Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ο ΠΟΥ αναγνώρισε τη “διαταραχή των βιντεοπαιχνιδιών” ως ασθένεια

Τα 194 μέλη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας αναγνώρισαν την «διαταραχή των βιντεοπαιχνιδιών» (Gaming Disorder) ως ασθένεια στην 72η Παγκόσμια Συνέλευση Υγείας.

Η διαταραχή περιγράφεται ως ένα μοτίβο συμπεριφοράς το οποίο χαρακτηρίζεται από έλλειψη ελέγχου όσον αφορά το παιχνίδι, αυξημένη προτεραιότητα στο παιχνίδι έναντι άλλων δραστηριοτήτων και συνέχιση ή επιδείνωση της δραστηριότητας παρά την εμφάνιση αρνητικών συνεπειών.

Η αναγνώριση της διαταραχής ως ασθένειας αντιμετωπίστηκε κριτικά από τους παγκόσμιους εμπορικούς φορείς βιντεοπαιχνιδιών, συμπεριλαμβανομένων των ESA, ISFE και UKIE, οι οποίοι υπογράμμισαν αντιφατικές έρευνες και δηλώσεις σχετικά με το θέμα. Το επιχείρημα τους ήταν ότι έπρεπε να γίνει περισσότερη έρευνα και ότι η διαταραχή των παιχνιδιών ήταν ίσως σύμπτωμα ενός σοβαρότερου προβλήματος ψυχικής υγείας.

Παρά τις αντιδράσεις, η διαταραχή συμφωνήθηκε να εγκριθεί από την Παγκόσμια Συνέλευση Υγείας. Θα τεθεί σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου 2022. Ο ΠΟΥ δηλώνει ότι η απόφαση να συμπεριληφθεί η “διαταραχή των βιντεοπαιχνιδιών” στη Διεθνή Στατιστική Ταξινόμηση Νοσημάτων και Σχετικών Προβλημάτων Υγείας (ICD-11) βασίστηκε σε ανασκοπήσεις των διαθέσιμων στοιχείων και αντανακλά τη συναίνεση ειδικών από διαφορετικούς κλάδους.

“Η συμπερίληψη της “διαταραχής των βιντεοπαιχνιδιών” στο ICD-11 ακολουθεί την ανάπτυξη προγραμμάτων θεραπείας για άτομα με προβλήματα υγείας παρόμοια με εκείνα που χαρακτηρίζουν τη διαταραχή παιχνιδιών σε πολλά μέρη του κόσμου. Θα οδηγήσει στην αυξημένη προσοχή των επαγγελματιών υγείας στους κινδύνους ανάπτυξης αυτής της διαταραχής και, κατά συνέπεια, σε σχετικά μέτρα πρόληψης και θεραπείας”, συμπληρώνει.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις