Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Sentio Solutions: 4,5 εκατ. δολ. για τον πρώτο wearable σύμβουλο ψυχικής υγείας!

Η Sentio Solutions, η ελληνική healthtech startup, που δραστηριοποιείται στον τομέα της ψυχικής υγείας, εξασφάλισε νέα seed χρηματοδότηση, ύψους 4,5 εκατ. δολαρίων, από την Felicis Ventures, με τη συμμετοχή των Anthemis Exponential Ventures και SOSV.

Η Anthemis Exponential Ventures είχε ηγηθεί της προηγούμενης χρηματοδότησης της εταιρείας, το 2018, που είχε φτάσει τα 2 εκατ. δολάρια με τη συμμετοχή και της SOSV. Με την τελευταία χρηματοδότηση -όπως εύκολα μπορεί να υπολογίσει κάποιος – οι “εισπράξεις” της Sentio φτάνουν τα 6,5 εκατ. δολάρια.

Ποια είναι η Sentio;

Η Sentio ιδρύθηκε το 2015 από τον Γιώργο Ελευθερίου και τον Χάρη Τσίρμπα, με στόχο να βελτιώσει τον τρόπο “αντιμετώπισης” της ψυχικής ασθένειας, μέσω της τεχνολογίας.

Για το λόγο αυτό, δημιούργησε το ​Feel​, το πρώτο “φορέσιμο” gadget στον κόσμο που αναγνωρίζει και καταγράφει συναισθήματα καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και παρέχει στους χρήστες συμβουλές ψυχικής υγείας σε πραγματικό χρόνο μέσω μιας εφαρμογής στο κινητό.

Το Feel αποτελείται από τρία μέρη: τους αλγόριθμους που έχει αναπτύξει η ομάδα της Sentio, το συσκευή και την εφαρμογή για το κινητό. Οι ενσωματωμένοι αισθητήρες στη συσκευή παρακολουθούν τις αλλαγές στα βιο-σήματα από τον καρπό του χρήστη και οι αλγόριθμοι μηχανικής μάθησης αναγνωρίζουν τη συναισθηματική του κατάσταση.

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, κείμενο και κοντινό πλάνο

Η εφαρμογή στο κινητό λειτουργεί ουσιαστικά σαν ένα συναισθηματικό ημερολόγιο, που δείχνει στον χρήστη πώς ένιωσε και του παρέχει προσωποποιημένες συμβουλές για να βελτιώσει τις συναισθηματικές του συνήθειες, κάτω από την επίβλεψη ενός πιστοποιημένου συμβούλου ψυχικής υγείας.

Σε παλαιότερη ανακοίνωσή της, η εταιρεία είχε δηλώσει ότι οραματίζεται έναν κόσμο Επαυξημένης Ψυχικής Υγείας (Augmented Mental Health) όπου μέσω της τεχνολογίας της θα παρέχει εξατομικευμένη υποστήριξη και φροντίδα 24 ώρες το εικοσιτετράωρο σε κάθε χρήστη.

Διακρίσεις και συνεργασίες

H Sentio έχει αναγνωριστεί ως «Insurance Shaper of the Year», και το 2017 είχε συμπεριληφθεί στη λίστα «Transformative Technology Companies» ως πρωτοπόρος στο χώρο της ψυχικής υγείας.

Έχει κερδίσει και συμμετάσχει σε πολλούς διαγωνισμούς σε Ελλάδα και εξωτερικό όπως το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας, τον MITEF Greece Startup Competition, National Hardware Cup και το Pioneers Festival ενώ έχει συνεργαστεί με μεγάλα πανεπιστήμια της Αμερικής, όπως το Stanford University και το Τμήμα Ψυχολογίας του University of California Riverside για την πραγματοποίηση επιστημονικών μελετών πάνω στο προϊόν της.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις