Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Αυτές είναι οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις της χρονιάς!

Το 2019 ήταν μία γεμάτη χρονιά, επενδυτικά, επιχειρηματικά, πολιτικά και όχι μόνο. Από τον Ιανουάριο μέχρι σήμερα είδαμε σημαντικές πρωτοβουλίες να παίρνουν σάρκα και οστά, χρηματοδοτήσεις – ρεκόρ για τα ελληνικά δεδομένα αλλά και πληθώρα εκδηλώσεων, διαγωνισμών και μαραθωνίων με στόχο την ενδυνάμωση του λεγόμενου ελληνικού οικοσυστήματος.

Στο διάστημα αυτό γνωρίσαμε επίσης νέες Startups, ενώ είδαμε άλλες να εξελίσσονται και να “μεγαλώνουν” και φυσικά όλα αυτά δεν θα μπορούσαν να μην “καθρεφτιστούν” στην καθημερινή θεματολογία του Startupper.gr.

Το αναγνωστικό κοινό φέτος έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον να “γνωρίσει” περισσότερο το Equifund – αφού το αφιέρωμά μας στον πρώτο έτος του ήταν το πιο δημοφιλές θέμα όλου του έτους! Την ίδια ώρα, εστίασε την προσοχή του στις μεγάλες χρηματοδοτήσεις ελληνικών Startup, στις νέες πρωτοβουλίες ήδη πετυχημένων εταιρειών αλλά και σε δράσεις ενίσχυσης της καινοτομίας και της νεοφυούς επιχειρηματικότητας.

Με αφορμή, λοιπόν, το τέλος της χρονιάς, το Startupper κάνει μια ανασκόπηση και σας παρουσιάζει τα πιο δημοφιλή θέματα του 2019, ανά μήνα:

Ιανουάριος

Αφιέρωμα ένα έτος EquiFund: Στο δρόμο για το Scaleup!

To 2018 ήταν ένα έτος ορόσημο μια και για πρώτη φορά δημιουργήθηκε ένα χρηματοδοτικό όχημα στην Ελλάδα, Fund of Funds, με “πλήρεις προδιαγραφές” Venture Capital. Με αφορμή το ένα έτος λειτουργίας του EquiFund, τo Startupper έκανε στο τέλος του προηγούμενου έτους ένα αφιέρωμα στα funds, τις ελληνικές startups και το μέλλον τους.

Διαβάστε περισσότερα: https://bit.ly/2rkuN2b

Φεβρουάριος

Το Fintech θα σώσει τις ελληνικές τράπεζες;

Η πραγματική οικονομία και η επανεκκίνηση της. ο ψηφιακός μετασχηματισμός και η μείωση των κόκκινων δανείων ήτα οι 3 βασικοί άξονες και προκλήσεις που έπρεπε να αντιμετωπίσουν οι τράπεζες μέσα στο 2019, χρονιά κομβική τόσο από άποψης οικονομίας όσο και πολιτικών εξελίξεων, καθώς ήταν χρονιά εθνικών αλλά και ευρωεκλογών.

Διαβάστε περισσότερα: https://bit.ly/2sU9ULS

Μάρτιος

Hive: Στόχος οι πολλές επιλογές μετακινήσεων στην Αθήνα αλλά με ασφάλεια και σε συνεννόηση με τους δήμους

Η Hive, η υπηρεσία κοινόχρηστων πατινιών της Daimler, επέλεξε τον Φεβρουάριο την Αθήνα για το δεύτερο ευρωπαϊκό της ντεμπούτο, μετά την Λισσαβόνα. Σε συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε τότε, παρουσιάστηκαν τα σχέδια της γερμανικής εταιρείας για την Ελλάδα και τη Ευρώπη, η οποία σημειωτέον ανήκει στον κλάδο Freenow της νέας εταιρείας-κοινοπραξίας Daimler – ΒΜW μαζί με τις MyTaxi, Beat, Clever και Captain.

Διαβάστε περισσότερα: https://bit.ly/373coGp

Απρίλιος

Ο Λυμπερόπουλος φέρνει πίσω την UBER στην Ελλάδα!

Προκειμένου να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που έχει σε διαφορές πόλεις του κόσμου και σε μια προσπάθεια να “διορθώσει” το προφίλ της καθώς η δημόσια εγγραφή της είναι προ των πυλών, η UBER στις αρχές του χρόνου αποφάσισε να προσεγγίσει τον πρόεδρο του ΣΑΤΑ, Θύμιο Λυμπερόπουλο, προκειμένου να συνεργαστούν για να μπορέσει η UBER να επιστρέψει στην ελληνική αγορά.

Διαβάστε περισσότερα: https://bit.ly/2QbAA2t

Μάιος

Αφιέρωμα στις 17 semifinalist ομάδες του MITEF Greece Startup Competition 2019

Για πέμπτη συνεχή χρονιά, το Startupper.gr σε συνεργασία με το MIT Enterprise Forum Greece παρουσίασε ένα αφιέρωμα στις 17 semifinalist ομάδες του MITEF Greece Startup Competition 2019 που ολοκληρώθηκε τον περασμένο Ιούλιο.

Διαβάστε περισσότερα: https://bit.ly/2tMpLMX

Ιούνιος

Οι 12 Startups της έκθεσης Freskon 2019 της Helexpo

Στο πλαίσιο της δράσης «Digital Greece», που υλοποιήθηκε για πρώτη φορά στη ΔΕΘ 2018 με το ομώνυμο θεματικό πάρκο, 12 startups φιλοξενήθηκαν στην κλαδική Έκθεση Freskon 2019, η οποία πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη.

Διαβάστε περισσότερα: https://bit.ly/2Slvkwa

Ιούλιος

Κυριάκος Πιερρακάκης: Αυτός είναι ο νέος υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης, στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη, ανέλαβε και επίσημα τον Ιούλιο το υπουργείο Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Το Startupper σκιαγράφησε το προφίλ του νέου υπουργού και κατέγραψε όσα πρέπει να γνωρίζετε γι’ αυτόν.

Διαβάστε περισσότερα: https://bit.ly/2SjjVNh

Αύγουστος

46 εκατ. ευρώ “σήκωσαν” οι ελληνικές Startups το πρώτο εξάμηνο του έτους

Το πρώτο εξάμηνο του έτους ήταν γεμάτο συνεργασίες και επενδύσεις. Όταν έφτασε το τέλος του, το Startupper.gr έκανε έναν εκτενή απολογισμό διαπιστώνοντας ότι τα ελληνικά funds πρωταγωνίστησαν το διάστημα αυτό σε επενδύσεις συνολικής αξίας κοντά στα 46 εκατ. ευρώ και έδωσαν την ευκαιρία σε υποσχόμενες startups κάθε σταδίου να “μεγαλώσουν” και να εξελιχθούν.

Διαβάστε περισσότερα: https://bit.ly/395ZuJK

Σεπτέμβριος

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το Visa Innovation Program στην Ελλάδα

Το Visa Innovation Program είναι μία συνεργασία της Visa και της εταιρείας τεχνολογίας & καινοτομίας Crowdpolicy. Στοχεύει στην προώθηση καινοτόμων λύσεων και προτάσεων στο χώρο των πληρωμών και στον εμπλουτισμό της εμπειρίας χρήσης των προϊόντων καρτών και των παρεχόμενων υπηρεσιών είτε μέσω διαδικτύου, είτε μέσω τερματικών για τους Έλληνες καταναλωτές και εμπόρους.

Διαβάστε περισσότερα: https://bit.ly/376JGEJ

Οκτώβριος

Χρηματοδότηση-μαμούθ για την Blueground!

Μία από τις μεγαλύτερες χρηματοδοτήσεις όλων των εποχών από ελληνικές startups, ύψους 50 εκατ. δολαρίων, «σήκωσε» τον Οκτώβριο η Blueground από το Ευρωπαϊκό fund Prime Ventures και το Αμερικανικό fund WestCap.

Διαβάστε περισσότερα: https://bit.ly/2EYgT9r

Νοέμβριος

Τον προηγούμενο μήνα, τo Skroutz ανακοίνωσε ότι γίνεται “Amazon” και ότι πλέον προσφέρει τη δυνατότητα σε επιχειρήσεις που δεν έχουν E-Shop, ή ακόμα και κανονικό κατάστημα, να πουλάνε τα προϊόντα τους στο μεγαλύτερο Marketplace της Ελλάδας, με την Skroutz να αναλαμβάνει τα πάντα!

Διαβάστε περισσότερα: https://bit.ly/3750BHs

Δεκέμβριος

Η διαρροή της απόφασης του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και του υπουργού Γιάννη Βρούτση να επιβάλει ασφαλιστικές εισφορές στο σύνολο των μελών των Ιδιωτικών Κεφαλαιουχικών Εταιρειών (ΙΚΕ), προκάλεσε σημαντικές αντιδράσεις στην ελληνική startup σκηνή.

Διαβάστε περισσότερα: https://bit.ly/2Mq0oHg

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις