Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Οι νέες έξυπνες τεχνολογίες στο αυτοκίνητο… “ζαλίζουν”

Προετοιμαστείτε να εκπλαγείτε από αυτά τις απίστευτες καινοτομίες αυτοκινήτων που μας περνάνε στο επόμενο επίπεδο τεχνολογίας.

Οι υπολογιστές, οι αισθητήρες και το λογισμικό στα αυτοκίνητα γίνονται τόσο έξυπνα που μπορεί τελικά να ανιχνεύσουν αν ο οδηγός και οι επιβάτες είναι ευχαριστημένοι ή λυπημένοι, άνετοι ή άβολοι, σε εγρήγορση ή έχει αποσπαστεί η προσοχή τους. Και ως αποτέλεσμα, η οδήγηση αυτοκινήτων μπορεί να γίνει ασφαλέστερη και πιο ευχάριστη.

To smartphone ως κλειδί αυτοκινήτου

Το σύστημα της Bosch “Perfectly keyless access επιτρέπει στους οδηγούς, τους διαχειριστές στόλου και τις εταιρίες εφοδιαστικής αλυσίδας να διαχειρίζονται ψηφιακά τα κλειδιά του οχήματος. Με τη χρήση κατάλληλης εφαρμογής για smartphones μπορούν να αποφασίσουν ανά πάσα στιγμή ποιος θα έχει πρόσβαση σε αυτοκίνητα ή φορτηγά και πότε. Το ευφυές χαρακτηριστικό αυτού του συστήματος της Bosch είναι ότι καθιστά τη σύνδεση μεταξύ smartphone και οχήματος πιο ασφαλή από ποτέ.

Το Perfectly Keyless μπορεί να εντοπίσει το εξουσιοδοτημένο smartphone σαν ένα ψηφιακό αποτύπωμα. Στην έκθεση CES 2019, η Bosch εγκατέστησε το σύστημα σε όχημα επίδειξης βασισμένο σε μοντέλο Ford Mustang.

τεχνολογική υπεροχή των μελλοντικών μοντέλων βρίσκεται στο επίκεντρο των αυτοκινητοβιομηχανιών, παρουσιάζοντας, εκτός από τις γνώριμες εξελίξεις στον τομέα των αυτόνομων, ηλεκτρικών οχημάτων και βοηθητικά συστήματα που θα κάνουν τη ζωή των οδηγών ακόμη πιο εύκολη και κυρίως βαρετή! Όπως, το γεγονός, ότι στο μέλλον, τα κινητά τηλέφωνα και ιδιαίτερα τα smartphones, που σήμερα φορτίζουν στην υποδοχή USB ή στην θέση επαγωγικής φόρτισης ασύρματα, θα γεμίζουν τις μπαταρίες τους σε οποιοδήποτε σημείο και αν βρίσκεται μέσα στο αυτοκίνητο.Αρκεί ο οδηγός να συνδέσει το κινητό του με το σύστημα ασύρματης φόρτισης του αυτοκινήτου, που θα δούμε στο εγγύς μέλλον. Αυτή η νέα τεχνολογική εξέλιξη παρουσιάστηκε στην πρόσφατη έκθεση τεχνολογίας στο Λας Βέγκας, εκεί, όπου οι αυτοκινητοβιομηχανίες έκαναν «πάρτι» τεχνολογίας. Στην ίδια έκθεση παρουσιάστηκε από την Contintental και μια νέα τεχνολογική εξέλιξη, που αναβαθμίζει την ψυχαγωγία μέσα στο αυτοκίνητο και ειδικότερο το ηχοσύστημα.

Ουσιαστικά, παρουσίασε ένα ηχοσύστημα, το οποίο θα παράγει την μουσική χωρίς όμως την παρουσία των κλασικών ηχείων! Ο ήχος μεταδίδεται μέσω ενός πρωτοποριακού τρόπου αντανάκλασης ήχων επάνω σε ειδικά πάνελ. Η συγκεκριμένη τεχνολογία βασίζεται σε έναν τρισδιάστατο αναμεταδότη και έναν ενισχυτή ώστε να είναι δυνατή η φόρτιση ενός καμπίνας. Στο πακέτο της ασφάλειας στο μέλλον θα δούμε και τους θερμαινόμενους υαλοκαθαριστήρες. Έτσι, θα λυθεί το πρόβλημα με τα αυτοκίνητα που κινούνται σε πολύ ψυχρές περιοχές, και η λειτουργία των υαλοκαθαριστήρων είναι συνήθως προβληματική λόγω του παγετού που καταλαμβάνει τα παρμπρίζ των αυτοκινήτων.Μετά τους εξωτερικούς ψηφιακούς καθρέπτες έρχεται η σειρά και του εσωτερικού, κλασικού καθρέπτη στο παρμπρίζ, ο οποίος ίσως στο μέλλον να γίνει ψηφιακός. Ουσιαστικά, ο νέος καθρέπτης θα λειτουργεί ως οθόνη προβολής της εικόνας που θα μεταφέρει η εξωτερική κάμερα.Το πλεονέκτημα, ότι, η κάμερα θα καλύπτει μεγαλύτερο εύρος από την κατάσταση που επικρατεί στο πίσω τμήμα του οχήματος, εξαφανίζοντας τα κρυφά σημεία, που πιθανόν να μην μπορεί να καλύψει ο κλασικός καθρέπτης.
Ακόμη πιο χρήσιμο, αναβαθμίζοντας την ασφάλεια στους δρόμους, είναι το Local Hazard Information της Ford. Δουλειά του συγκεκριμένου συστήματος να ειδοποιεί τον οδηγό για τυχόν προβλήματα που μπορεί να συναντήσει στην πορεία του, όπως, ένα ακινητοποιημένο αυτοκίνητο, σε μια «τυφλή» στροφή!Για να συμβεί αυτό, θα πρέπει στο μέλλον τα μοντέλα να επικοινωνούν μεταξύ τους, με απώτερο στόχο να ανταλλάσσουν πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο. Το συγκεκριμένο σύστημα αναμένεται να το δούμε σύντομα στα επόμενα μοντέλα της Ford.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις