Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Το Google Maps ενημερώνει live για τις καθυστερήσεις των λεωφορείων

Το Google Maps, αναγνωρίζοντας τις αναπάντεχες καθυστερήσεις και τον συνωστισμό που προκύπτει καθημερινά στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, καθώς και την αναγκαιότητά τους για τις αστικές μετακινήσεις, προσθέτει δύο νέα χαρακτηριστικά, τα οποία στοχεύει να διευκολύνουν το επιβατικό κοινό.

Live οι καθυστερήσεις στην κυκλοφορία των λεωφορείων

Από εδώ και στο εξής, το Google Maps θα ενημερώνει σε πραγματικό χρόνο για καθυστερήσεις στην κυκλοφορία των λεωφορείων, σε σημεία όπου δεν παρέχονται τέτοιες πληροφορίες από τα κέντρα των συγκοινωνιών. Πλέον, οι επιβάτες θα μπορούν να δουν εάν το λεωφορείο καθυστερεί, πόσο θα αργήσει και να έχουν πιο ακριβείς πληροφορίες για τα ωράρια των δρομολογίων, βασισμένα σε live συνθήκες κυκλοφορίας. Πάνω στον χάρτη, θα φαίνεται επίσης ακριβώς πού σημειώνονται οι καθυστερήσεις, ώστε ο ενδιαφερόμενος να ενημερώνεται πριν καν επιβιβαστεί.

Προβλέψεις συνωστισμού

Πέραν των καθυστερήσεων, το Google maps θα προβλέπει πλέον και τον συνωστισμό στα μέσα μαζικής μεταφοράς, ώστε οι ενδιαφερόμενοι να ξέρουν πόσο γεμάτο θα είναι το λεωφορείο, το τρένο ή το μετρό που θα χρησιμοποιήσουν, με βάση προηγούμενες διαδρομές. Έτσι, οι επιβάτες θα μπορούν να αποφασίσουν εάν θα επιβιβαστούν, για παράδειγμα, σε ένα γεμάτο λεωφορείο ή αν θα περιμένουν το επόμενο στο οποίο μπορεί να βρουν θέση.

Τα νέα χαρακτηριστικά του Google Maps θα είναι διαθέσιμα από σήμερα σε περίπου 200 πόλεις του κόσμου, τόσο σε Android όσο και σε iOS και λειτουργεί μέσω πληθοπορισμού (crowdsource). Όπου είναι ενεργοποιημένο και χρησιμοποιείτε Google Maps για τις αστικές μετακινήσεις εμφανίζονται ερωτήσεις για το αν το λεωφορείο ή το μετρό είχε κόσμο και πόσο.
Στην Αθήνα δεν έχει ενεργοποιηθεί ακόμα η συγκεκριμένη υπηρεσία.

Μερικές από τις πιο πολυσύχναστες διαδρομές ΜΜΜ σε όλον τον κόσμο μπορείτε να τις δείτε εδώ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις