Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Bleep: To Fintech app της Alpha Bank ξεπέρασε τα 50.000 downloads!

Το bleep app της Alpha Bank, η πρώτη mobile -fintech- εφαρμογή στον ελληνικό τραπεζικό χώρο για έκδοση και διαχείριση κάρτας αποκλειστικά μέσω κινητού τηλεφώνου, φαίνεται να έχει απήχηση στην αγορά κερδίζοντας διακρίσεις και κοινό.

Σε διάστημα επτά μηνών από την παρουσίασή της στην ελληνική αγορά, η εφαρμογή bleep έλαβε σημαντικά βραβεία και έχει ξεπεράσει τα 50.000 downloads στο Google Play ενώ είναι 3η πιο δημοφιλής εφαρμογή στην κατηγορία χρηματοοικονομικά στο Apple App Store. Αυτό σημαίνει ότι η Bleep σύντομα θα φτάσει το ορόσημο των 100.000 χρηστών φτάνοντας και ξεπερνώντας τους μεγάλους ανταγωνιστές της από τη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η έκδοση της κάρτας ολοκληρώνεται σε λίγα λεπτά, χωρίς να απαιτείται επίσκεψη σε τραπεζικό κατάστημα, και η κάρτα είναι άμεσα διαθέσιμη για ηλεκτρονικές αγορές. Στη συνέχεια, η κάρτα αποστέλλεται και ταχυδρομικά για αγορές και σε φυσικά καταστήματα.
Η πιστοποίηση γίνεται μέσω φωτογραφίας της ταυτότητας και λήψης selfie του χρήστη και όπως προαναφέραμε πρόκειται για την πρώτη περίπτωση στην ελληνική αγορά που η διαδικασία “onboarding” του πελάτη γίνεται μέσω του Smartphone, στα πρότυπα της N26 και της Revolut. Βέβαια και η Viva Wallet προσφέρει δημιουργία λογαριασμού και έκδοσης κάρτας μέσω της εφαρμογής της και μέσω web.

H εφαρμογή διατίθεται για λειτουργικά Android και iOS και απευθύνεται σε όλους, ανεξάρτητα από την τράπεζα με την οποία συνεργάζονται. Μέσω του bleep app, ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να φορτίζει την κάρτα του χρησιμοποιώντας οποιαδήποτε κάρτα από οποιαδήποτε τράπεζα, να ελέγχει τις κινήσεις και το διαθέσιμο υπόλοιπό της και να αξιοποιεί καινοτόμες λειτουργικότητες, όπως την ενεργοποίηση της κάρτας και λήψη του PIN της με SMS και την προσωρινή απενεργοποίηση της, ξεχωριστά για ηλεκτρονικές αγορές και αγορές σε φυσικά καταστήματα.

Ο Δαμιανός Χαραλαμπίδης, Εντεταλμένος Γενικός ∆ιευθυντής – Chief Digital Officer and Retail Banking Products της Alpha Bank, δήλωσε: “Η εφαρμογή bleep αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος Ψηφιακού Μετασχηματισμού της Alpha Bank και είναι απόλυτα ευθυγραμμισμένη με τον στρατηγικό μας στόχο για βελτιστοποίηση της εμπειρίας των Πελατών. Η πρωτοποριακή αυτή λύση της Alpha Bank διαγράφει ιδιαίτερα επιτυχημένη πορεία στην ελληνική αγορά, καθώς ολοένα και περισσότεροι σύγχρονοι καταναλωτές αναγνωρίζουν τα σημαντικά πλεονεκτήματα που τους προσφέρει και την επιλέγουν για τις καθημερινές τους συναλλαγές”.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις