Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ανιχνευτής ψεύδους ΑΙ στα σύνορα της Ελλάδας!

Οι συνοριακοί σταθμοί ελέγχου σε Ελλάδα, Ουγγαρία και Λετονία θα αποκτήσουν σύντομα ένα hitech φορητό σύστημα ανίχνευσης ψεύδους! 

Το σύστημα, το οποίο ονομάζεται iBorderCtrl, θα αποτελέσει το βασικό μέρος ενός πιλότου έξι μηνών υπό την ηγεσία της Ουγγρικής Αστυνομίας σε τέσσερα διαφορετικά σημεία διέλευσης στα σύνορα των χωρών που συμμετέχουν.

Βέβαια, το συγκεκριμένο project έχει και πρόσθετο ελληνικό ενδιαφέρον μια και το έχει αναπτύξει η ελληνική εταιρεία European Dynamics, με έντονη παρουσία στα Ευρωπαϊκά projects, ενώ συμμετέχει και η ΤΡΑΙΝΟΣΕ στο πιλοτικό πρόγραμμα.

Χρησιμοποιούμε υπάρχουσες και αποδεδειγμένες τεχνολογίες – καθώς και καινοτόμες τεχνολογίες – για βοηθήσουμε τους συνοριακούς φύλακες να αυξήσουν την ακρίβεια και την αποτελεσματικότητα των συνοριακών ελέγχων“, ανέφερε ο συντονιστής του έργου Γιώργος Μπουλταδάκης της European Dynamics στο Λουξεμβούργο.
Το σύστημα iBorderCtrl θα συλλέγει δεδομένα που θα πέρα ​​από τα βιομετρικά στοιχεία,σε βιολογικούς δείκτες εξαπάτησης“.

Το σύστημα ελέγχου AI θα κάνει ερωτήσεις στους ταξιδιώτες όπως για παράδειγμα:  “Τι είναι στη βαλίτσα σου;” και “Αν ανοίξεις τη βαλίτσα και δείξεις τι είναι μέσα, θα επιβεβαιώσει ότι οι απαντήσεις σου ήταν αληθινές;”. Παράλληλα η κάμερα του συστήματος καταγράφει το πρόσωπο του ταξιδιώτη και μέσω μηχανικής μάθησης αναλύει 38 μικρο-κινήσεις και εκφράσεις, ενώ παίρνει υπόψη του και τα στοιχεία φύλου, καταγωγής, ηλικίας, γλώσσας κ.α.

Οι ταξιδιώτες που θα περάσουν τη δοκιμή, θα λάβουν έναν κωδικό QR που θα τους επιτρέπει να περάσουν τα σύνορα. Αν ο ανιχνευτής ψεύδους εντοπίσει κάποιο θέμα, ο ταξιδιώτης θα περάσει από ενδελεχή έλεγχο. 

Το έργο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Ορίζοντας 2020 και προφανώς δεν έχει εφαρμογή στις ανεξέλεγκτες ροές μεταναστών στο Αιγαίο ή τον Έβρο.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις