Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Οι ελληνικές τράπεζες γίνονται “FinTech”!

Μετά την Alpha Bank, τώρα και η Εθνική Τράπεζα μπαίνει ουσιαστικά στο FinTech, με τη πρώτη υλοποίηση PSD2 στην Ελλάδα μάλιστα, με την υπηρεσία WAIZ, η οποία φιλοδοξεί να γίνει η “ομπρέλα” όλων των τραπεζικών μας λογαριασμών.

Η κάρτα Bleep της Alpha Bank ήταν το πρώτο γνήσιο δείγμα FinTech στην Ελλάδα μια και προσφέρει εγγραφή και πιστοποίηση χρήστη χωρίς να χρειαστεί να πάει ο ίδιος στην τράπεζα, ούτε να έχει λογαριασμό εκεί.

Η εφαρμογή WAIZ, παρέχει τις λεγόμενες “Υπηρεσίες Πληροφοριών Λογαριασμού” και επιτρέπει στον χρήστη να μαζέψει όλους τους τραπεζικούς του λογαριασμούς από όλες τις τράπεζες σε ένα μέρος, όπου μπορεί να τους διαχειρίζεται από μια οθόνη, με ένα μόνο app, βάζοντας τέλος στα ξεχωριστά e-banking για κάθε τράπεζα.

Αυτό έγινε εφικτό μέσω της οδηγίας PSD2 της E.Ε. για τα ανοιχτά χρηματοοικονομικά δεδομένα, με την Εθνική να υιοθετεί τη λύση Fintech της Meniga για WAIZ, κάτι που σημαίνει ότι ίσως δούμε και άλλες ψηφιακές εφαρμογές από την τράπεζα σύντομα.

Επίσης, άλλη μια παρόμοια υπηρεσία βρίσκεται στα σκαριά σε συνεργασία με ελληνική Startup μάλιστα.

Το WAIZ καλύπτει και FinTech τράπεζες

Η εφαρμογή σας επιτρέπει να έχετε μία σαφή εικόνα όλων των λογαριασμών πληρωμών (τρεχούμενων και ταμιευτηρίου) και των καρτών σας (πιστωτικών και προπληρωμένων) που τηρούνται σε οποιαδήποτε από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες ή σε άλλους Παρόχους Υπηρεσιών Πληρωμών στην Ελλάδα (ήτοι: στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, την Alpha Bank, τη Eurobank, την Τράπεζα Πειραιώς και την Ν26, με την Revolut να ακολουθεί σε επόμενο στάδιο), με τους οποίους διατηρείτε συναλλακτική σχέση καθώς και τα στοιχεία όλων των συναλλαγών επί των λογαριασμών αυτών, συγκεντρωμένα όλα σε ένα φιλικό και εύχρηστο περιβάλλον.

Η εφαρμογή WAIZ κατηγοριοποιεί αυτομάτως όλες τις συναλλαγές σας και σας παρέχει πρόσβαση σε εξατομικευμένες αναφορές. Ταυτόχρονα, το WAIZ δίνει τη δυνατότητα ο χρήστης να θέτει στόχους και προκλήσεις και να δημιουργεί προϋπολογισμούς για την παρακολούθηση των εξόδων του. Μπορεί επίσης να λαμβάνει ενημερώσεις για διάφορα γεγονότα (π.χ. χαμηλό υπόλοιπο, διαθέσιμη μηνιαία αναφορά, απρόβλεπτες συναλλαγές, κ.λπ.).

To Waiz είναι διαθέσιμο για συσκευές iOS και Android.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις