Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Velocity.Partners: Νέες χρηματοδοτήσεις σε Toorbee και iCOMAT

To Velocity.Partners ανακοίνωσε δυο νέες επενδύσεις, στην γνωστή μας Toorbee και σε ένα spinoff του Πανεπιστημίου του Bristol με Έλληνα founder.

Τα αδέρφια Παπαχρήστου ίδρυσαν την Toorbee το 2015, αλλά από το 2010 είχαν βάλει στόχο την Κίνα και τους πολυπληθείς τουρίστες με τις πολλές ιδιαιτερότητες. Σήμερα περίπου το 80% των κρατήσεων των online τουριστικών γραφείων προς την Ελλάδα και άλλες μεσογειακές χώρες περνάνε από την πλατφόρμα της Toorbee. H πλατφόρμα προσφέρει διασύνδεση των Κινέζων τουριστών με τουριστικές υπηρεσίες που προσφέρουν μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Ελλάδα με τη πρώτη επαφή να γίνεται στο αεροδρόμιο της Αθήνας, με το οποίο η Startup συνεργάζεται.
Σήμερα η ομάδα έχει φτάσει τα 15 άτομα και μόλις έκλεισε έναν γύρο χρηματοδότησης 1,5 εκατ. ευρώ με την Velocity.Partners να συμμετέχει με 400.000 ευρώ.

Ο Δρ. Ευάγγελος Ζυμπελούδης είναι ο συνιδρυτής της iCOMAT, μια Spinoff του Πανεπιστημίου του Bristol, η οποία αναπτύσσει σύνθετα και πρωτοποριακά υλικά, όπως για παράδειγμα ένα ύφασμα από ανθρακονήματα, αλλά και το μηχάνημα το οποίο τo παράγει μαζικά. Τα εξαρτήματα από τα υλικά αυτά είναι πιο ελαφριά, πιο φθηνά, (και με υψηλές αντοχές), σε σχέση με το ατσάλι για παράδειγμα, και προορίζονται για την αεροδιαστημική βιομηχανία, την αυτοκινητοβιομηχανία και την αμυντική βιομηχανία,
Η επένδυση στην iCOMAT έφτασε τις 200.000 ευρώ σε έναν γύρο 500.000 ευρώ.

Με πληροφορίες από Καθημερινή

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις