Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Huawei P30 Pro: Το κινητό του σύγχρονου Startupper!

Ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία του P20 Pro με το οποίο η Huawei τάραξε για τα καλά τα νερά και άλλαξε ριζικά το τοπίο των σύγχρονων smartphones, η εταιρεία παρουσίασε πριν λίγες μέρες τον διάδοχο του, το P30 Pro και αυτόματα έθεσε ακόμα πιο ψηλά τον πήχη, για τους ανταγωνιστές της.

Αν και οι φωτογραφικές δυνατότητες είναι αυτές που κάνουν το P30 Pro να ξεχωρίζει, και δικαίως αφού πρόκειται για το καλύτερο φωτογραφικό κινητό στον κόσμο με βαθμολογία 112 στο DXOMark, το συνολικό πακέτο του P30 Pro είναι εξίσου εντυπωσιακό αφού υλοποιεί τις καλύτερες λύσεις που έχει να προσφέρει η τεχνολογία των κινητών αυτή την στιγμή στην αγορά.

 

Στην καρδιά του υπάρχει ο Kirin 980 που γνωρίσαμε για πρώτη φορά στο Mate 20 Pro πριν από μερικούς μήνες και ο οποίος είναι ο κορυφαίος επεξεργαστής αυτή την στιγμή στον κόσμο, στα 7nm ενώ περιέχει και λειτουργίες Τεχνητής Νοημοσύνης. Μέσω αυτής το κινητό μαθαίνει από τον τρόπο με το οποίο το χρησιμοποιεί ο χρήστης και προσαρμόζεται ανάλογα, επιτρέποντας την καλύτερη κατανάλωση ενέργειας, ενώ μέσω της τεχνητής νοημοσύνης οι φωτογραφικές δυνατότητες του απογειώνονται καθώς μέσα από μια βιβλιοθήκη δεκάδων σεναρίων, αναγνωρίζει το αντικείμενο της φωτογράφισης και επιλέγει τις κατάλληλες ρυθμίσεις προκειμένου η φωτογραφία να εντυπωσιάζει.

Αν όμως υπάρχει κάτι στο οποίο εντυπωσιάζουν οι φωτογραφικές δυνατότητες του P30 Pro είναι σε συνθήκες ελάχιστου ή ακόμα και μηδενικού σχεδόν φωτισμού, αφού με ένα συνδυασμό hardware και software καταφέρνει και “βλέπει” πράγματα που δεν βλέπουν τα άλλα κινητά. Εκεί επίσης μπαίνει και η βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης, η οποία βοηθάει στην σταθεροποίηση του τηλεφώνου, το οποίο “κρατάει” το διάφραγμα του ανοιχτό έως και 7 δευτερόλεπτα χωρίς να χρειάζεται τρίποδο.

Το P30 Pro εκτός από κινητό με τρομερές φωτογραφικές δυνατότητες είναι και ένα ικανότατο εργαλείο δουλειάς, καθώς είναι ένας μικρός υπολογιστής τσέπης, με μνήμη που ξεκινάει από 6GB και αποθηκευτικό χώρο που φτάνει μέχρι και τα 256GB. Αν κάποιος χρειαστεί επιπλέον αποθηκευτικό χώρο, τότε με κάρτα μνήμης μπορεί να φτάσει σε τεράστια μεγέθη. Ένα ακόμα σημείο που κάνει το P30 Pro να ξεχωρίζει είναι η τεράστια μπαταρία του η οποία στα 4.200 mAh είναι αρκετή να βγάλει μια ολόκληρη μέρα με βαριά χρήση, ενώ σε κανονική χρήση, χρειάστηκε φόρτιση στο τέλος της δεύτερης μέρας. Ακόμα και τότε όμως, με την υπέρ-ταχεία φόρτιση που διαθέτει (και με τον δικό του γρήγορο φορτιστή) μπορεί να φορτίσει μέσα σε μισή ώρα περίπου έως 65%.

Μιλώντας για υπολογιστή τσέπης, αν υπάρξουν περιπτώσεις που το μέγεθος της 6,47″ οθόνης του δεν είναι αρκετό, τότε με ένα καλώδιο συνδέεται σε οποιαδήποτε τηλεόραση ή μόνιτορ που διαθέτει υποδοχή HDMI και μετατρέπεται σε υπολογιστή, ενώ μέσω bluetooth μπορεί να δεχτεί επίσης πληκτρολόγιο και ποντίκι, κάνοντας το P30 Pro το τέλειο τηλέφωνο για επεξεργασία παρουσιάσεων και στοιχείων.

Το P30 Pro 8/256 Dual Sim κυκλοφορεί στην Ελληνική αγορά με τιμή 1.049 ευρώ

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις