Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Οι ειδήσεις που “ξεχώρισαν” αυτή την εβδομάδα

Άλλη μία εβδομάδα φτάνει στο τέλος της και, λίγο πριν μπει το Σαββατοκύριακο, το Startupper.gr παρουσιάζει τις δημοφιλέστερες ειδήσεις των τελευταίων ημερών.

Αυτή την εβδομάδα, το κοινό του Startupper διάβασε την ιστορία της Epignosis, έμαθε περισσότερα για το Westart.gr, το “Crunchbase” της ελληνικής Startup σκηνής και ενημερώθηκε για τις νέες δυνατότητες της Revolut.

Αυτά και άλλα πολλά, θα διαβάσετε το εβδομαδιαίο “Top 10”, που ακολουθεί:

Epignosis: Η γνώση «γεννά» κέρδη – Ενίοτε και… μονόκερους!

Αναδημοσίευση από το Τεύχος #5 του Startupper Mag

Η Epignosis δεν συγκαταλέγεται στις κλασικές Startups πλέον, είναι μια scaleup επιχείρηση του ελληνικού οικοσυστήματος και ένα μεγάλο «success story».

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/interviews-tips/57383/epignosis-i-gnosi-genna-kerdi-eniote-ke-monokerous/

Westart.gr: Το “Crunchbase” της ελληνικής Startup σκηνής

Γνωρίζετε ό,τι υπάρχει ένα «μέρος», στο οποίο μπορείτε να «συναντήσετε» άλλους Startuppers, να ενημερωθείτε για τους διαγωνισμούς που «τρέχουν» και τα co-working spaces που – σίγουρα – σας ενδιαφέρουν; Ένα μέρος που θα «βρείτε» όλους τους επενδυτές και τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο;

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/interviews-tips/57332/westart-gr-to-crunchbase-tis-ellinikis-startup-skinis/

Η Revolut λανσάρει νέα λειτουργία Open Banking με την TrueLayer

Η Revolut ανακοίνωσε μια νέα λειτουργία Open Banking η οποία θα επιτρέψει στους πελάτες της να έχουν πρόσβαση σε όλους τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς μέσω της εφαρμογής της.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/international/57342/i-revolut-lansari-nea-litourgia-open-banking-se-synergasia-me-tin-truelayer/

“Πρεσβευτής” της Novoville ο Κώστας Μπακογιάννης

Για ακόμη μία φορά, ο Δήμος Αθηναίων “προωθεί” τη Novoville, την ελληνική Govtech Startup που δίνει τη δυνατότητα στους Δήμους να βελτιώσουν την παροχή ψηφιακών υπηρεσιών και να απλουστεύσουν την επικοινωνία με τους Δημότες τους μέσα από σύγχρονα ψηφιακά κανάλια.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/startups/57237/presveftis-tis-novoville-o-kostas-bakogiannis/

To MWC 2020 ακυρώθηκε λόγω του κορωνοϊού

Όπως είχαμε προβλέψει λίγο νωρίτερα, το MWC 2020 ακυρώθηκε για το 2020 λόγω της απόσυρσης των μεγάλων εταιρειών από την εκδήλωση υπό τον φόβο περαιτέρω εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/vipnews/57417/to-mwc-2020-akyrothike-logo-tou-koronoiou/

Δημήτρης Παπαδόπουλος: “Το myAlgos καλύπτει ένα μεγάλο κενό στην ιατρική”

Η Hermes Healthcare είναι μία τεχνολογική εταιρεία ψηφιακής υγείας που δημιουργήθηκε με σκοπό να βελτιώσει τη διαχείριση των χρόνιων ασθενειών. Προς αυτή την κατεύθυνση, δημιούργησε το myAlgos, ένα καινοτόμο σύστημα το οποίο “φέρνει” τον γιατρό στην οθόνη του ασθενή, για την καλύτερη αντιμετώπιση της πάθησής του.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/interviews-tips/57257/dimitris-papadopoulos-to-myalgos-kalypti-ena-megalo-keno-stin-iatriki/

Η N26 “αποχαιρετά” τη Βρετανία λόγω Brexit

Η γερμανική ψηφιακή τράπεζα N26, αποχωρεί από το Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς λόγω Brexit, δεν μπορεί πλέον να λειτουργεί στη χώρα με την ευρωπαϊκή τραπεζική άδεια που διαθέτει.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/international/57367/i-n26-apochereta-ti-vretania-logo-brexit/

Εύα Καϊλή: “Αναγκαία η ανάπτυξη Fintech και Open Banking στην Ελλάδα”

Την ανάγκη άμεσων αλλαγών στην Ελλάδα για την ανάπτυξη εναλλακτικών τραπεζικών υπηρεσιών και τη δημιουργία ανοιχτών χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, τονίζει η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή, σε δήλωσή της.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/news/57255/eva-kaili-anagkea-i-anaptyxi-fintech-ke-open-banking-stin-ellada/

ChArGED: Βράβευση για την ελληνική εφαρμογή εξοικονόμησης ενέργειας

Μια σημαντική διάκριση απέσπασε στο European Serious Games Competition η καινοτόμα εφαρμογή παιγνίου εξοικονόμησης ενέργειας για κινητές συσκευές που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έργου ChArGED.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/news/57441/charged-vravefsi-gia-tin-elliniki-efarmogi-exikonomisis-energias/

Insurancemarket: Πρώτη προσπάθεια στο Phygital

Το insurancemarket.gr, μια από τις μεγαλύτερες ιστοσελίδες σύγκρισης και αγοράς ασφαλιστικών προϊόντων στην Ελλάδα, δημιούργησε και εγκαινίασε στις 12/02/2020 στο Σύνταγμα ( Φιλελλήνων 7, Αθήνα ) ένα από τα πρώτα phygital concept stores στην Ελλάδα μέσα από το οποίο ο επισκέπτης μπορεί να καλύψει πλήρως τις ασφαλιστικές του ανάγκες σε λίγα μόνο λεπτά.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/news/57427/insurancemarket-proti-prospathia-sto-phygital/

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις