Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Χρηματοδότηση 386 εκατ. ευρώ σε 2.500 ερευνητές

H Ευρωπαϊκή Επιτροπή, χρηματοδοτεί 1.475 έμπειρους μεταδιδακτορικούς ερευνητές με το ποσό των 296,5 εκατ. ευρώ, μέσω των ατομικών υποτροφιών Marie Skłodowska-Curie.

Στόχος της χρηματοδότησης είναι η ενίσχυση της έρευνας που αφορά λύσεις σε τρέχοντα και μελλοντικά ζητήματα της κοινωνίας, όπως οι θεραπείες κατά του καρκίνου, η διαχείριση της ενέργειας και η βελτιστοποίηση της χρήσης των υδάτων στη γεωργία.

Η Μαρίγια Γκαμπριέλ, Επίτροπος Καινοτομίας, Έρευνας, Πολιτισμού, Εκπαίδευσης και Νεολαίας, δήλωσε σχετικά: «Θα ήθελα να συγχαρώ θερμά τους εξαιρετικούς ερευνητές από όλο τον κόσμο που κατάφεραν να λάβουν την υψηλού κύρους ατομική υποτροφία Marie Skłodowska-Curie. Χαίρομαι που το 44 % των υποτρόφων είναι γυναίκες και που χορηγούμε 39 επιπλέον υποτροφίες σε ερευνητές από ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίες μέχρι σήμερα υποεκπροσωπούνταν στο πρόγραμμα, στο πλαίσιο του πιλοτικού προγράμματος “Υποτροφίες Διεύρυνσης”».

Επίσης, η Επιτροπή ανακοίνωσε ότι θα στηρίξει 13 διδακτορικά και 14 μεταδιδακτορικά ερευνητικά προγράμματα εξαιρετικής ποιότητας από δέκα κράτη μέλη και δύο συνδεδεμένες χώρες. Τα προγράμματα αυτά θα λάβουν συνολικά έως και 90 εκατ. ευρώ μέσα στην επόμενη πενταετία, μέσω συγχρηματοδότησης από περιφερειακά, εθνικά και διεθνή προγράμματα.

Τα εν λόγω ερευνητικά προγράμματα, στα οποία συμμετέχουν περισσότεροι από 1000 άριστοι ερευνητές, θα επικεντρωθούν σε παγκόσμιες προκλήσεις, όπως η κλιματική αλλαγή, καθώς και στην ανταγωνιστικότητα των περιφερειών και των κρατών μελών της ΕΕ, μέσω της προσέλκυσης και διατήρησης ταλαντούχων ερευνητών. Ορισμένοι από αυτούς θα εργαστούν σε συνέργεια με άλλες εμβληματικές πρωτοβουλίες της ΕΕ, όπως το πρόγραμμα Erasmus + ή η Ευρωπαϊκή Συμμαχία για τους Συσσωρευτές.

Όλες οι επιδοτήσεις που ανακοινώθηκαν εντάσσονται στο πρόγραμμα έρευνας και καινοτομίας της ΕΕ «Ορίζων 2020».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις