Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

CryptoKicks: Τα Nike με Blockchain τα οποία αναπαράγονται!

Η Nike κατοχύρωσε μία πατέντα που αφορά αθλητικά παπούτσια… συμβατά με blockchain, ονόματι «CryptoKicks», τα οποία εκτός από ένα ψηφιακό πιστοποιητικό γνησιότητας θα προσφέρουν και τη δυνατότητα… αναπαραγωγής!

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, τα CryptoKicks θα συνδέονται με ένα σύστημα που θα χρησιμοποιεί blockchain έτσι ώστε η Nike να μπορεί να «ελέγχει» τη γνησιότητα και τη «ιδιοκτησία» των παπουτσιών, με τα παράνομα αντίγραφα των παπουτσιών και ειδικά αυτά της Nike να είναι ένας πονοκέφαλος μια και η αξία τους είναι τεράστια!

Πώς θα λειτουργεί όμως το σύστημα; Όταν ένας πελάτης αγοράζει τα CryptoKicks, θα λαμβάνει ένα ψηφιακό token που θα συνδέεται άμεσα με το παπούτσι. Αυτό θα δημιουργήσει ένα είδος “ψηφιακής σπανιότητας” καθώς θα συνδέεται με την πραγματική κατασκευή των αθλητικών παπουτσιών.
Όταν ένας καταναλωτής αγοράζει ένα γνήσιο ζευγάρι θα δημιουργηθεί μια ψηφιακή αναπαράσταση του παπουτσιού και το ψηφιακό token – αναγνωριστικό συνδεδεμένο με τον καταναλωτή. Εάν τα παπούτσια πωληθούν σε διαφορετικό άτομο, η ιδιοκτησία μπορεί να μεταφερθεί, με τα στοιχεία αυτά να αποθηκεύονται σε ένα “ψηφιακό ντουλάπι”, το οποίο λειτουργεί ως κρυπτογραφημένο «πορτοφόλι».

Το ενδιαφέρον στην υπόθεση είναι ότι οι ιδιοκτήτες των παπουτσιών θα είναι σε θέση να αναμιγνύουν το ψηφιακό παπούτσι με ένα άλλο ψηφιακό παπούτσι για να δημιουργήσουν έναν απόγονο παπουτσιών και ο απόγονος αυτός θα είναι ένα νέο, πραγματικό, ζευγάρι παπούτσια!

Η πατέντα αυτή κατατέθηκε από τη Nike τον περασμένο Απρίλιο και παρόλο που κατοχυρώθηκε δεν έχει γίνει γνωστό ακόμα πότε θα κυκλοφορήσουν τα CryptoKicks.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις