Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ένα συνέδριο αφιερωμένο στο Fintech “έρχεται” τον Δεκέμβριο στην Αθήνα

Στις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, στις οποίες υπάγονται και οι ασφαλιστικές υπηρεσίες, η τεχνολογία αλλάζει δραστικά τον τρόπο παροχής των «κλασσικών» υπηρεσιών όπως: τη διαχείριση καταθέσεων, την παροχή δανείων, τη διαχείριση επενδύσεων και τις ηλεκτρονικές πληρωμές. Παράλληλα, δημιουργεί νέες προηγμένες υπηρεσίες που πηγάζουν από την ανάπτυξη των ασύρματων δικτύων με πολύ υψηλές ταχύτητες και την συνακόλουθη εξέλιξη των smartphones.

Σε όλες αυτές τις εξελίξεις και τις προοπτικές που διαμορφώνονται στον χώρο θα επικεντρωθεί το συνέδριο FINTECH FORUM, που “φέρνει” στις 16 Δεκεμβρίου στην Αθήνα, και συγκεκριμένα στο N.J.V Athens Plaza, η Palladian Conferences, με Scientific Partner τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΑΚΚΟΥΛΑ Α.Ε..

Πιο συγκεκριμένα, το συνέδριο – το οποίο θα συντονίσουν οι δημοσιογράφοι Βάσω Αγγελέτου και Κωνσταντίνος Μαριόλης- θα επικεντρωθεί στους τρόπους δημιουργίας ενός ευνοϊκού περιβάλλοντος, στο οποίο μπορούν να δραστηριοποιηθούν καινοτόμες ψηφιακές επιχειρήσεις από την Ελλάδα και το εξωτερικό και στους τρόπους αξιοποίησης του εξειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού της χώρα μας.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα παρουσιαστεί επίσης από στελέχη εταιρειών από την Ελλάδα και το εξωτερικό η νέα πραγματικότητα του Fintech, όπως αυτή διαμορφώνεται στο χώρο των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, μέσω τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνίας.

Η ανάπτυξη του Fintech μπορεί να συνεισφέρει ποικιλοτρόπως στην εθνική οικονομία, ενώ αποτελεί έναν αναδυόμενο κλάδο στις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, υποστηρίζοντας τεχνολογικούς παρόχους, διευκολύνοντας τη διεύρυνση του τραπεζικού τομέα με νέες ολοκληρωμένες υπηρεσίες και εισάγοντας παράπλευρες θετικές συνέργειες στην ανταγωνιστικότητα της χώρας, καθώς και στην απασχόληση.

Η θεματολογία που θα συζητηθεί είναι η εξής:

ΕΝΟΤΗΤΑ Ι: Building The Bank Of The Future

ΕΝΟΤΗΤΑ ΙΙ: New Payment Methods

ΕΝΟΤΗΤΑ ΙII: Banks And Fintechs Come Together

Επιβεβαιωμένοι Ομιλητές:
  • Σταυρούλα Καμπουρίδου, Head of Fintech Innovation Hub, Advisor of the Governor
  • Δημήτρης Λιτσικάκης, Global Head of FinTech, deVere Group, “Beyond FinTech”
  • Αλέξης Πανταζής, Executive Director, Hellas Direct
  • Δημήτρης Τσατίρης, Country Manager, Ebury Hellas
  • Γιάννης Τριανταφύλλου, Διευθύνων Σύμβουλος, ΤοATOMO Ltd
  • Τάσσος Ρεπάκης, Head of Legal & Compliance at CoinSchedule
  • Βασίλης Παναγιωτίδης, Διευθυντής Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών
Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις