUPPERgr είναι μέρος της αποστολής, το μοναδικό ελληνικό μέσο μάλιστα, και θα καλύψει τα πιο σημαντικά τεκταινόμενα τόσο από την εκδήλωση όσο και από την ελληνική αποστολή.

Την εκδήλωση άνοιξε και παρουσίασε ο Πρέσβης της Γαλλίας στην Ελλάδα, Κριστόφ Σαντεπί, στα ελληνικά μάλιστα!

Η αρχή της ομιλίας αφορούσε τη πρωτοβουλία Mazinnov με τον Πρέσβη να αναφέρει: “Όταν ήρθα στην Ελλάδα διαπίστωσα ότι ενώ η συνεργασία ανάμεσα στη Γαλλία και την Ελλάδα ήταν εξαιρετική σε όλους τους τομείς, δεν υπήρχε συνεργασία στον τομέα της καινοτομίας. Θελήσαμε λοιπόν να δημιουργήσουμε μια επιπλέον γέφυρα ανάμεσα στις δύο χώρες: μια συνεργασία στον τομέα της καινοτομίας. Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα για την Ελλάδα είναι το ‘brain drain’. Η Γαλλία θέλει λοιπόν να βοηθήσει την ελληνική νεολαία που καινοτομεί, να παραμείνει στην Ελλάδα και να αναπτύξει εδώ τις καινοτόμες ιδέες της. Η καινοτομία είναι το ‘αλάτι’ της ανάπτυξης. Υπήρξε μια δέσμευση της Γαλλίας από την αρχή της οικονομικής κρίσης να βοηθήσει την Ελλάδα στον δρόμο προς την ανάπτυξη. Η δημιουργία λοιπόν αυτού του ελληνογαλλικού δικτύου καινοτομίας (Mazinnov), ήταν φυσικό επακόλουθο αυτής της δέσμευσης”.

H πρωτοβουλία Mazinnov έχει διοργανώσει δύο Φόρουμ καινοτομίας το 2016 και το 2017 με πολλές συμμετοχές από τη Γαλλία και την Ελλάδα ενώ παράλληλα έτρεξε το εξαιρετικά ενδιαφέρον πρόγραμμα “Adopt a Startup”Συγκεκριμένα στο πλαίσιο του δεύτερου Φόρουμ Mazinnov (2017) δημιουργήθηκε το πρόγραμμα “Adopt a startup” μέσω του οποίου πραγματοποιήθηκαν πάνω από 20 «υιοθετήσεις» ελληνικών νεοφυών Επιχειρήσεων από γαλλικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα. 

Tον Μάρτιο 2018 διοργανώθηκε στην Πρεσβεία εκδήλωση για την “Ημέρα της Γυναίκας” αφιερωμένη στις Ελληνίδες γυναίκες που καινοτομούν με τη συμμετοχή 100 περίπου γυναικών ενώ τον Απρίλιο του 2018 το Mazinnov στήριξε τη δράση του κόμβου καινοτομίας Aroma Hub ο οποίος εδρεύει στη Πάτρα (Patras Science Park) και δραστηριοποιείται στον τομέα αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών.

Την άνοιξη του 2018 το Mazinnov συμμετείχε ως σύμβουλος στη διοργάνωση του 2ου Μαραθωνίου Καινοτομίας, μιας πρωτοβουλίας της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας σε συνεργασία με την εταιρεία Crowdpolicy με θέμα τις έξυπνες πόλεις που έλαβε χώρα στο ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» και τον περασμένο Σεπτέμβριο το Mazinnov ήταν εταίρος της πρώτης επαγγελματικής ελληνικής έκθεσης ταινιών κινουμένων σχεδίων Athens Animation Agora (3Α).

H πρώτη μέρα της αποστολής στο Παρίσι είναι αφιερωμένη σε πολλά κέντρα καινοτομίας και Startups, όπως το Station F, το Ecole 42 και TechShop μεταξύ άλλων, αλλά και επίσκεψη στην Πρεσβεία της Ελλάδας στο Παρίσι.

Μερικές Startups και hubs που συμμετέχουν στην αποστολή περιλαμβάνουν: την QCELL, την School24/7, την Trust and Use, την Exclusivi, A Food Chronicle, Sustainable Movement Greece, Myrmex, Kritodoron, FerryHopper, Saint Startup, Fund4All, GRID, Challengen, Mantis Business Innovation.

Επίσης, θα συμμετάσχουν και οργανισμοί hubs-incubators και VCs: EBEA, Επιστημονικό Πάρκο Πατρών, Social Dynamo, Entreprise Greece, Hellenic Photonics Cluster, Youth Entrepresneurship Club, Mindspace, Fab Labs, Athens Digital Lab, Velocity.Partners, Odyssey Venture Partners, Metavallon VC, White, Clean Tech Energy Hub.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις